Su pasigardžiavimu skanausite, net jei jums ir nepatinka specifinis bolivinės balandos kvapas ar skonis, mat kokosai puikiai slopina balandos kartumą. O jei nesate kokosų gerbėjai, galite išbandyti kitokio skonio pieną.

Trintų braškių sluoksnis būtinas, nes jis suteikia gaivos ir tobulai dera su kokosais. Žinoma, jei neturite braškių, galite keisti jas kitokiomis sezoninėmis uogomis.

2 porcijoms reikės:

150 g išvirtų bolivinių balandų
400 ml kokosų pieno (galima maišyti su karvės ar kitokiu pienu)
4 v. š. chia sėklų
2 v. š. klevų sirupo
kelių lašų vanilės aromato
1/2 a. š. cinamono
50–60 g braškių
kokosų drožlių (nebūtina)

Gaminimas:

  • Braškes ir kokosų drožles atsidedame, o likusius ingredientus sumaišome ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
  • Ryte braškes sutriname elektriniu trintuvu.
  • Sluoksniuojame pusryčius stiklinėse – vienas sluoksnis košės, vienas – braškių ir t.t.
  • Prieš valgydami užbarstome kokosų drožlėmis.

Skanaus!