Reikės:

350 g pomidorų savose sultyse
30 g sviesto
80 g morkų
5 g petražolių
50 g šaltai rūkytos šoninės
50 g svogūnų
2 g čiobrelių
300 g vištienos sultinio
50 g pomidorų pastos
12 g kvietinių miltų
25 g saliero stiebų
1 lauro lapelio
2 g cukraus
8 g česnako
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas:

1. Nulupkite svogūną ir nuskuskite morkas, česnaką sutraiškykite peiliu ir taip pat nulupkite. Mažais kubeliais supjaustykite svogūną, morkas ir salierus, o česnaką supjaustykite stambiai. Šoninę supjaustykite plonais šiaudeliais.
2. Šoninę ant didelės ugnies dvi minutes pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Tada ją perkelkite ant servetėlės.
3. Keptuvėje nuo šoninės likusiuose riebaluose ant didelės ugnies pusantros minutės pakepinkite morkas. Sudėkite svogūnus, salierus, česnaką, įmeskite lauro lapą ir kepkite ant vidutinės ugnies dar pusantros minutės. Nepamirškite nuolat maišyti. Suberkite miltus, cukrų, įdėkite pomidorų pastą ir maišydami kepinkite dar pusę minutės.
4. Sudėkite šakute sumaigytus pomidorus savose sultyse, čiobrelius ir supilkite sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais, tada užvirkite. Ant vidutinės ugnies virkite keturias minutes. Nuimkite nuo ugnies, išimkite čiobrelius ir lauro lapelį.
5. Sriubą iki vientisos masės sutrinkite trintuvu, perkoškite per sietelį ir vėl padėkite ant ugnies.
6. Įdėkite sviestą, ant nedidelės ugnies pakaitinkite dar tris minutes, kruopščiai išmaišykite ir, jeigu reikia, dar įberkite druskos.
7. Patiekite sriubą uždėję ant jos traškios šoninės šiaudelius, papuoškite petražolės lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)