Rudenišku obuolių pyrago receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
Reikės:
- 200 g anakardžių riešutų
- 200 g migdolų riešutų
- 2 v. š. sviesto
- 4 v. š. skysto medaus
- 6 didelių obuolių
- 3 a. š. cinamono
Gaminimas:
- Į maistinį smulkintuvą berkite visus riešutus, sudėkite sviestą (turi būti minkštas), 2 v. š. medaus ir viską sumalkite iki vientisos masės.
- Kepimo formą išklokite popieriumi ir lygiai paskirstykite tešlą – ji bus pyrago pagrindas.
- Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Juos sumaišykite su cinamonu bei likusiu medumi ir suberkite ant pyrago pagrindo.
- Pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Skanaus!
Tinklaraštis „Lieknos bitės“
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (37)