„Birželis buvo ypač karštas ir klientai kartais pajuokaudavo, kad šalia pyragų, dar ir šaltibarščių per tokį karštį galėtumėme pateikti“, – teigė kepyklos įkūrėjos.
Pasak Linos ir Rasos, kiekvieną dieną seserys stengiasi iškepti ką nors naujo, eksperimentuoja ir stebi, kas labiausiai patinka klientams.
„Nuo pirmos dienos šlavė mūsų rabarbarų pyragą. Rabarbarai jau baigiasi ir ieškojome naujo gaivaus recepto. Paruošėme jogurtinį tortą su lietuviškomis braškėmis ir avietėmis. Visiems labai patiko. Tad mes, žiūrėdamos į paskutinį jogurtinio torto gabalėlį vitrinoje ir bejuokaudamos, sukom galvą, kokio kito vasariško skonio dar galėtumėme pasiūlyti. Gal ką su agurkais? Ir tada šovė mintis – šaltibarščiai! Jau buvo vakaras, susirašėme, ką prisiminėme iš atminties, ko reikia šaltibarščiams ir į parduotuvę“, – kaip gimė geniali idėja pasakojo seserys.
Lina ir Rasa sugalvojo, kad laikysis jogurtinio torto technologijos – ir tortui reikės pado. Padą seserys ruošia iš apvirtų ir orkaitėje apkeptų bulvių, tad tuo pačiu pjaunant šaltibarščių tortą – kartu patiekiamos ir bulvės.
„Verčiame naują puslapį Lietuvos kulinarinio paveldo istorijoje. Manome, kad šis mūsų naujas patobulinimas suteiks šaltibarščiams naujų pateikimo ir ragavimo galimybių“, – sako ypatingo torto sumanytojos.
Kepyklėlėje tortas pjaustomas gabalėliais, tad jo paragauti galima ir pietų metu, o norintys gali įsigyti ir visą tortą. Seserys teigia, kad pagal užsakymą būtų įmanoma pagaminti bet kokio dydžio. Tokio šaltibarščių torto kilogramo kaina – 15 eurų.