Pyrago pagrindo galima ir nekeisti, tačiau paeksperimentuoti su įdaru, aišku, norisi.

Štai kokį sūrio pyragą siūlome pasigaminti šįkart. Pirmiausia pasiruoškite visus reikalingus produktus.

Pagrindui ir kraštams:

  • 1 kiaušinio trynio
  • 90 g sviesto
  • 135 g miltų
  • 70 g cukraus
  • 20 g. migdolų miltų
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 2 g druskos
  • 50 g pakepintų migdolų

Aviečių sluoksniui:

  • 150 g aviečių tyrės
  • 120 g cukraus
  • 10 g kukurūzų krakmolo
  • 200 g kreminės varškės
  • 1 kiaušinio ir 1 trynio
  • 30 g. 33 proc. riebumo grietinėlės

Migdolų sluoksniui:

  • 50 g sviesto
  • 10 g cukraus
  • 50 g medaus
  • 1 kiaušinio
  • 20 g miltų
  • 2 g druskos
  • 40 g migdolų miltų
  • 1 valgomojo šaukšto amareto likerio

Gaminimo eiga

1. Maišytuvu sumaišykite sviestą ir cukrų. Suberkite miltus, kukurūzų krakmolą, migdolų miltus ir druską. Turėtumėte gauti drėgnus trupinius.

2. Kepkite juos iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol trupiniai įgaus šviesiai ausinį atspalvį. Kol trupiniai keps, kartą juos permaišykite.

3. Palaukite, kol trupiniai atauš.

4. Iš anksto apkepintus migdolus pašalintomis luobelėmis, sumalkite maišytuvu iki smulkių trupinių.

5. Skrudintus trupinius ir sumaltus migdolus sumaišykite ir vėl sumalkite trintuve. Įdėkite pašildyto sviesto (maždaug 30 g). Sviesto gali užtekti visai nedaug: svarbu atsižvelgti į trupinių masės konsistenciją ir turėti omeny, kad iš jos teks formuoti pyrago pagrindą ir kraštus, todėl mišinys neturi būti birus.

6. Apvalią kepimo formą (20 cm skersmens) ištepkite sviestu. Tarp nuimamo formos žiedo ir pagrindo įterpkite kepimo popieriaus lapą. Iš pradžių suformuokite būsimo pyrago kraštus.

7. Kai kraštai suformuoti, metas formuoti pagrindą.

8. Pagaminkite migdolų įdarą: išplakite sviestą, cukrų ir medų, įmuškite kiaušinį, suberkite migdolų ir paprastus miltus, druską ir įpilkite šaukštą amareto.

9. Gautą migdolų masę paskirstykite ant trupinių pagrindo. Tada pašaukite skardą į 170 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių.

10. Iškepusio migdolų sluoksnio vaizdas šiek tiek pasikeičia.

11. Į aviečių tyrę suberkite cukrų (40 g) ir supilkite su 2 šaukštais vandens sumaišytą kukurūzų krakmolą.

12. Pavirkite tyrę, kol ši sutirštės (2–3 minutes).

13. Kreminę varškę, grietinėlę ir cukrų (80 g) suplakite iki purios konsistencijos, įmuškite kiaušinį ir įdėkite trynį. Viską gerai išmaišykite.

14. Į gautą masę supilkite aviečių tyrę ir viską suplakite plakikliu.

15. Aviečių masę paskirstykite ant iškepusio migdolų sluoksnio. Pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 2 valandas 110 laipsnių temperatūroje. Gatavo pyrago iš orkaitės netraukite: leiskite jam pamažu atvėsti. Praėjus pusvalandžiui, pyragą ištraukite ir palaukite, kol jis visiškai atauš kambario temperatūroje. Tada nakčiai arba ne mažiau kaip 6–7 valandoms pastatykite jį į šaldytuvą.

16. Pyragą puoškite savo nuožiūra. Ant viršaus galima išdėlioti šviežių aviečių ir aplieti karameliniu sirupu.

Sūrio pyragas su avietėmis ir migdolais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)