aA
Kadangi pavasaris dar neskuba, garsūs šefai siūlo savaitgalį ilgiau pasidarbuoti virtuvėje ir pasigaminti sočių patiekalų. Temperamentingasis italas Gian Luca Demarco kviečia pasigaminti šiek tiek lietuviškus balandėlius primenantį patiekalą: sluoksniuotos tešlos pyragėlius su kopūste įvyniota vištiena. Juos gardina bešamelio padažu su itališku akcentu – parmezano sūriu.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu
© Organizatorių nuotr.

Tuo metu konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti marcipaninį pyragą su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis. Galutinis rezultatas primins dabartinę situaciją už lango: lyg ir pavasaris, bet vis dar apsnigtas.

Nauji receptai ir patarimai iš profesionalų lūpų – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Reikės:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulo
  • 6 apvirto kopūsto lapų
  • 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių
  • 50 ml baltojo sauso vyno
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 0,5 l pieno
  • 50 g sviesto
  • 3 valg. š. miltų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • žiupsnelio druskos
  • vištienos prieskonių

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais. Įberti vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišyti. Lašinukus smulkiai sukapoti ir apkepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėti vištieną ir apskrudinti ant aukštos kaitros. Tada sumažinti kaitrą, supilti vyną ir 5 minutes patroškinti.
  2. Verdančiame vandenyje pakaitinti kopūstą ir nuimti 6 lapus (jei kopūstas didelis – 3 lapus ir perpjauti juos per pusę). Į juos suvynioti vištieną.
  3. 6 tešlos lakštus išdėlioti ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjauti kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės padėti kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždengti įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdyti ir suformuoti pyragėlius. Pyragėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir ištepti kiaušinio trynių plakiniu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruduos.
  4. Prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberti parmezano sūrį ir permaišyti.
  5. Pyragėlius patiekti su bešamelio-parmezano padažu.

Marcipaninis pyragas su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis

Marcipaninis pyragas su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis
Marcipaninis pyragas su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis
© Organizatorių nuotr.


Pyragui reikės:

  • 200 g marcipano
  • 4 kambario temperatūros kiaušinių
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Kremui reikės:

  • 200 g grietinėlės
  • 100 g baltojo šokolado
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Dekoravimui:

  • Šviežių aviečių
  • Šviežios mėtos lapelių
  • Cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Elektriniu smulkintuvu susmulkinti marcipaną kartu su kiaušiniais iki vientisos masės. Išpilti masę iš smulkintuvo į dubenį ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar kartą gerai perplakti iki vientisos blizgios masės. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.
  2. Grietinėlę pakaitinti iki 60°C. Šokolado granules arba smulkintą šokoladą sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Ant jo užpilti karštą grietinėlę ir elektriniu smulkintuvu išplakti iki kreminės konsistencijos.
  3. Uždengti indą maistine plėvele ties kremo paviršiumi ir palikti nakčiai šaldytuve.
  4. Prieš dekoravimą elektriniu plaktuvu perplakti masę iki standžių putų. Supilti kremą į konditerinį maišelį ir dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Išdėlioti šviežias avietes ir mėtos lapelius, pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Gian Luca Demarco
Gian Luca Demarco
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Burokėliai – ne tik barščiams ir mišrainėms: ką iš jų siūlo pasigaminti tikri profesionalai (28)

Apie tai, kokia stebuklingai sveika daržovė yra burokėlis, girdėjome ne kartą, tad apmaudu, kai...

Vilniečiai plūsta į miesto centrą apsipirkti: štai kokios kainos šių metų Tautų mugėje (287)

Šį savaitgalį žingsniuojant pagrindinėmis sostinės gatvėmis galima pasidžiaugti ne tik geru...

Savaitgalio meniu – iš miško ir sodų gėrybių: antienos confit su voveraitėmis ir uogų desertas

Kai miškuose pilna grybų ir soduose dar galima rasti įvairiausių gėrybių, neretai...

Kaip žiemai skaniai paruošti rudens gėrybes: ūkininkų ir turgaus prekiautojų patarimai (3)

Kiekvieną rudenį vaisių ir daržovių derlius priverčia sukti galvą, ką daryti su staiga...

5 naminių pyragų receptai – lyg iš močiutės virtuvės (7)

Prasidėjus rudeniui – pyragų sezonui, dažnas gyventojas ieško geriausių receptų, kuriais...

Top naujienos

Vladimiras Laučius. Pasprinkite savo mediena. Atsakymas urėdams ir babuinams (56)

Daug visko pasakyta miškų kirtimo tema. Kadangi šia sritimi domiuosi seniai, nemažai bendravau su...

Grafininos vyrui Nigelui pareikšti nauji įtarimai – advokatas mano, kad tai policijos taktika papildyta 10:55 (18)

Dingusiosios „Olialia“ mergaitės Sandros Grafininos nužudymu įtariamas jos vyras Nigelas Westas...

Baltiškos Ženios atostogos. Europietiškiausią Europą atrado Estijoje: čia trūksta tik pinigų (33)

Iš visko, ką mačiau, ši Europa – pati europietiškiausia. Džiugių spalvų identiški mediniai...

Rinkimuose Šimašius siekia dalyvauti nebe su Liberalų sąjūdžiu papildyta (80)

Vilniaus miesto meras buvęs liberalų lyderis Remigijus Šimašius kitų metų savivaldos rinkimams...

Lietuvis Kretoje aptiko įspūdingą radinį: iš pradžių man grasino kalėjimu (60)

„Graikai, kuriems parodydavau savo radinį, išsigąsdavo, kad mane pasodins į kalėjimą“, –...

Jie irgi lauks popiežiaus: čia atvykstama numirti (60)

Kada popiežius Pranciškus iš Aušros vartų papamobiliu bus vežamas į Katedros aikštę, savo...

Vilniuje visureigis atsidūrė ant kito automobilio (2)

Penktadienį, apie 10.20 val., Vilniuje, prie Švitrigailos ir Naugarduko gatvių sankryžos,...

Po devynerių metų motinystės atostogų: turėčiau jau būti nučiuožusiu stogu ir nukvakusi supermamytė (2)

Motinystės atostogos Lietuvoje yra vienos ilgiausių Europoje. O ypač jei augini ne vieną vaiką....

Seniausias sostinės prekybos centras keičia prekinį ženklą

Vilniaus centre šalia Neries upės įsikūręs prekybos centras VCUP keičia prekinį ženklą ir...

Britų naikintuvai išprašė įsibrovėlį iš Rusijos (30)

Ketvirtadienį rytinėje Jungtinės Karalystės pakrantėje į orą pakelti šalies karinių...