Reikės (12 rutuliukų):

  • 1 ir 3/4 stiklinės (arba 150 g) kokosų drožlių
  • 3 a. š. ištirpinto kokosų aliejaus
  • 3 v. š. agavų sirupo (tinka ir klevų arba bet koks kitas)
  • 2 v. š. nesaldinto augalinio pieno
  • 1/2 a. š. vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto
  • Žiupsnio druskos
  • Kokių nors riešutų ar džiovintų vaisių (nebūtina)
  • Juodojo šokolado
Kokosiniai rutuliukai


Ką daryti:

1. Į maisto smulkintuvą suberti kokosų drožles, vanilinį cukrų, žiupsnį druskos, supilti aliejų, sirupą ir augalinį pieną. Smulkinti, kartas nuo karto nugramdant nuo kraštų, kol išeis rupi, iš pažiūros iri, bet suspaudus delne sulimpanti masė.

2. Rankomis formuoti norimo dydžio kukuliukus. (Jų tarp delnų volioti nepavyks – byrės, todėl reikia juos sumaigyti kaip kokį plastiliną.) Į vidurį galima įsprausti kokį riešutą arba raziną.

3. Palaikyti kukuliukus šaldytuve bent 10 min. - kol kokosų aliejus sukietės.

4. Pavolioti kukulius ištirpintame šokolade, dėti ant aliejumi pateptos lėkštės (kad stingdami nepriliptų) ir palaikyti šaldytuve dar bent 15 minučių.

Skanaus!

Kokosiniai rutuliukai

Receptu dalijasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.