aA
Šitą tortą norėjau jau labai seniai išbandyti, bet vis nedrįsdavau. Tai, kas mane sulaikydavo, kad jį reikia šaldyti šaldymo kameroje, o tai man atrodė, tarsi gaminčiau ledus. Vis dėl to, kadangi pamažu seko mano receptų, kuriuos noriu padaryti, atsargos, atėjo eilė ir šiam. Nenusivyliau. Jis neriebus, bet sotus, o kremą galima valgyti tiesiog dar gaminimo eigoje, nes labai skanus.
Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
© Recepto autorė

Pastabos:

  • Pagrindą dariau su kepintais migdolais, bet galima, matyt, naudoti ir nekepintus bet kokius kitus riešutus;
  • Recepte nurodyta naudoti kremui gervuoges ir mėlynes, aš turėjau tik mėlynes, tad naudojau tik jas;
  • Iš pradžių laikiau šaldiklyje, bet perdėjau į šaldytuvą, nes man jis ir šaldytuve neištirpo.

Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
© Recepto autorė

Privalumai: nereikia kepti, labai gražiai atrodo, skanus.

Trūkumai: gal kiek ilgiau užtrunka pagaminti, nes man tikrai nebuvo taip, kad sumetei viską į smulkintuvą ir pamiršai.

Kam patiktų: manau, kad visiems.

Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
© Recepto autorė

Receptas (18 cm formai):

Pagrindui:

  • 100 g riešutų (aš naudojau kepintus migdolus, galima – graikinius, lazdyno)
  • 60 g datulių (naudojau tokias dideles, minkštas, man prireikė vos 3)
  • 16 g kakavos miltelių
  • 10 g kokoso drožlių
  • 5 ml vandens
  • ¼ a.š. druskos

Kremui:

  • 280 g anakardžio riešutų (per naktį mirkytų vandenyje)
  • 120 g skysto saldiklio (gali būti medus, klevų sirupas, cukraus sirupas)
  • 100 g tirpinto kokosų aliejaus
  • 1 v.š. vanilės
  • 60 ml citrinos sulčių

Uogų įdarui:

  • 150 g mėlynių (arba 75 g gervuogių ir 75 g mėlynių)

Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
© Recepto autorė

Gaminimas:

Visus pagrindui skirtus produktus sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Ji turi būti lipni. Sukrėskite ją į kepimo formą ir paspauskite, kad padarytumėte pagrindą.

Kremui skirtus produktus (išskyrus uogas) irgi sudėkite į plaktuvą ir plakite iki vientiso kremo. Truputį daugiau nei pusę kremo atidėkite, į likusį suberkite uogas ir dar kartą suplakite iki vientisos masės. Tuomet paimkite pagrindą ir sluoksniuokite kremus. Dėkite šaukštą balto per vidurį, ant jo – šaukštą violetinio, vėl balto, vėl – violetinio. Taip sunaudokite visą kremą. Tortą su visa forma patalpinkite į šaldiklį ir palaikykite per naktį.

Prieš valgydami ištraukite ir pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje.

Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
© Recepto autorė
Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
Nekeptas veganiškas riešutų ir uogų tortas
© Recepto autorė
https://virtuvezaliems.wordpress.com
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(11 žmonių įvertino)
5.0000
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Minkštutis ir švelnus varškės ir obuolių pyragas

Minkštutis, švelnaus ir nuostabaus skonio pyragas pradžiugins visus pyragų mylėtojus. Tai...

Videopamokėlė: parodė, kaip pasigaminti gaivų jogurtinį tortą su braškėmis, kurio nereikia kepti

Kai į parduotuves atkeliauja braškės ir lauke pražysta „kačiukai“ – oficialu – jau...

3 filmai kino ir maisto gurmanams, kuriuos privalote pamatyti

Kovo 21-ąją prasidėsiantis „ Kino pavasaris “ pristatė tris kulinarinius filmus : istoriją...

Vilniuje už senovinio daugiabučio buto durų atrado kažką unikalaus: patraukė paslaptinga erdvė (9)

Apie gerus ir įdomius dalykus juk reikia dalintis, tiesa? Ir jeigu šis įrašas nebus tiesiogiai...

Nekeptas riešutų ir uogų tortas: neriebus, bet labai sotus (4)

Šitą tortą norėjau jau labai seniai išbandyti, bet vis nedrįsdavau. Tai, kas mane sulaikydavo,...

Top naujienos

Prieš atleisdamas Vaitkų, Masiulis jam skyrė įspūdingą premiją už gerus darbo rezultatus (317)

Prieš atleisdamas iš pareigų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinį direktorių...

Orai: trumpam sugrįš žiemiški orai (9)

Antradienio naktį pirmoje pusėje daugelyje rajonų pasirodys trumpi, nedideli krituliai, vyraus...

Po tymų protrūkio Lietuvoje prabilo apie dar didesnį pavojų: tai ne vienintelė liga, kuri gali grįžti (152)

Lietuvoje pastarosiomis savaitėmis kilo sumaištis dėl tymų protrūkio. Šiemet Lietuvoje iš viso...

Mokesčius mokėjo kiekvieną mėnesį, bet liko skolingi – dalį lietuvių užgriuvo nemalonumai (272)

Praėjusią savaitę prasidėjęs pajamų deklaravimas ir vėl kelia žmonių pasipiktinimą. Žmonės...

Mirė knygos „Kaip tampama albinosais“ autorius, Afganistano karo veteranas Zigmas Stankus (103)

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje po sunkios ligos pirmadienį mirė Afganistano karo...

Ne bomba, o logiška „Spurs“ išvada: Motiejūnas – NBA krepšininkas, kurio talentas niekur nedingo (39)

Baltijos sesės Lietuva ir Latvija jau konkuruoja ne tik dėl investuotojų, bet ir dėl savo eksporto...

Mače su serbais traumą patyrė Ronaldo, Ukraina paskutinę minutę išsigelbėjo Liuksemburge (1)

Europos futbolo čempionate B grupėje, kurioje varžosi ir Lietuva, pirmadienį vakare buvo...

Diagnozė, kurios nenori išgirsti nė viena: ką būtina žinoti apie gimdos kaklelio vėžį (24)

Pradėjus gimdos kaklelio vėžio patikros programą Lietuvoje, nustatoma daug daugiau ankstyvosios...

Kosmetikos pristatyme dalyvavusios garsios moterys pasidalino plaukų priežiūros receptais (23)

Pirmadienio vakarą kviestiniams svečiams buvo pristatyta lietuviška plaukų priežiūros kosmetika...