Reikės:

Biskvitams

  • 2 2/3 stiklinės miltų
  • 1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
  • 110 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 1 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 1,5 stiklinės cukraus
  • 4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 1 stiklinės pasukų (kambario temperatūros)
  • 1,5 valg. š. vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. balto acto
  • 0.5 arb. š. smulkios druskos
  • 3,5 valg. š. raudonų maistinių dažų
  • 2 valg. š. nesaldžios kakavos
  • 1 arb. š. kepimo sodos

Kremas

  • 460 g Philadelphia kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 110 g kambario temperatūros sviesto
  • 1,5 stiklinės cukraus pudros
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 3 valg. š. pieno (aš naudoju tik tuo atveju, jei kremas labai sunkiai tepasi)
Tortas „Raudonasis aksomas“

Gaminimas:

1. Viename dubenyje sumaišykite miltus su krakmolu, mišinį persijokite 4 kartus.
2. Po to miltų mišinį sumaišykite su kakava, druska ir kepimo soda, persijokite 2 kartus.
3. Į kitą indą sudėkite sviestą, plakite su mikseriu, kol sviestas taps kremo konsistencijos. Po to sudėkite cukrų, plakite pora minučių, kol sviestas susijungs su cukrumi. Supilame aliejų, vėl plakame pora minučių, kol ingredientai susijungia į vientisą masę.
4. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
5. Trynius ir vanilę sudedame į sviesto masę, išplakame, tada supilame actą ir raudonus maistinius dažus. Atsargiai išplakite, kad neapsitaškytumėte.
6. Į sviesto masę pamažu supilame miltus ir pasukas, lėtai išplakame.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
8. Atskirame inde išplakame kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos (taip jie greičiau išsiplaks). Baltymus plakame iki standžių putų, kad apvertus dubenį jie iš dubens nekristų.
9. Baltymus atsargiai ir lėtai įmaišome į tešlą.
10. Apvalią kepimo formą patepame trupučiu sviesto (aš naudojau 24 skersmens išardomą tortinę). Supilame pusę tešlos ir kepame įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Kepimo pabaigoje patikrinkite ar biskvito vidurys iškepęs – su mediniu pagaliuku įdurkite vidurį ir ištraukite, jei pagaliukas aplipęs tešla, tuomet dar truputį pakepkite, jei švarus – traukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti (tik nereikia perkepti biskvitų). Taip pat iškepkite likusią dalį tešlos.
11. Kremas – į vieną indą sudedame sviestą ir kreminį sūrį, plakame pora minučių su mikseriu, kol gausime vientisą masę, tada suberiame cukraus pudrą, įpilame vanilės ekstrakto ir pieno (jei naudojate), viską plakame, kol nelieka gumulėlių. Jei sutepsite tortą vėliau – dėkite kremą į šaldytuvą.
12. Torto formavimas – prieš sutepant tortą, kremą reikėtų bent 40-60 min išimti iš šaldytuvo, kad nebūtų labai standus. Biskvitų viršų nupjauname peiliu, kad nebūtų iškilimo. Vieną biskvitą dedame ant tortinės, tepame truputį daugiau nei pusę kremo, uždedame antrąjį biskvitą, užtepame jo viršų ir torto kraštus likusiu kremu. Nupjautas biskvitų viršūnes sutrupiname, papuošiame jais torto šonus ir torto paviršiaus kraštus nedideliu ratu. Valio! Jūsų tortas pagamintas.

Jei norite, galite biskvitus perpjauti, gausite 4 biskvitus. Arba galite kepti 3 biskvitus, kaip labiau patinka.

Tortas „Raudonasis aksomas“