aA
Geriausios draugų vakarienės būna tada, kai stalas tampa per mažas nuo mažų lėkštelių kiekio ir kai savo lėkštę gali susikomponuoti pats sau. Tada vakarienė tampa gyva, visi dalijasi maistu, šnekasi, o ir man netenka praleisti viso veiksmo kaip pelenei būnant virtuvėje.
© Recepto autorė

Visada stengiuosi sugalvoti kokią nors temą. Pavyzdžiui, labai patiko Vidurio Rytų tematika – mažų lėkštelių konceptas tiesiog sutvertas tam. Todėl šį kartą dalijuosi vienu receptu, be kurio neapsieina nė vienas panašus vakaras – dažnai vis kitokio humuso receptu.

Iš kelių pažįstamų esu girdėjusi, kad pagaminti tikrai skanų ir subalansuotą humusą atrodo kaip misija neįmanoma, o aš niekaip tuo negaliu patikėti. Man tai – kaip du kart du. Niekad nieko nematuoju, bet tos proporcijos visad išeina teisingos.

Tik vienas dalykas, su kuriuo stengiuosi būti atsargi, – tai tahini. Šiuo metu turiu indelį labai švelnaus tahini, kurio į skardinę avinžirnių humusui dedu šaukštelį su puse. Ankstesnis mano tahini stiklainiukas buvo tikrai stipresnio skonio ir įdėjus daugiau nei šaukštelį nebejausdavai nieko kito, kaip tik tahini.

Klysta manantys, kad naminį humusą pagaminti sudėtinga: žaibiškas receptas
© Recepto autorė


Humusui prireiks:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 1 mažos česnako skiltelės
  • 1/3 laimo
  • 1 šaušktelio tahini pastos
  • maždaug 4 šakelių šviežios kalendros
  • 1/2 šaukštelio garam masala prieskonių (arba malto kumino)
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • šviežiai maltų pipirų

Gaminimas:

  1. Nuo konservuotų avinžirnių nupilti pusę skysčio, likusį skystį kartu su avinžirniais supilti į maisto smulkintuvą. Ten pat sudėti visus likusius produktus ir viską gerai sutrinti iki vientisos masės. Jei norisi ryškesnės humuso tekstūros, trinti pulsuojančiai, trumpai, kol viskas daugmaž susimaišys. Jei norisi švelnesnio humuso, trinti ilgiau ir nuolat. O jei humusas sunkiai trinasi ir atrodo labai sausas, galima įpilti kelis šaukštus vandens ir trinti toliau.
  2. Skaniausia valgyti su daržovių (morkų, salierų ar kt.) šiaudeliais arba duonos lazdelėmis, pita, naan duonelėmis. Galima tepti ir ant sumuštinių!

Klysta manantys, kad naminį humusą pagaminti sudėtinga: žaibiškas receptas
© Recepto autorė


Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Artėja silkės triumfo metas: kaip išrinkti gerą žuvį ir nesuklysti? (8)

Nors pastarųjų kelerių metų tendencijos rodo, jog lietuviai vis drąsiau išbando naujus gaminius,...

Į Paryžių nuvykęs lietuvis rado iki šiol skaniausius desertus, dėl kurių alpsta visas pasaulis: vieneto kaina – 2,5 euro (75)

Turbūt nėra tokių žmonių, kuriems nepatiktų desertai , tačiau dar smagiau juos valgyti, kai...

Kepėja iš Kanados gamina pyragus, prilygstančius šedevrams (1)

Menininkė ir kepėja iš Vankuverio internete dalijasi vaizdo įrašais su instrukcijomis, kaip...

Sostinėje pristatyti interjero detalių įkvėpti šventiniai desertai (2)

Garsūs šalies šefai – „Sugamour“ konditerė Ekaterina Buldakova ir „Virtuvės mitų...

Klasikiniai oriniai sausainiai – burnoje tirpstantis desertas vos per 10 minučių

Burnoje tirpstantys morengai yra populiarus desertas ar tortų puošmena, kuriai tereikia vos...

Top naujienos

Po Naujųjų „ant popieriaus“ uždirbsime daugiau, bet kalbama apie sąmyšį (4)

Nuo 2019 m. sausio 1-osios įsigalios priimta mokesčių reforma, o tai reiškia, kad keisis ir...

Paksą į prezidento postą vedęs Katkevičius: viskas yra taip pat, pamokų neišmokome (586)

2002 metais Lietuvoje vykę prezidento rinkimai nustebino ne vieną analitiką. Nors 2001 m. apklausos...

Pensijų pokyčiai palies visus: kitąmet reikės apsispręsti, kaip elgsimės su savo pinigais (321)

Nuo kitų metų pensijai kaupsime kitaip nei tai darėme iki šiol. Visi jaunesni nei 40 metų...

Tautvydas Marčiulaitis. Reikia pradėti be gailesčio ir labai greitai žudyti mažas kaimo mokyklas (41)

Per du metus matėme ilgai neregėtų dalykų. Mokesčių reformą, švietimo reformą bei...

Dėl Seimo pirmininko pasisakymo apie „gyvulių ūkį“ feisbukas leipsta juokais (92)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prajuokino daugelį savo atsakymu apie „gyvulių ūkį“...

Šiltoje mero užuovėjoje – Frankenšteino eksperimentas valstybės sąskaita (56)

170 tūkst. eurų – tiek valstybei per metus atsieina sportininkų rengimo centro Druskininkuose...

Mokesčių inspekcijos vadovė: kiekviena reforma atneša sumaišties ir nerimo

Valstybinė mokesčių inspekcija ( VMI ) yra pasirengusi mokesčių pasikeitimams nuo kitų metų,...

Liudininkai pasakoja apie Strasbūre kilusią paniką: žmonės lakstė ir verkė ant tilto sužeistąjį radęs vyras: po 45 min. liovėmės gaivinti (112)

Prancūzijos policija trečiadienį tebeieško asmens, nušovusio tris žmones ir sužeidusio dar...

Žinomi keliautojai apie žiemos keliones: kur geriausia švęsti, o kur – ilsėtis (1)

Norintys Naujuosius sutikti užsienyje dar gali gauti bilietų, tik prieš keliaudami turėtų...

Kaunietis garaže slepia itin retą „Mercedes-Benz“ – tokių pasaulyje tik du (92)

„Parduosiu, jei reikės širdį ar kitą organą pirkti“, – juokiasi Stanislovas Bartkevičius,...