Produktai:

  • 250 g varškės (9 proc. riebumo)
  • 30 g svisto
  • 3 šaukštai cukraus pudros
  • 100 g juodojo šokolado
  • truputis vanilinio cukraus
  • tirštos uogienės

Gaminimas:

Sviestas turi atšilti iki kambario temperatūros, kad būtų minkštas. Varškę sutrinkite šakute iki vientisos masės, suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų, kruopščiai išmaišykite ir pastatykite į šaldytuvą.

Inde, įstatytame į puodą su vandeniu ant viryklės, ištirpinkite šokoladą. Du trečdalius masė palikite ištepti silikono formelėms iš vidaus. Tai daryti patogiausia silikonine mentele. Paskui įdėkite formeles į šaldiklį 15-ai minučių, kad sustingtų.

Formeles iki pusės užpildykite atvėsusia varškės mase. Jei norite, viduryje padarykite ertmę ir įdėkite uogienės. Sudėkite į formeles likusią varškės masę, paviršių sulyginkite mentele ar šaukšteliu.

Sūrelių viršų aptepkite likusiu šokoladu ir įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms, kad galutinai sustingtų. Paskui palaikykite šaldiklyje 10 min., o tada atsargiai išimkite iš formelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)