aA
Blondis savo tekstūra labai primena braunį, jis toks pats minkštas ir šlapias viduje, o skoniu – sausainius su šokolado gabaliukais. Šis avinžirnių blondis – be miltų, bet pažadu avinžirnių skonio tikrai nesijaučia. Ypač skanus kol šiltas, tad atvėsusį rekomenduoju prieš valgant pašildyti.
Avinžirnių blondis
Avinžirnių blondis
© Recepto autorė

Jums reikės:

  • Skardinės avinžirnių;
  • 100 g rudo cukraus;
  • 2 kupinų valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 50 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • juodo šokolado;
  • šlakelio augalinio pieno.

Kaip gaminti:

1. Avinžirnius šakute sutriname iki šlapio smėlio tekstūros.
2. Sudedame riešutų sviestą, gerai išmaišome.
3. Sudedame sausus ingredientus – migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, išmaišome.
4. Įpilame šlakelį pieno, jei tešla per sausa.
5. Susmulkiname šokoladą ir įmaišome į tešlą.
6. Supilame tešlą į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes arba, kol gražiai paruduos viršus.

Skanaus!

Avinžirnių blondis
Avinžirnių blondis
© Recepto autorė

Receptu dalijasi tinklaraštis Cukrus ir druska.

Tinklaraštis „AuGalingas pirmadienis“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(11 žmonių įvertino)
4.1818

Lengvai pagaminami braškiniai ledai su mėtomis, šokoladiniu glaistu ir riešutais (3)

Ne paslaptis – atėję šiltesni orai iškart didina ledų pardavimus. Vien per pirmuosius ketverius...

Kaip pasigaminti kiniškus laimės sausainius (1)

Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas namų virtuvėje pademonstravo, kaip pasigaminti pasaulyje...

Naminiai „Bounty“ batonėliai: paruošti labai paprasta, o skoniu nenusileidžia tradiciniams (5)

Tai yra sveikatai palankesnė „ Bounty “ batonėlių versija. Paruošti labai paprasta, o skoniu...

Emigrantė išdavė, iš ko gamindavo šaltibarščius Anglijoje: rado kuo pakeisti kefyrą ir buvo labai skanu (169)

Šį kartą – šaltibarščių receptas, kuriam nereikia kefyro , bet prireiks jogurto .

Pasakiškai skanūs persikėliai: trapių sausainių su kondensuoto pieno įdaru receptas (13)

Kepti šiuos sausainius išties smagu, o natūraliomis burokėlių ir morkų sultimis dažyti...

Top naujienos

Krauju pažymėtas įvykis Mažeikių rajone: įvykio vietoje pašautas pareigūnas mirė pakelti VSAT sraigtasparniai, nuolat pildoma (102)

Bendrasis pagalbos centras pranešė , kad Mažeikių r. , Viekšnių sen., Birbiliškės k.,...

Europa dėl koronaviruso ima neregėto dydžio ir labai daug klausimų keliančią paskolą (13)

Šią savaitę Europos Komisija pristatė kuriamą atsigavimui nuo koronaviruso skirtą 750 mlrd....

Kiek kainuoja senelį išlaikyti globos namuose: kai kur kainos pakilo keliais šimtais (15)

Didėjant minimaliam atlyginimui, augant socialinių darbuotojų ir jų padėjėjų atlyginimams,...

Tūkstančiai baltarusių renkasi į piketus: Lukašenka nusibodo, gana! papildyta (46)

Tūkstančiai baltarusių atvirai priešinasi valdžiai. Piketuose driekiasi ilgos eilės – norima...

Koronaviruso krizės milijardais džiaugtis per anksti: rytų europiečių laukia nemaloni staigmena? papildyta (224)

Bendrijos valstybėms drauge pasiskolinti 500 milijardų eurų ir bendru kreditu paremti nuo...

Rumunai dėl Arlauskio neriasi iš kailio: į Vilnių atsiuntė privatų lėktuvą (4)

Rumunijos čempionas Klužo CFR daro viską, kad išsaugotų pagrindinį vartų sargą iš Lietuvos...

Ko mus išmokė karantinas: finansų ekspertė pasakė paprastą formulę, kaip reiktų skaičiuoti pinigus

Kas keisis atėjus pirmajam vasaros mėnesiui? Dabar jau aišku, kaip planuoti savaitės meniu,...

Kubilius po Skvernelio prisipažinimo: tokio griežto karantino tikrai nereikėjo (492)

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui ketvirtadienį užsiminus, kad galimos antrosios...

Darbo rinka Europoje išsikreipia: darbuotojai sveikata rizikuoja ir už mažą darbo užmokestį (4)

Kai karantinai, įvesti dėl koronaviruso protrūkio, išstūmė milijonus darbuotojų iš darbo...

Organizmo siunčiami signalai, kad reikia atsisakyti grūdų

Mitybos piramidėje nurodoma, kad nemaža dalis kasdienės mitybos raciono turi būti sudaryta iš...

|Maža didelių žinių kaina