2–3 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
- 7 obuolių
- 100 g sviesto pyragui + 30 g formai patepti
- 80 g nerafinuoto cukranendrių cukraus pyragui + 30 g nerafinuoto cukranendrių cukraus formai pabarstyti
- 130 g miltų
- Žiupsnelio druskos
- Cinamono, kardamono (nebūtina)
1. Patepkite formą sviestu, pabarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Jei naudojate – pabarstykite cinamonu arba kardamonu.
2. Nulupkite obuolius ir sutarkuokite burokine tarka. Obuolius sudėkite į formą, aplyginkite viršų.
3. Trupiniams paruošti sviestą naudokite labai šaltą, tiesiai iš šaldytuvo. Sutarkuokite sviestą, suberkite 80 g cukraus, druską ir miltus.
4. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Trupinius užberkite ant obuolių.
5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 min. – viršus turi būti gražiai apskrudęs.
6. Patiekite su rutuliuku vanilinių ledų.