2–3 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

- 7 obuolių
- 100 g sviesto pyragui + 30 g formai patepti
- 80 g nerafinuoto cukranendrių cukraus pyragui + 30 g nerafinuoto cukranendrių cukraus formai pabarstyti
- 130 g miltų
- Žiupsnelio druskos
- Cinamono, kardamono (nebūtina)

1. Patepkite formą sviestu, pabarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Jei naudojate – pabarstykite cinamonu arba kardamonu.

2. Nulupkite obuolius ir sutarkuokite burokine tarka. Obuolius sudėkite į formą, aplyginkite viršų.

3. Trupiniams paruošti sviestą naudokite labai šaltą, tiesiai iš šaldytuvo. Sutarkuokite sviestą, suberkite 80 g cukraus, druską ir miltus.

4. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Trupinius užberkite ant obuolių.

5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 min. – viršus turi būti gražiai apskrudęs.

6. Patiekite su rutuliuku vanilinių ledų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)