Registracija į šį unikalų renginį vyksta trimis etapais. Pirmajame etape į renginį gali registruotis žmonės, kurie jau dalyvavo Le Dîner en Blanc renginyje ankstesniais metais.

Antrojo etapo metu galės registruotis tie, kuriuos rekomenduos dalyviai iš pirmojo etapo. Trečiasis etapas skirtas visiems naujiems dalyviams. Jie galės užsirašyti į laukiančiųjų sąrašą, į kurį galima patekti pasinaudojus nuoroda: vilnius.dinerenblanc.com/register.

„Le Dîner en Blanc“ – vienas svarbiausių Paryžiaus vasaros renginių jau tapo ir neatskiriama vasaros Vilniuje dalimi. Elegantiška, kvapą gniaužianti, baltai apsirengusių žmonių minia ir vėl papuoš mūsų miesto gatves, paversdama jį dar ypatingesne ir net šiek tiek magiška vieta, traukiančia visų praeivių dėmesį.

Šventės organizatorė Dovilė Butkienė ragina šių metų baltojo pikniko metu skirti pasimatymus, rengti sužadėtuves taip pat ir vestuves: „Ši elegantiška miesto šventė itin tinkama netradicinių vestuvių sprendimų ieškančioms poroms. Šventės atmosfera visada yra magiška ir kupina meilės, tad sužadėtuvės šio renginio metu taip pat yra puiki mintis. Šiais, jau šeštaisiais baltojo pikniko Lietuvoje metais, kviesime švęsti meilę!”

Ypatinga yra tai, kad šiais metais prie „Le Dîner en Blanc“ prisijungia ilgametes aukštosios kulinarijos tradicijas turintis restoranas „Stikliai”, tad dalyviai galės mėgautis išties gurmaniškomis vaišėmis.

Le Dîner en Blanc rekomendacijos ir taisyklės

Siekiant išsaugoti Le Dîner en Blanc unikalumą bei tradicijas, svečiai turi laikytis keleto pagrindinių taisyklių:

  • Gavus dalyvavimo patvirtinimą, svečio atvykimas į renginį tampa privalomu, nesvarbu, kokios bus oro sąlygos.
  • Aprangos kodas: elegantiška balta apranga nuo galvos iki kojų. Sveikintinos tik stilingos ir skoningos originalios idėjos.
  • Stalas turi būti serviruojamas tik baltais indais.
  • Siekiant užtikrinti „Vakarienė baltai” vietos slaptumą iki pat paskutinės minutės, visi svečiai bus sutikti tam tikruose punktuose iš kurių į šventės vietą juos palydės savanoriai.
  • Po šventės dalyvių prašome susirinkti visus savo daiktus ir pikniko vietą palikti tokią pat gražią, kokia ji buvo ir prieš tai.
Vakarienės baltai pristatymo data

Svečiai turi atsinešti:

  • Stalą, dvi baltas kėdes, baltą staltiesę.
  • Pikniko krepšį, kuriame turi būti elegantiškas maistas, taurės ir balti indai.

(Galima pasirinkti ir jau paruoštą pikniko krepšį, kurį bus galima pasiimti vakarienės vietoje. Jis puikiai tiks tiems, kurie nenorės ruošti savo maisto. Norintys pasirinkti jau paruoštą maistą, jį galės nusipirkti elektroninėje „Vakarienė baltai” parduotuvėje.)

„Le Dîner en Blanc ir Lietuvoje“

Vakarienės baltai pristatymo data

Idėja surengti „Le Dîner en Blanc“ Lietuvoje kilo Dovilei Butkienei, kuri daug metų dirbo grožio ir mados srityje. Estetikai neabejinga moteris, pamačiusi nuotraukas iš Paryžiuje surengtos baltosios vakarienės, panoro šiuo elegantišku renginiu papuošti ir Vilnių. Subūrusi komandą jau patį pirmąjį kartą sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo ir palaikymo. Per penkerius metus, šis renginys tapo viena laukiamiausių Vilniaus vasaros švenčių, suburiančių senus draugus, leidžianti susipažinti naujiems, pasipuošti, pasimėgauti gurmanišku maistu ir užfiksuoti tai kvapą gniaužiančiose nuotraukose. „Le Dîner en Blanc“ organizaciniame komitete nuo pat renginio Lietuvoje pradžios buvo ir Valda Lukošiūtė. Ši gurmanišką maistą ir estetiką dievinanti moteris po savo pirmojo apsilankymo Paryžiuje pati sau iškėlė užduotį – per metus išmokti prancūzų kalbą. Taip ir padarė. Po metų Valda jau laisvai kalbėjo prancūziškai ir gavusi kvietimą prisijungti prie „Le Dîner en Blanc“ organizavimo mielai sutiko, nes prancūziška kultūra ir tradicijos moteriai buvo labai artimos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)