Geriausios draugų vakarienės būna tada, kai stalas tampa per mažas nuo mažų lėkštelių kiekio ir kai savo lėkštę gali susikomponuoti pats sau. Tada vakarienė tampa gyva, visi dalijasi maistu, šnekasi, o ir man netenka praleisti viso veiksmo kaip pelenei būnant virtuvėje.
© Recepto autorė

Visada stengiuosi sugalvoti kokią nors temą. Pavyzdžiui, labai patiko Vidurio Rytų tematika – mažų lėkštelių konceptas tiesiog sutvertas tam. Todėl šį kartą dalijuosi vienu receptu, be kurio neapsieina nė vienas panašus vakaras – dažnai vis kitokio humuso receptu.

Iš kelių pažįstamų esu girdėjusi, kad pagaminti tikrai skanų ir subalansuotą humusą atrodo kaip misija neįmanoma, o aš niekaip tuo negaliu patikėti. Man tai – kaip du kart du. Niekad nieko nematuoju, bet tos proporcijos visad išeina teisingos.

Tik vienas dalykas, su kuriuo stengiuosi būti atsargi, – tai tahini. Šiuo metu turiu indelį labai švelnaus tahini, kurio į skardinę avinžirnių humusui dedu šaukštelį su puse. Ankstesnis mano tahini stiklainiukas buvo tikrai stipresnio skonio ir įdėjus daugiau nei šaukštelį nebejausdavai nieko kito, kaip tik tahini.

Klysta manantys, kad naminį humusą pagaminti sudėtinga: žaibiškas receptas
© Recepto autorė


Humusui prireiks:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 1 mažos česnako skiltelės
  • 1/3 laimo
  • 1 šaušktelio tahini pastos
  • maždaug 4 šakelių šviežios kalendros
  • 1/2 šaukštelio garam masala prieskonių (arba malto kumino)
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • šviežiai maltų pipirų

Gaminimas:

  1. Nuo konservuotų avinžirnių nupilti pusę skysčio, likusį skystį kartu su avinžirniais supilti į maisto smulkintuvą. Ten pat sudėti visus likusius produktus ir viską gerai sutrinti iki vientisos masės. Jei norisi ryškesnės humuso tekstūros, trinti pulsuojančiai, trumpai, kol viskas daugmaž susimaišys. Jei norisi švelnesnio humuso, trinti ilgiau ir nuolat. O jei humusas sunkiai trinasi ir atrodo labai sausas, galima įpilti kelis šaukštus vandens ir trinti toliau.
  2. Skaniausia valgyti su daržovių (morkų, salierų ar kt.) šiaudeliais arba duonos lazdelėmis, pita, naan duonelėmis. Galima tepti ir ant sumuštinių!

Klysta manantys, kad naminį humusą pagaminti sudėtinga: žaibiškas receptas
© Recepto autorė


Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Paprasti receptai iškyloms: pusryčių keksiukai be glitimo ir paelija jūrų gėrybių mėgėjams (4)

Vis dažniau šilti vėlyvo pavasario savaitgaliai leidžia visiems pasimėgauti buvimu gryname ore,...

Portugališkas skanėstas – kaip Kijevo kotletas atrodo tik iki pirmo kąsnio (26)

Prisėdę bet kurioje Lisabonos kavinėje ir atsivertę valgiaraštį rasite bent kelis patiekalus iš...

Piknikas po atviru dangumi – užkandžių receptai, kurie patiks visiems šeimos nariams (1)

Valgyti lauke – vienas lengviausiai įgyvendinamų žemiškų malonumų. Pikniką suorganizuoti...

Šašlykai atsibodo? 3 nauji patiekalai, kuriuos verta išbandyti dar iki vasaros (7)

Kol žmones džiugina saulėtos dienos, tol kiemuose čirška ant grotelių ruošiami patiekalai....

Neįtikėtinai gardus kepsnių padažas, kurį paruošite, kol suskaičiuosite iki trijų (14)

Jei noriu palepinti savo vyrą, žinau, kad tai labai paprasta – tiesiog iškepu jam sultingą...

Top naujienos

Naujausi reitingai: vieno iš kandidatų sprendimas gali situaciją pakeisti iš esmės (309)

Naujausių prezidentinių reitingų favoritų trejetuke ekonomistas Gitanas Nausėda vis dar tvirtai...

Visiems teks apsispręsti: didesnė alga dabar ar didesnė pensija ateityje skaičiuoklė (181)

Jeigu Seimas priimtų Vyriausybės teikiamas mokesčių ir pensijų permainas, visų dirbančiųjų...

Po „Žalgirio“ smūgio – negailestinga kritika CSKA: pasakyti du žodžius? Itoudis vėl pratrūko (112)

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Tai – apmaudu ir nemalonu. Bet atsilikti 20 taškų buvo...

Ją pastebėjo Holivudas ir pati Lady Gaga: Paryžiaus man nereikia (17)

Esant mados kūrėju būti laimingam galima ir čia, tarp savų sienų. Milano ar Paryžiaus...

Po dramatiško finišo atsikvėpęs Šaras: dabar visa Europa žino, kad „Žalgiris“ – aukščiausias lygis specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (289)

Šarūnas Jasikevičius didžiuojasi tuo, ką Kauno „Žalgiriui“ pavyko nuveikti tiek šį...

Orai: po lietaus plūstels vasariškas karštis (3)

Šią savaitę šalyje ir toliau išsilaikys maloniai šilti orai. Savaitei įpusėjus pradžiugs tie,...

Linksmybės „Žalgirio“ rūbinėje: daina kapitonui, vakarėlio planai ir lažybos dėl futbolo specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (12)

„Jau mačiau, kaip lietuviai moka linksmintis, todėl esu tikras, kad bus geras vakarėlis“, –...

Ką pradėti daryti jau dabar, kad po 5 metų būtumėte laimingas ir sėkmingas (6)

Į šį klausimą yra daugiau nei šimtas atsakymų, mes atrinkome pačius populiariausius.

Lieknėkite valgydami grikius: sveika ir efektyvi dieta be jokio badavimo (15)

Ar žinote, kad grikiai yra labai sveikas ir naudingas produktas, kurį tiesiog privalote įtraukti į...

Miestiečiai brandžiame amžiuje nėrė į kaimo verslą ir nepasigailėjo (36)

Kada nors nusibelsti iš savosios Dzūkijos į kitame Lietuvos pakraštyje, Molėtų rajono Medeikių...