Be to, pyragas labai skanus patiektas su ledais. Kai atšąla, pyragą galima pašildyti ir dar šiltą valgyti su mėgstamais ledais. Be abejo, ant pyrago galima dėti ne tik konservuotu persikus. Galite naudoti šviežius persikus, nektarinus, minkštesnius obuolius ar kriaušes. Taip pat tiktų ir slyvos.

Pyrago kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio. Aš dažniausiai naudoju 23 cm skersmens kepimo formą. Bet jei naudosite didesnę kepimo formą, tuomet pyragas keps kiek trumpiau. Jei mažesnę – ilgiau.

10 porcijų

Reikės:

  • 1 skardinės (395 g) kondensuoto saldaus pieno
  • 200 g miltų
  • 120 g sviesto
  • 100 g grietinės ar natūralaus jogurto
  • 3 kiaušinių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 didelės skardinės (800 g) konservuotų persikų saldžiame sirupe


Gaminimas:

1. Sviestą išlydome, paliekame šiek tiek pravėsti.

2. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

3. Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.

4. Į kitą dubenį įmušame kiaušinius, supilame kondensuotą pieną, sviestą, sudedame vanilę. Išplakame naudodami mikserį. Sudedame grietinę, išmaišome. Po to įsijojame miltus ir išplakame.

5. Ant išardomos kepimo skardos dugno (naudojau 23 cm skersmens) patiesiame kepimo popierių ir supilame tešlą.

6. Persikų puseles nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir įpjaustome. Persikus išdėliojame ant tešlos (tik nereikia įspausti).

7. Kepame pyragą įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Kai pyragas iškepa apipjauname aplinkui ir nuimame formos kraštus. Jei norite, prieš patiekiant pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Kondensuoto pieno ir persikų pyragas