Iš tiesų apie šį patiekalą galima sakyti taip: sukurta vyrams, bet patiks ir moterims. Jį galimą lengvai pakeisti ir mėgautis skirtingomis mėsos rūšimis. O rauginti kopūstai yra kažkas genialiai paprasto, bet naudingo sveikatai. Jie nekaloringi, o jei dar termiškai neapdoroti – itin sveiki. Valgyk juos, kiek lenda!
Receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
Reikės:
- 350 g liesos kiaulienos
- 700 g raugintų kopūstų
- 1 v. š. pomidorų tyrės
- 1 v. š. aliejaus
- 1 svogūno
- 1 skiltelės česnako
Gaminimas:
- Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepkite 1 šaukšte aliejaus, prie jų sudėkite nedideliais kepsniukais supjaustytą kiaulieną ir trumpai viską patroškinkite.
- Į keptuvę supilkite raugintus kopūstus. Viską pagardinkite druska, pipirais, pomidorų tyre. Troškinkite keptuvėje su dangčiu a puode 40 minučių arba kol kopūstai suminkštės.
- Labai gardu šalia troškinio lėkštėje patupdyti kelias virtas bulves.
Tinklaraštis „Lieknos bitės“
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (11)