Šiandien atskleisime jums lengviausią ir paprasčiausią būdą, kaip iškepti lašišą orkaitėje. Šį receptą visuomet turėkite po ranka, nors jį sunku net pavadinti receptu. Kartą išbandykite ir daugiau nekils abejonių, ką reiktų daryti su lašišos filė.

Kalbant apie lašišos paruošimą, svarbiausia taisyklė yra jos neperkepti. Viskas, ką reikia padaryti, tai filė gabaliukus ištrinti trupučiu aliejaus, pabarstyti druska ir pipirais, o tada pašauti į orkaitę. Net stori filė gabaliukai iškeps labai greitai, todėl labai toli nuo orkaitės nenueikite. Pakaks nuo keturių iki šešių minučių, jeigu gabaliuko storis kiek daugiau nei centimetras. Kadangi dažniausiai storiausia filė vieta yra apie centimetrą, pradėkite tikrinti praėjus maždaug keturioms minutėms. Kai žuvis šakute lengvai dalijasi, o jos mėsa tampa matinė, metas sėstis prie stalo!

Taigi, ko jums prireiks lašišai orkaitėje iškepti?

Ingredientai:

  • lašišos filė su oda (vienam žmogui apie 200 gramų)
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • pipirai
  • citrinos gabaliukai serviravimui

Priemonės:

  • kepimo skarda
  • aliuminio folija

Instrukcijos:

  1. Įkaitinkite orkaitę. Kepimo skardą įdėkite per orkaitės vidurį, įjunkite 220 laipsnių temperatūrą. Kepimo skardą išklokite aliuminio folija.
  2. Nusausinkite lašišą popieriniu rankšluosčiu.
  3. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio užpilkite šiek tiek aliejaus ir pirštais ar specialiu teptuku jį ištepkite. Apibarstykite žuvį druska ir pipirais, prieskonių negailėkite.
  4. Padėkite lašišą ant aliuminio folija išklotos kepimo skardos odele į apačią. Pašaukite į orkaitę.
  5. Jeigu lašiša maždaug centimetro storio, kepkite nuo keturių iki šešių minučių. Kepimo laikas priklauso nuo storiausios gabalėlio vietos. Centimetro storio gabaliukas per keturias minutes dar turės žalios žuvies skonio, o per šešias iškeps visiškai. Visiškai iškepta lašiša lengvai dalijasi šakute. Ar žuvis iškepusi, galima patikrinti ir specialiu termometru – vidinė temperatūra turi pasiekti mažiausiai 63 laipsnius. Matuoti reikia storiausioje gabalo dalyje.
  6. Iškart patiekite, serviravimui galite naudoti citriną.
  7. Žuvies likučius šaldytuve galima laikyti iki penkių dienų. Taip paruoštą lašišą galima valgyti šaltą arba lengvai pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)