Vienintelis patarimas prieš gaminant ledus – karamelizuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros, tuomet jis greičiau ištirps sumaišius su grietinėle ir pienu. Aš visada perku kiek minkštesnį karamelizuotą pieną, bet konsistencija, žinoma, priklauso nuo kiekvieno gamintojo. Šiaip ar taip ledams tiks bet koks karamelizuotas pienas. Į ledus taip pat galite įmaišyti šokolado gabalėlių ar įvairių skonių pabarstukų. Kitaip tariant, galite patobulinti ledus kaip tik patinka.

Reikės:


Gaminimas:

  1. Į prikaistuvį supilame pieną ir grietinėlę. Kaitiname, kol užverda.
  2. Kol pienas kaista, pasiruošiame ledinio vandens vonelę – į didelį indą įpilame šalto vandens su ledukais.
  3. Kai pienas užverda, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome su 300 g karamelizuoto pieno. Maišome tol, kol karamelė visiškai ištirpsta. Tada puodą dedame į ledinio vandens vonelę ir paliekame, kol ledų masė visiškai atvėsta.
  4. Ledų masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus, dedame į šaldiklį. 2–3 valandų laikotarpyje ledus pamaišome šakute kas pusvalandį, tam, kad ledai tolygiai sustingtų.
  5. Kai ledai sustingsta, likusią karamelę pakaitiname mikrobangų krosnelėje, kad suskystėtų, ir užpilame ant ledų viršaus. Dedame į šaldiklį sustingti.

Skanaus!