Reikės:

6 bulvių
3 morkų
nedidelio gabalėlio imbiero
450 g vištienos faršo
1 svogūno
5 rūšių juodųjų pipirų
vištienos prieskonių
2 skiltelių česnako
malto muskato (nebūtina)
sojos
3 šaukštų „Sweet chilli“ padažo (arba tiesiog... kečupo)
20 g sviesto
250 g mažų pomidoriukų
2 kiaušinių
200 g puskiečio sūrio
5 šaukštų majonezo

Gaminimas:

Imkite 2 puodus.
Bulves švariai nuplaukite kartu su morkomis. Stambiai pasmulkinkite.
Į vieną puodą sudėkite morkas su luptu imbieru, o į kitą bulves. Berkite į vandenį druskos ir statykite ant kaitros. Virkite, kol daržovės bus minkštutėlės.
Kol viskas verda, smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Suberkite juos į faršą, taip pat suberkite visus prieskonius, išskyrus muskatą.
Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite sviesto, sudėkite faršą kepti, pakepkite apie 10–15 min. nuolat maišydami.
Kol kepa vištiena, smulkiai sutarkuokite sūrį.
Keptuvę su vištiena nuimkite nuo kaitros ir pagal skonį įpilkite sojos, „Sweet chilli“ padažo, įberkite apie 50 g sūrio, viską išmaišykite. Padėkite į šoną.
Išvirtas bulves ir morkas atvėsinkite ir nulupkite. Sutrinkite atskirai: pirmiausia bulves, po to morkas su imbieru. Galiausiai viską sumaišykite kartu, įmuškite 1 kiaušinį ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių. Paskaninkite muskatu.
Pomidoriukus supjaustykite pusiau.
Į torto arba mažesnę skardelę tieskite kepimo popieriaus.
Bulvių ir morkų masę padalinę maždaug per pusę, rankomis imkite ją ir dėkite į skardą taip, kad jos sluoksnis apgaubtų ir šonus. Ant viršaus sudėkite pomidoriukų sluoksnį.
Toliau sudėkite viską iš keptuvės ir užklokite likusiu bulvių sluoksniu. Kad būtų lengviau, rankas pasišlapinkite.
Iš likusio kiaušinio, sūrio ir majonezo padarykite vieną plakinį. Juo apliekite pyragą – tai bus kaip sūrio sluoksnis ir viską sujungs.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepkite, kol gražiai paruduos, arba apie 20–30 minučių.
Patikėkite, skonis ir vaizdas pranoks visus lūkesčius! Suprasite, kad piemenėlių pyragas yra ne tiesiog trintos bulvės su faršu.

Skanaus!