Reikės:

3 stiklinių miltų
160 g sviesto
3 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
druskos

Įdarui:

500 g vištienos krūtinėlės
1 svogūno
druskos, pipirų
pusės stiklinės kefyro
100 g kietojo sūrio

Gaminimas:

1. Į dubenį suberkite miltus. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Viską minkykite rankomis. Nepersistenkite, turi likti sviesto gumulėlių, miltai turi būti sviestiniai.
2. Į kitą indą įmuškite 2 kiaušinius, išplakite. Supilkite grietinę, žiupsnelį druskos ir vėl viską išmaišykite.
3. Pilkite kiaušinio ir grietinės masę į miltų masę. Viską rankomis išminkykite, kol nelips prie rankų. Dėkite į dubenį ir jį uždenkite. Statykite į šaldytuvą ir ten laikykite apie 2 valandas.
4. Ruoškite įdarą. Vištieną supjaustykite kubeliais ir dėkite į indą. Svogūną ir sūrį pjaustykite kubeliais, berkite prie vištienos. Berkite prieskonių pagal skonį. Pilkite kefyrą ir viską išmaišykite.
5. Sušalusią sviestinę tešlą pjaustykite vienodo dydžio riekelėmis. Ant stalo berkite truputį miltų ir kiekvieną gabalėlį tešlos plonai iškočiokite. Ant iškočiotos tešlos dėkite po šaukštą įdaro masės. Susukite kibinus.
6. Į skardą patieskite kepimo popierių, sudėkite visus kibinus.
6. Iš likusio vieno kiaušinio išsiplakite plakinį. Tepkite ant kibinų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite joje 30–35 min.

Skanaus!