Pyrago pagrindas yra labai minkštas, šiek tiek primena biskvitą. Tik neišsigąskite, kad iškepusio pyrago vidus dar bus gana skystas, ilgiau kepti tikrai nereikia. Kuomet pyragas atvės, varškės įdaras sustings.

Aš šį pyragą mėgstu valgyti dar vos vos šiltą, bet atšalęs pyragas taip pat labai skanus. Jei norite, vietoje rudojo cukraus, pyrago viršų galite aptepti mėgstamu džemu. Pyrago užteks ir šeimynai, ir kaimynams.

10 porcijų

Reikės:

Pyrago pagrindui

  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 275 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnio druskos


Įdarui

  • 500 g varškės (9 % riebumo)
  • 4 kiaušinių
  • 120 ml pieno
  • 120 ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • 3 arb. š. vanilinio cukraus
  • 3 didelių obuolių (saldžių)
  • 70 g rudojo cukraus
  • 2 valg. š. cukraus


Gaminimas:

1. Pyrago pagrindas – sviestą išplakame su cukrumi naudodami elektrinį mikserį. Plakame kelias minutes. Tada sudedame kiaušinius, išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, sumaišome su sviesto mase ir atidedame į šalį. Tešla turėtų būti gana tiršta.
2. Įkaitiname orkaitę iki 175 C.
3. Įdaras – viename dubenyje sumaišome varškę su grietinėle ir pienu, sudedame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišome. Atidedame į šalį.
4. Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis.
5. Ant kepimo formos dugno ir kraštų patiesiame kepimo popierių (aš naudojau stačiakampę, stiklinę kepimo formą). Sudedame tešlą ir suformuojame pyrago pagrindą ir kraštus. Tada supilame varškę, išdėliojame obuolių skilteles ir užbarstome ruduoju cukrumi. Kepame įkaitintoje orkaitėje ~1 h, kol pyrago viršus lengvai paruduoja. Iškepusį pyragą palikite šiek tiek atvėsti, nes vidus bus gana skystas. Visiškai atšalusio pyrago vidus sustingsta.

Varškės ir obuolių pyragas