Gydytojos dietologės Jūratės Dobrovolskienės nuomone, atsineštiniai pietūs yra puiki alternatyva žmonėms, kurie negali šviežiai paruošto maisto kasdien valgyti namuose ar kokioje nors gerai pažįstamoje maitinimo įstaigoje.

Sriuba nebūtina

Gydytoja atkreipia dėmesį, kad per pietus pagal seną paprotį nebūtina valgyti trijų patiekalų, tarp kurių – būtinai ir sriuba. Pašnekovės teigimu, nieko blogo, jei sriubos žmogus ir nevalgo.

Kita vertus, pastebi ji, tiršta sriuba arba sriuba su frikadelėmis puikiai tinka kaip vienintelis pagrindinis patiekalas.

„Dėžutėje pietums galima neštis salotų, pavyzdžiui, Cezario ar graikiškas salotas su feta. Tai gali būti puikus šilto antro patiekalo atitikmuo. Taip pat galima pasigaminti sočių sumuštinių, tik reikia tinkamai pasirinkti sudedamąsias dalis. Grūdėta bemielė duona, gabalėlis mėsos ir salotos – tikrai puikus pasirinkimas“, – vardija J. Dobrovolskienė.

Nebijokite mikrobangų krosnelės

Atsinešti vakarykščios vakarienės likučius, pasak gydytojos, yra „išeitis iš padėties“. Jos manymu, nors antrą dieną šildomas maistas negali būti pirmas pasirinkimas, bet tai nėra didelė blogybė. J. Dobrovolskienė įsitikinusi, kad valgyti tokį maistą yra kur kas geriau nei nuolat užkandžiauti.

„Fiziologiškai žmogui labiau norisi šilto maisto, ypač žiemos metu. Tam atsineštos vakarienės likučiai puikiai tinka, – kalba ji ir skuba paneigti gajus mitus: – Žmonės nepagrįstai bijo mikrobangų krosnelės. Bijoti tikrai nereikia. Tai tinkamas būdas pasišildyti maistą. Jei tokios galimybės neturite, maistą galite atsinešti termose.“

J. Dobrovolskienė primena, kad tarp pagrindinių patiekalų rekomenduojami lengvi užkandžiai. Tam, anot gydytojos, puikiai tinka riešutai, vaisiai, rauginti pieno produktai.

Skanių idėjų savo pietums dėžutėje rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)