Kadangi pavasaris dar neskuba, garsūs šefai siūlo savaitgalį ilgiau pasidarbuoti virtuvėje ir pasigaminti sočių patiekalų. Temperamentingasis italas Gian Luca Demarco kviečia pasigaminti šiek tiek lietuviškus balandėlius primenantį patiekalą: sluoksniuotos tešlos pyragėlius su kopūste įvyniota vištiena. Juos gardina bešamelio padažu su itališku akcentu – parmezano sūriu.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu
© Organizatorių nuotr.

Tuo metu konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti marcipaninį pyragą su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis. Galutinis rezultatas primins dabartinę situaciją už lango: lyg ir pavasaris, bet vis dar apsnigtas.

Nauji receptai ir patarimai iš profesionalų lūpų – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Reikės:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulo
  • 6 apvirto kopūsto lapų
  • 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių
  • 50 ml baltojo sauso vyno
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 0,5 l pieno
  • 50 g sviesto
  • 3 valg. š. miltų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • žiupsnelio druskos
  • vištienos prieskonių

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais. Įberti vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišyti. Lašinukus smulkiai sukapoti ir apkepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėti vištieną ir apskrudinti ant aukštos kaitros. Tada sumažinti kaitrą, supilti vyną ir 5 minutes patroškinti.
  2. Verdančiame vandenyje pakaitinti kopūstą ir nuimti 6 lapus (jei kopūstas didelis – 3 lapus ir perpjauti juos per pusę). Į juos suvynioti vištieną.
  3. 6 tešlos lakštus išdėlioti ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjauti kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės padėti kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždengti įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdyti ir suformuoti pyragėlius. Pyragėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir ištepti kiaušinio trynių plakiniu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruduos.
  4. Prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberti parmezano sūrį ir permaišyti.
  5. Pyragėlius patiekti su bešamelio-parmezano padažu.

Marcipaninis pyragas su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis

Marcipaninis pyragas su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis
Marcipaninis pyragas su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis
© Organizatorių nuotr.


Pyragui reikės:

  • 200 g marcipano
  • 4 kambario temperatūros kiaušinių
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Kremui reikės:

  • 200 g grietinėlės
  • 100 g baltojo šokolado
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Dekoravimui:

  • Šviežių aviečių
  • Šviežios mėtos lapelių
  • Cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Elektriniu smulkintuvu susmulkinti marcipaną kartu su kiaušiniais iki vientisos masės. Išpilti masę iš smulkintuvo į dubenį ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar kartą gerai perplakti iki vientisos blizgios masės. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.
  2. Grietinėlę pakaitinti iki 60°C. Šokolado granules arba smulkintą šokoladą sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Ant jo užpilti karštą grietinėlę ir elektriniu smulkintuvu išplakti iki kreminės konsistencijos.
  3. Uždengti indą maistine plėvele ties kremo paviršiumi ir palikti nakčiai šaldytuve.
  4. Prieš dekoravimą elektriniu plaktuvu perplakti masę iki standžių putų. Supilti kremą į konditerinį maišelį ir dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Išdėlioti šviežias avietes ir mėtos lapelius, pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Gian Luca Demarco
Gian Luca Demarco
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Nuo stalo išnyks akimirksniu: čimičangos su kreminiu sūriu ir braškėmis (2)

Čimičangoms galima rinktis patį įvairiausią įdarą, tiek saldų, tiek su įvairia mėsa, sūriu...

Joninių desertas pagal Renatą Ničajienę: maskarponės ledų bomba su braškėmis (10)

Šio deserto pavadinti ledais gal ir nereikėtų, tai labiau šaldytas desertas . Tokie dubenyse...

Ruošiamės šviežių agurkų derliui: tradiciniai ir nauji marinavimo receptai (7)

Atėjusi vasara į virtuvę atneša daugybę šviežių vaisių ir daržovių. Kartais jų prinoksta...

Visų mėgstamos keptos bulvės: nauji paruošimo būdai atskleis karališką skonį (2)

Vasarą ant grotelių lietuviai kepa tiek daržoves ir mėsą, tiek gurmaniškesnius maisto...

Jogurtiniai batonėliai su braškėmis – sveikas ir greitas išsigelbėjimas nuo karščių (1)

Jogurtiniai ledai , bet ne ledai. Šaldytas jogurtas su uogomis tiesiai iš daržo! Su...

Top naujienos

Studentą nusikaltėliu pavertusiems prokurorams – skaudus antausis: tiesa net nerūpėjo

Joks asmuo negali būti pripažintas dėl nusikaltimo, jeigu jo nepadarė arba – nesurinkta...

Viena mįslingiausių bylų: svarbios užuominos praleistos jau per pirmąsias trimetės dingimo valandas? (10)

Jau praėjo 11 metų nuo tada, kai Portugalijoje iš vieno atostogautojams nuomojamo buto dingo...

Šaltibarščių ir cepelinų kainos Palangoje: skirtumai bado akis (109)

Į Palangą atvykstantys poilsiautojai mielai skrandžius lepina lietuviškais patiekalais, tad DELFI...

Po ilgos tylos Adomėnas konservatoriams trenkė durimis ir išklojo nuoskaudas papildyta (103)

„Sudie visa tai. Kiekviena politinė karjera baigiasi žlugimu“, - tokiu įrašu anglų kalba po...

Gražulio vaikelio susilaukusi palangiškė: jis atsiprašė visos Lietuvos, tik ne manęs ir dukrelės (1344)

Skandalingojo politiko Petro Gražulio vaikelio susilaukusi palangiškė Birutė Navickaitė neslepia,...

Pasiūlė paprastus būdus, kaip kasdien sutaupyti (2)

Šiais vartotojiškumo laikais vis dažniau kyla klausimų dėl finansinių sprendimų priėmimo ir...

Tunisiečių siaubu virtęs Lukaku lygiuojasi į Ronaldo 5:2 (38)

Pasaulio čempionato šeštadienio futbolo dozė startavo ypač rezultatyviomis G grupės...

Lazdijų centre užsiliepsnojo prekybos centras „Aibė“ (1)

Šeštadienį, apie 16 val., Lazdijų miesto centre užsiliepsnojo pastatas, kuriame įsikūręs...

Moters pagalbos šauksmas: kur dėtis po skyrybų su vaikais? (369)

Su vyru besiskirianti moteris atsidūrė akligatvyje – turi išsikraustyti iš namų, socialinio...

Kaune ant kojų sukeltos spec. tarnybos – Aleksoto aerodrome sudužo lėktuvas papildyta (116)

Šeštadienį, 13.53 val., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas...