Mišką skenavome keturiese ir vos porą valandų. Rezultatas – 2 pilni dideli kibirai, daugiausia šilbaravykių. Sakyčiau, vienas iš geresnių grybų. Svajojau apie baravykus, keptus svieste, bet jų pavyko rasti vos kelis.

Idealiausia grybus nusivalyti miške, saulėtoje vietoje ant samanų. Bet mes skubėjome ir jau seilės rinkosi burnoje planuojant, ką gaminsime su šiais grybais.

Iš esmės, turint bulvių iš kaimo ir glėbį grybų, pietūs visai šeimai gali nieko nekainuoti. Viską išsiverdi, keptuvėje su gabalėliu sviestu apkepi ir baigta. Bet šį kartą mes rinkomės greitai paruošiamus grybų patiekalus, kuriems reikalingas mini vizitas į parduotuvę. Tad kol kažkas valo grybus, kitas gali nukeliauti keleto būtinų produktų.

Greitas ūkiškas sumuštinis su grybais

Reikės:

  • 300 g jau išvirtų, nusausintų miško grybų
  • 1 itališkos čiabatos
  • 1 svogūno
  • 50–60 g sviesto
  • žiupsnio druskos, pipirų
  • kelių šakelių krapų arba petražolių
  • šlakelio grietinėlės (nebūtinai)

Gaminimas:

  1. Į keptuvę dedame sviesto, suberiame plonais žiedais arba smulkiau pjaustytus svogūnus. Kai svogūnai suminkštėja, rusvėja, dedame virtus grybus. Užberiame druskos, pipirų, išmaišome ir kepiname apie 5 min. Prieš baigiant kepti, suberiame pasmulkintus krapus arba petražoles, įpilame grietinėlės.
  2. Čiabatą pjaustome riekėmis ir ant jos dedame šaukštą paruoštų grybų, pabarstome šviežiomis petražolėmis.

Jei turite kantrybės, paruoštus grybus palikite pasistovėti. Jie labai skanūs kitą dieną, įsigėrus visiems prieskoniams.
Pasigaminę daugiau, galite laikyti ilgiau šaldytuve ir naudoti padažams ar sriubai pagardinti.

Bulviniai virtinukai su grybais

Koks nuostabus dalykas yra itališki bulvių virtinukai gnocchi! Nežinau, kaip savo rankomis tokius gamintis, tad taupant laiką arba tingint skusti bulves (kas mums nutiko prisirinkus 2 kibirus grybų ir juos sutvarkius), pasičiupome pakelį itališkų virtinukų tiesiog iš parduotuvės. Išbandykite – jie yra puikus derinys su grybais!

Reikės:

  • 1 pakelio gnocchi virtinių (gali būti su sūrio ar kitu įdaru)
  • 200 g šviežių virtų miško grybų
  • 1 svogūno
  • geros saujos permezano arba mocarelos sūrio
  • 50–60 g sviesto
  • žiupsnio druskos, pipirų
  • kelių šakelių petražolių
  • šlakelių grietinėlės (nebūtinai)

Gaminimas:

  1. Bulvinius virtinukus dedame į puodą su užvirusiu pasūdytu vandeniu. Verdame keletą minučių, ant lėtesnės kaitros.
  2. Keptuvėje su sviestu ir smulkiai pjaustytais svogūnais apkepame grybus, dedame prieskonių, smulkintos petražolės saujelę. Pakaks 5 min., o prieš išjungdami viryklę, pilame grietinėlės ir ją išmaišome su grybais.
  3. Į lėkštę dedame bulvinius virtinius ir užpilame juos grybų padažu. Apibarstome patiekalą sūriu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt