Ne kartą teko stebėti, kad net ir tie, kurie visai nemėgsta lašišos, taip paruoštą mano žuvį kerta su pasigardžiavimu. Tik svarbu pajausti, kiek laiko kepti, kad žuvis būtų tik tik iškepusi, bet nė minutės ilgiau.

2 porcijoms reikės:

240 g lašišos filė be odos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1/2 citrinos
4 čiobrelio šakelių
druskos, pipirų

Gaminimas:

  • Orkaitę įkaitinkite iki 210° C.
  • Lašišą nuplaukite ir padalinkite į du vienodus gabaliukus.
  • Atsiplėškite 2 gabalus aliuminio folijos, ant kiekvienos dėkite po gabaliuką lašišos, kiekvieną jų apliekite šaukštu alyvuogių aliejaus.
  • Nuo citrinos puselės atsipjaukite du plonyčius griežinėlius, o iš likusios citrinos išspauskite sultis. Padalinkite sultis ant abiejų lašišos gabalėlių. Pagardinkite juos druska, pipirais. Ant viršaus uždėkite po dvi čiobrelio šakeles ir citrinos griežinėlį. Susiauskite ir užspauskite aliuminio foliją.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10–13 minučių.
Lašiša folijoje

Labai svarbu, kad lašiša neperkeptų, tad būtina nutaikyti tinkamą kepimo laiką. Lašiša turi išlikti sultinga, blizgi ir rožinė, tad kepti ją reikia tik tiek, kad šakute įsmeigus jos struktūros gabaliukai imtų lengvai atsiskirti.

Visų pirmiausia, žinoma, kepimo laikas priklausys nuo gabaliuko dydžio. Maždaug 8–12 cm dydžio ir 2 cm storumo gabaliukas keps apie 12 min., bet aš jau po 10 min. atidaryčiau vieną ryšūlėlių ir patikrinčiau, ar dar ne gana.

Norite tokią lašišą ruošti gamtoje? Prašom, labai šauni idėja – lašiša su lengvo laužo dūmo kvapu bus dar gardesnė. Pasiruoškite ryšulėlius iš anksto ir šaltkrepšyje nusivežkite iki iškylos vietos. Tik ilgai nedelskite – visgi žuvis ir vasaros saulė nėra geriausi draugai.

Garnyrui prie tokios lašišos rekomenduoju „Ratatouille“ troškinį arba tiesiog orkaitėje keptas daržoves.

Skanaus!