Kanelių receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

pusės litro pieno

50 g sviesto

3 kiaušinių

3 kiaušinių trynių

100 g miltų

200 ml skysto medaus tešlai

100 ml skysto medaus formelėms

žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  • Pieną ir sviestą dėkite į puodą ir užvirkite. Padėkite į šoną, kad atvėstų.
  • Kiaušinius ir atskirus trynius gerai išplakite, pilkite miltus, medų, atvėsusį pieną ir druską. Viską labai gerai išplakite iki panašios kaip blynų tešlos.
  • Tešlą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms (geriausiai – per naktį).
  • Tešlą išimkite iš šaldytuvo, gerai išmaišykite. Į silikonines formeles pilkite po lašelį medaus, tada – kanelių tešlą, o ant viršaus – vėl lašelį medaus.
  • Kaneles dėkite kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite tokioje kaitroje bent 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie 40 minučių.
  • Kai kanelės atvės, dėkite jas valandai į šaldytuvą.

Skanaus!