• 400 g braškių
  • 400 g rabarbarų
  • 120 g sviesto
  • 50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 3 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 130 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 30 ml migdolų likerio

1. Braškes ir rabarbarus supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
2. Formą (25x35 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sudėliokite mažais gabaliukais 60 g sviesto. Sviestas turi būti minkštas. Pabarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Sudėliokite braškes, rabarbarų gabaliukus sustatykite tarp braškių.
3. 60 g sviesto ištirpinkite ir nutarkuokite į jį citrinos žievelę.
4. Kiaušinius paplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki tirštos masės.
5. Suberkite pusę miltų kiekio kartu su kepimo milteliais, permaišykite, supilkite ištirpintą sviestą su citrinos žievele į likusius miltus. Permaišykite.
6. Tešlą plonu sluoksniu paskleiskite ant braškių ir rabarbarų.
7. Kepkite apie 35 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
8. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu.
9. Išimkite pyragą, pravėsinkite, o po to sulaistykite viršų migdolų likeriu. Tegul pastovi 10–15 min., o po to pyragą apverskite.

· Rabarbarus lupkite tik tuo atveju, jei juos valgysite su cukrumi arba medumi. Pyragams lupti rabarbarų nereikia.
· Apačiai pabarstyti galite naudoti ir baltąjį cukrų, bet nerafinuotas cukranendrių cukrus suteiks karamelinį poskonį.
· Jeigu norite, likerio galite ir nenaudoti.
· Citriną galite pakeisti apelsinu.

Alfo Ivanausko rabarbarų ir braškių pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)