aA
Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidėjo Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018, šių metų tema – „Pasaulio virtuvė“. Tris dienas vyksianti paroda sukviečia lankytojus, kurie nori atrasti naujus maisto produktus, nepažintus maisto ir gėrimų skonius bei derinius, pasisemti idėjų iš profesionalių virtuvės šefų.
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Maisto kultūros ir maisto mylėtojų šventė – kur meilė maistui ir virtuvei sujungia visus. Parodoje dalyvauja ne tik Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalys, bet ir Italija, Azerbaidžanas, Gruzija, Uzbekija, Baltarusija, Indija ir kitų šalių gamintojai, kur pristatomi jų vietiniai maisto produktai ir gėrimai.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Meistras Darius Lileikis kviečia atrasti Azijos skonius ir ypač siūlo pasigardžiuoti jo uzbekišku plovu. Japonų restoranas „Kaskasakè“ stebina japoniško maisto interpretacijomis. Maisto restoranėlyje ant ratų galima atrasti iš Azijos atkeliavusią kepimo technologiją – tandyrą.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Specializuota žuvų parduotuvė „Euribija“ ragina paragauti kengūrienos, zebrienos, krokodilienos, Australijos šernienos ir geriausios pasaulyje „Wagyu“ jautienos.

Pirmasis Lietuvoje namų restoranas „Kacės virtuvėlė“ džiugina gomurį ne tik jūros gėrybėmis, bet ir vietiniu krosnyje ant tikrų malkų keptu ėrienos paštetu gardintu lašinukais, žirneliais ir majonezu, įsuktu į rudeninį klevo lapą. Vieno tokio pašteto kaina – 4 eurai.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

„Štrudelinė“ siūlo paragauti gardaus ir aromatingo tradicinio austriško vyniotinio – štrudelio pagaminto iš speltos miltų. Čia jų rasite net trylika rūšių – su vištiena, jautiena, lašiša, keturių rūšių saldūs ir net trys vegetariniai – pievagrybiais, špinatais ir baklažanais. Kiekvieną kartą meniu atnaujinamas įvairiausiais įdarais, naujiena – su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu bei su „Džiugo“ sūriu ir obuoliais.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Naujienos ir chalvų skoniuose. Panevėžyje įsikūrusi „Chalvytė“ siūlo saulėgrąžų chalvą su vyšniomis, abrikosais, slyvomis ir papajomis ar su svarainiais ir mėlynėmis, taip pat yra chalvos su moliūgo sėklomis ar sūdytomis saulėgrąžomis ir juoda duona. Žemės riešutų chalva gardinta viskiu, svarainiais ir spanguolėmis ar citrina ir burokėliais. Visiška naujovė – migdolų chalva, kurios kilogramas kainuoja – 45 eurai. Pasak parodoje prekiaujančio Justino Barakausko, tokią chalvą labiausiai perka ir pinigų negaili vilniečiai.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Paprastą tinginį keičia sveikuoliškas tinginys, kur vietoj sausainių naudojami lazdyno ir graikiniai riešutai bei gojų uogos, iš natūralios kakavos gaminamas rankų darbo šokoladas, kad būtų be pieno miltelių ir sojos lecitino. Toks pyragas yra be gliuteno, be pieno, be kiaušinių, be konservantų, be pridėtinio cukraus. Vietoj cukraus naudojamas ekologiškas kokoso žiedų nektaras. Toks gabalėlis tinginio prekyvietėse kainuos – 2,30 euro.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Siūlomas ir sveikas „Snickers“, kuris pagamintas iš datulių karamelės, įvairių riešutų, moliūgų sėklų su ant viršaus užlietu rankų darbo šokoladu.

Latviai siūlo paragauti unikalių naminių ledų ne tik plombyro ar vaisių ir uogų, bet ir tikro itališko espreso, Karibų romo arba alaus. Tokių Lietuvoje dar neteko niekur matyti!

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Parodą pasiekė ir per naktį prekeivių gimusios idėjos. Štai Genovaitė Sakalauskienė per naktį ruošė lapinius kopūstus su įvairiais prieskoniais, džiovino džiovykloje 70 laipsnių temperatūroje, pasigamino etiketes ir atvežė tiesiai į parodą. Tai puikus užkandis – alternatyva traškučiams. Turi daug vertingų savybių, vitaminų ir antioksidantų. Traškesys panašus į skrudintus jūros dumblius. Pakelis lapinių kopūstų kainuos 4 eurai.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Kita naujiena – bebro konservai, kurie šiandien atkeliavo tiesiai į parodą. Pasak gamintojo, parduotuvėje tokių dalykų dar neteko matyti, o juk žmones norisi vis kažkaip nustebinti. Tokia konservų dėžutė kainuos 4 eurus.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Taip pat „Šerno pėda“ siūlo karšto rūkymo stirnos kumpį su slyvomis ir lašinukais. Norint tokią įsigyti reikės pakloti 22 eurus už kilogramą.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF 2018
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naminiai kukuliai: kam eiti į „Ikea“, jei gali paruošti namuose (64)

Tradicinis švedų patiekalas yra beveik tokia pat legenda, kaip cepelinai Lietuvoje, tik labiau...

Italijos skoniai: Beata Nicholson rekomenduoja paragauti baklažanų apkepo (37)

Nors itališka virtuvė Lietuvoje mėgstama, ne visi itališki patiekalai tokie populiarūs, kaip pica...

Ali Gadžijevo receptas: Japonijos įkvėptas sūrio pyragas (4)

Besibaigiant rudeniui šokolado meistras Ali Gadžijevas kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“...

Kepsniai kepsneliai, kurie niekad neapvils: receptų rinkinys mėsos mėgėjams 15 skirtingų receptų (7)

Turite firminį savo kepsnio receptą, kuris niekada neapvilia, o šeimyna visada lieka patenkinta?...

Tai bus nepamirštamo skonio guliašas, už kurį pagirs net anyta (74)

Sutinku, kad ne visi turi laiko ir kantrybės ruošti nuostabaus skonio troškinį – burgundišką...

Top naujienos

Iš byrančio lėktuvo krito 3 km ir išgyveno: atrodžiau kaip zombis žaizdose po oda išsirito dešimtys kirmėlių (1)

Septyniolikmetė Juliane Koepcke matė, kaip jos mamą galinga jėga išsiurbė lauk iš skrydžio...

20 metų jauniau atrodanti moteris išklojo savo paslaptį: tereikia valgyti kelis produktus dvidešimtukas (68)

Elizabeth Peyton-Jones – 49-eri, bet ji atrodo lyg būtų 30 m. amžiaus. Natūropatė, žolininkė,...

Po daugelio metų aplankė Gariūnus: tokias kainas mieste sunkiai rasi (417)

Ilgus metus Gariūnuose nesilankiusi Aistė apniukusį šeštadienį nusprendė netysoti namie, o...

Geidžiamas darbdavys Vilniuje samdiniams leidžia itin daug: įvaizdžiai privers gardžiai pasijuokti (41)

Vilniuje įsikūrusi IT sprendimus visame pasaulyje teikianti įmonės „ Tesonet “ yra esantys...

Kas nutinka, kai alkoholis ir narkotikai nustoja veikti: 25 metus vartojęs vyras neturi ko slėpti (4)

„Kai būdamas 12 metų pirmą kartą pasigėriau, iškart nusprendžiau, kad tai bus mano gyvenimo...

„Putino liudininkai“: 2012-aisiais prasidėjo tikros nesąmonės (299)

Vitalijaus Manskio dokumentinis filmas „Putino liudininkai“ – viena iš svarbiausių...

Kėdainiuose apsilankęs Kirilenka prakalbo apie FIBA „langų“ sabotažą (13)

Tarptautinės krepšinio federacijos ( FIBA ) sumanyta pasaulio čempionato atrankos varžybų sistema...

Po žinių apie sniegą – patikslinta sinoptikų prognozė: nemalonumai užklups netikėtai (43)

Sekmadienio dieną Lietuvos padangė bus debesuota. Nedideli pragiedruliais pasirodys kai kuriose...

Įsidėmėkite šiuos patarimus: štai ko nedaro stiprias asmenybes išugdantys tėvai (10)

Ką daryti, kad vaikai užaugtų stipriomis ir savimi pasitikinčiomis asmenybės, prirašyta...

Žaidėjus išteisinęs ir sirgaliams dėkojęs Jankauskas: tai jau kelia neviltį specialiai iš Ploješčio (125)

Ploješčio miesto tuščios stadiono tribūnos nesukliudė antrąkart rumunams įveikti Lietuvos,...