Iš tiesų apie šį patiekalą galima sakyti taip: sukurta vyrams, bet patiks ir moterims. Jį galimą lengvai pakeisti ir mėgautis skirtingomis mėsos rūšimis. O rauginti kopūstai yra kažkas genialiai paprasto, bet naudingo sveikatai. Jie nekaloringi, o jei dar termiškai neapdoroti – itin sveiki. Valgyk juos, kiek lenda!

Receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

  • 350 g liesos kiaulienos
  • 700 g raugintų kopūstų
  • 1 v. š. pomidorų tyrės
  • 1 v. š. aliejaus
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako

Gaminimas:

  1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepkite 1 šaukšte aliejaus, prie jų sudėkite nedideliais kepsniukais supjaustytą kiaulieną ir trumpai viską patroškinkite.
  2. Į keptuvę supilkite raugintus kopūstus. Viską pagardinkite druska, pipirais, pomidorų tyre. Troškinkite keptuvėje su dangčiu a puode 40 minučių arba kol kopūstai suminkštės.
  3. Labai gardu šalia troškinio lėkštėje patupdyti kelias virtas bulves.