Tinklaraščio „Man patinka“ kūrėjas ir aistringas kulinaras Arnas Raulinaitis lietuvišką virtuvę vasarai iškeitė į darbą viename egzotiškos Malaizijos restorane. Su DELFI Maisto skaitytojais jis dalinsis ne tik šios gastronominės kelionės įspūdžiais, bet ir išskirtiniais receptais.

Tai tikrai skaniausia, ką čia spėjau paragauti. Vos užuodęs kvapą iš tįstančios seilės supratau, kad reikia daugiau vietos pasilikti būtent vietiniams šašlykams. Ir ne veltui. Kaip vėliau paaiškėjo, „satay“ gaminimas yra tradicija, kuria vietiniai itin didžiuojasi, mat prisideda kiekvienas bendruomenės ar šeimos narys: padeda paruošti mėsą, ją užmarinuoti, iškepti ir patiekti. Šis patiekalas – lyg jungtis tarp žmonių, per kurią perduodama meilė.

Kai vietiniams malaiziečiams šį patiekalą išgyriau beveik jį garbindamas, restorano virtuvės šefas receptu su manimi pasidalijo be jokių įkalbinėjimų. „Parvežk mūsų turtą į Lietuvą – mums bus didelė laimė ir garbė, jei būsime vertinami ne tik savo šalyje, bet ir už daugiau nei 11 tūkstančių kilometrų. Tačiau mainais turėsi su mumis pasidalinti Lietuvos turtu“, – juokdamasis pasiūlė virtuvės šefas.
Nekantravau pamatyti, kaip gi gaminamas tokio tobulo skonio patiekalas, maniau, kad jo receptas bus tikrai sudėtingas, tačiau sužinojęs supratau, kad marinatui pagaminti reikės vos kelių minučių. Nieko nelaukdamas ir nekantraudamas dalijuosi receptu su jumis.

Malaizietiški šašlykai „satay“


Reikės:

1 kg vištienos krūtinėlės
2 a. š. saldžiojo kumino
2 a. š. baltojo kumino
30 g kalendros
70 g citrinžolės (šviežios)
4 skiltelių česnako
1 svogūno
10 g imbiero
10 g ciberžolės pudros

Gaminimas:

Pirmiausia nedideliais kubeliais supjaustome vištieną. Visus likusius ingredientus permalame virtuviniu kombainu (nestipriai) arba viską kuo smulkiau supjaustome ir gautą masę sumaišome su vištiena. Vištieną paliekame marinuotis vienai nakčiai, kad būtų atskleistas kuo geresnis jos skonis.

Užmarinuotą vištieną veriame ant ilgų medinių pagaliukų, o tada belieka viską iškepti ant grilio.

Prižadu, šiuo receptu nenusivils nė vienas! Išbandykite ir pasidalinkite savo nuomone – ją būtinai perduosiu virtuvės šefui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)