aA
Jeigu jūs esate tokie, kaip ir aš, kurie sukiotis virtuvėje nemėgsta, tačiau skaniai pavalgyti niekada neatsisako, tuomet ši gastronominė idėja jums bus idealus pasirinkimas. Štai, pavyzdžiui, jei norisi nustebinti draugus, bet ne kremais perteptu tortu, puikiai tiks rankų darbo pyragai – tai alternatyva picai, kišlorenui ar kibinams.
„Piestro“ pyraginė
„Piestro“ pyraginė
© DELFI / Modesta Meškė

Gal jums tai nebus naujiena, bet užsukus į „Benedikto turgų“ aptikti „Piestro“ pyragai buvo tikras atradimas. Net ir ignoruojant faktą, kad jų ankstesnė pyraginė Šiaurės miestelyje atidaryta beveik prieš dvejus metus. Savininkė neslepia, kad ateityje pyragines planuoja atidaryti Kaune ir Klaipėdoje.

„Piestro“ pyraginė
„Piestro“ pyraginė
© DELFI / Modesta Meškė

Pyraginės pavadinimas kilo iš angliškų žodžių „pie“ ir „maestro“ (liet. „pyragų meistras“). Pyraginės receptus šiuo metu tobulina net keturi virtuvės šefai. „Šie pyragai – ir skanūs, ir sveiki, tad reklamos labai daug ir nereikia – žinia sklinda iš lūpų į lūpas“, – džiaugėsi „Piestro“ įkūrėja bei savininkė Justina Andrijauskienė.

Justina Andrijauskienė
Justina Andrijauskienė
© DELFI / Modesta Meškė

Čia kepami 18 rūšių rūšių pyragai – su mėsa, daržovėmis, uogomis, saldūs, sūrūs ir aštrūs. Kiekvienam skoniui. O specialų pyragų čia rasti gali net ir veganai – jų yra net septyni.

Pirmadienį pyraginėje pristatytas naujasis meniu, į kurio degustavimą susirinkę veganizmą propaguojantys maisto tinklaraštininkai išragavo net 11 pyragų, iš kurių 4 buvo vegetariški, tačiau juos veganai atsisakė ragauti, nes jie buvo su varške ir sūriu.

„Piestro“ pyraginė
„Piestro“ pyraginė
© DELFI / Modesta Meškė

Pyragų iš naujojo meniu galima paragauti jau nuo šiandien: „Corragio“ – su aštriomis daržovėmis, „Cavolo“ – su kopūstais ir grybais, „Digrano Sano“ – su baklažanais, tešla – iš speltos miltų ir grikių, „Di Forza“ – su špinatais ir varške, „Patate Rico“ – su bulvėmis ir pelėsiniu sūriu, „Melo Grande“ – su obuoliais ir spanguolėmis, „Favora“ – su rabarbarais ir avietėmis, „Fontina“ – su varške, „Frambona“ – su avietėmis, „Freceza“ – su vyšniomis, „Papavero“ – su varške, aguonomis ir šokoladu. Visus pyragus galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.

„Piestro“ pyraginė
„Piestro“ pyraginė
© DELFI / Modesta Meškė

Sveika gyvensena ir mityba besidominti pyraginės savininkė, savo pyragams ingredientus renka itin kruopščiai. Pyragus šaldytuve išlaikyti galima keturias dienas, tačiau, pasak jos, jokie konservantai ir priedai, išskyrus druską, pyraguose nenaudojami, viskas natūralu, nes termiškai apdorota.

„Piestro“ pyraginė
„Piestro“ pyraginė
© DELFI / Modesta Meškė

„Mūsų pyragai išsiskiria tuo, kad tešlos jame vos trečdalis, visa kita – įdaras. Jie puikiai tinka norintiems mažinti suvartojamų miltų kiekį. Neslėpsiu – mėsiški pyragai kol kas yra populiaresni, tačiau vis daugiau žmonių teiraujasi patiekalų be mėsos ar kitų gyvūninės kilmės ingredientų. Tad nutarėme sukurti jų dar daugiau. Man tai svarbu ir todėl, kad pati esu vegetarė ir ieškau alternatyvos sau, savo šeimai“, – sakė J. Andrijauskienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Nuostabiai skanus sūrio pyragas su avietėmis ir migdolais (1)

Tie, kurie mėgsta gaminant sūrio pyragą, kaskart įsigudrina įgyvendinti kokią nors dar...

91-erių Petrutės legendinis grybukų ir voveraičių receptas: juos pirko ir valgė visa Akmenė (90)

Ar pamenate tokias senovines ketaus keptuves , kuriose vaikystėje mamos kepdavo grybukus ,...

Braškių, grietinėlės ir maskarponės tortas: skonis – 10 balų (22)

Trumpai apie šį tortą – skonis – 10 balų, išvaizda tiek pat! Jei atvirai, galutinis...

Burnoje tirpstantis braškių desertas (3)

Nežinau, kaip tiksliai pavadinti šį patiekalą – desertą . Amerikoje jis vadinamas cheesecake...

Produktas, kuris ne tik padės įveikti stresą ir nerimą, bet ir saugos jūsų odos jaunystę (12)

Šokolado skoniu žmonija mėgaujasi jau daugiau nei 1000 metų, o Europoje jo fabrikai pradėti...

Top naujienos

Paruošė naujų Palangos vietų apžvalgą ir nustebo: karbonadų gerbėjams darosi liūdna, kurorte naujos mados (4)

Kur po pliažo jaukiai pasėdėti ir skaniai pavalgyti? – pagrindinis poilsiautojų klausimas...

Iš buvusio ministro Biržiškio lūpų: apie vodką rusų kareiviams, iškirstas duris Saboniui ir paskutinį pokalbį su Lubiu (10)

Kalbėtis su pirmosios Vyriausybės susisiekimo ministru Jonu Biržiškiu vienas malonumas. 88-erių...

Lazdijų rajone – ambulatorijos gydytojo išpuolis prieš policijos pareigūnus (116)

Antradienio rytą į Veisiejų ambulatoriją (Lazdijų raj.) susirinkę pacientai ir medikai tapo...

Chemikas papasakojo apie tragišką sprogimą Beirute sukėlusias trąšas: turi perspėjimą ūkininkams (104)

Antradienį Beiruto uoste nugriaudėjęs sprogimas šokiravo pasaulį. Kol kas skelbiama, kad...

Apatinio trikotažo ekspertė: kiek normalu mokėti už liemenėlę ir kas išduoda, kad prašovėte su dydžiu (12)

Profesionali apatinio trikotažo ekspertė Vaiva Tylienė ne vienerius metus moteris moko vienos...

Intymią operaciją patyrusi Rita: nesuprantu, kodėl kalbėti apie moteriškas bėdas vis dar yra tabu (13)

„Pagaliau galiu džiaugtis gyvenimu“, – taip savo pasakojimą pradeda kaunietė Rita. Prieš...

Tiesioginė transliacija / Kitokie pasikalbėjimai. Svečiuose — Egidijus Dragūnas (11)

Jeigu manote, kad esate viską matę „Kitokiuose pasikalbėjimuose“, tai galime Jus vėl...

Lukašenka mano buvęs specialiai užkrėstas koronavirusu (6)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė manąs, kad buvo specialiai užkrėstas...

Lietuvos ežerų ir upių tyrimai atvėrė akis: pagal užterštumą atsiliekame visur, kur tik įmanoma (64)

Sinoptikams pranašaujant saulėtus, ypač šiltus rugpjūčio pradžios orus, ne vienas savaitgalį...

Panevėžyje nuo koronaviruso pasveiko 90-metė senolė (65)

Iš Respublikinės Panevėžio ligoninės šiandien į namus grįžo nuo koronaviruso pasveikusi...

|Maža didelių žinių kaina