aA
Prisipažinsiu, kad pyragų kepti nelabai mėgstu, nes jie man tiesiog neiškyla arba dažnai prie jų reikia daug krapštytis. Tačiau rudens vakarais žiūrėdama kostiuminį serialą „Dauntono abatija“, kur darganotą, vėsią popietę damos geria arbatą užkąsdamos spalvingais miltiniais skanėstais, o namuose kaip tik pilna įvairaus skonio vaisių, nieko kito nelieka, kaip pasirūpinti juos suvartoti.
Obuolių pyragas
© Recepto autorė

Dabar slyvų, obuolių, kriaušių metas, ir nieko nėra geriau už uogienes, džemus ir, žinoma, gardžius pyragus. Ne mažiau skanus ir visai nekaloringas, tačiau primirštas puikus desertas – kepti obuoliai.

Štai keli paprasti receptai, tad nors kasdien kepkite ir kvieskite svečius vakarinei arbatėlei arba praktikuokitės belaukdami vėsesnių rudens savaitgalių. Šių desertų gamyba, jei mokate suktis greitai, o ne žiūrėdami televizorių valandą ką nors pjaustote, tetruks gerą pusvalandį su trupučiu.

Popiečio pyragas su obuoliais, gardintas mango piurė arba ledais

Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
© Recepto autorė


Reikės:

  • 170 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 160 g cukraus
  • 120 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 didelių kiaušinių
  • 2–3 obuolių
  • 5–6 prinokusių slyvų (nebūtina)
  • 1 a. š. cukraus pudros
  • kelių šaukštų ledų arba 1 prinokusio mango (ką labiau mėgstate)
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
© Recepto autorė


Gaminimas:

  1. Nulupame obuolius ir supjaustome vienodomis skiltelėmis.
  2. Iš slyvų išimame kauliukus ir perpjauname pusiau.
  3. Su cukrumi išplakame minkštą sviestą (arba jį ištirpiname ant lėtos ugnies). Įmušame kiaušinius, išplakame.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame druskos ir viską sumaišome. Į miltų masę supilame sviestą su cukrumi ir viską gerai sumaišome dar kartą.
  5. Šią tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, paskirstome ją tolygiai. Ant viršaus išdėliojame obuolių skilteles, slyvų puseles. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 25–35 min., kol neliks tąsios tešlos ant į pyragą smeigiamo įrankio.
  6. Ant viršaus užbarstome šiek tiek cukraus pudros, patiekdami lėkštėje dedame šaukštą mėgstamų ledų arba užliejame pyragą šaukštu kokteilių plaktuve susmulkinto minkšto mango piurė.

Kepti obuoliai su saldumo apsiaustu

Kai pintinės lūžta nuo obuolių: greiti ir itin paprasti skanėstai vos per pusvalandį
© Shutterstock


Kepti obuoliai, sakoma, net gydo ligas, labai gerai valo organizmą. Todėl norėdami ramia sąžine suvalgyti gardų desertą išsikepkite obuolių. Jei turite krosnį sodyboje – dar skaniau ir geriau! Ir ramiai pasigardinkite keptus obuolius saldesniu priedu – ledais arba mėgstamo saldaus pyrago gabalėliu.

Reikės:

  • 10 rūgštesnių obuolių
  • 1–2 a. š. cukraus pudros arba 1–2 a. š. skysto medaus
  • kelių šaukštų ledų (vanilinių, karamelinių)
  • žiupsnelio cinamono (nebūtinai)

Gaminimas:

  1. Obuolius nuplaukite ir išpjaukite sėklas, pirmiau nupjovę viršutinę kepurę.
  2. Įjunkite orkaitę ir kepkite obuolius 180 laipsnių temperatūroje, kol jie pradės minkštėti.
  3. Patiekite šiltus, gausiai apibarstytus cukraus pudra arba apipiltus skystu medumi, su šaukštu vanilinių arba karamelinių ledų ir papuoštus cinamonu.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naminiai kukuliai: kam eiti į „Ikea“, jei gali paruošti namuose (59)

Tradicinis švedų patiekalas yra beveik tokia pat legenda, kaip cepelinai Lietuvoje, tik labiau...

Italijos skoniai: Beata Nicholson rekomenduoja paragauti baklažanų apkepo (37)

Nors itališka virtuvė Lietuvoje mėgstama, ne visi itališki patiekalai tokie populiarūs, kaip pica...

Ali Gadžijevo receptas: Japonijos įkvėptas sūrio pyragas (4)

Besibaigiant rudeniui šokolado meistras Ali Gadžijevas kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“...

Kepsniai kepsneliai, kurie niekad neapvils: receptų rinkinys mėsos mėgėjams 15 skirtingų receptų (7)

Turite firminį savo kepsnio receptą, kuris niekada neapvilia, o šeimyna visada lieka patenkinta?...

Tai bus nepamirštamo skonio guliašas, už kurį pagirs net anyta (74)

Sutinku, kad ne visi turi laiko ir kantrybės ruošti nuostabaus skonio troškinį – burgundišką...

Top naujienos

Pažintis socialiniame tinkle: kaip vos iš kelių žinučių suprasti, kad viskas baigsis blogai (44)

„Tinder“, „Facebook“ ir kiti socialiniai jau kurį laiką yra kone populiariausia platforma...

Vieta, apie kurią lietuviai galėjo tik pasvajoti: paslaptingas kino teatras, kur leidžiama daugiau nei įprastai (5)

Sostinėje įsikūrė nauja vieta, apie kurią anksčiau net nesvajojote, kad tokia gali būti. Po...

Nepaklausė medikų ir šiandien džiaugiasi dešimtmečiu sūnumi: nuvykus į klinikas, nėštumą siūlė nutraukti (10)

Ką reiškia rankose laikyti nė kilogramo nesveriantį kūdikį, niekaip nesupras tie, kas to...

Laukiantiems didžiųjų metų švenčių – puikios žinios: galite turėti 11 laisvadienių (4)

Kalėdos ir Naujųjų metų sutikimas šįmet gali tapti itin įsimintinas. Ypač tiems, kurie yra...

Gėrimo, šildžiusio Pirmojo pasaulinio karo karius, paskutinė stotelė – Indijoje (2)

Gerą šimtmetį šeimos savo vaikus Indijoje girdė salyklo skonio pieno gėrimais, kurie, kaip kad...

Reforma iš vidaus: prabilo apie ligoninėse apgyvendinamus paimtus vaikus, dėl kursų metamus darbus ir pareigūnų patyčias (451)

Iš nesaugios aplinkos paimtų vaikų apgyvendinimas ligoninėse, budinčių globotojų trūkumas,...

Buto pirkimas miesto centre: ekspertė išvardijo didžiausius privalumus (18)

Mes gyvename amžiuje, kai informacijos srautai kasdien tik didėja ir tam, kad neatsiliktume, turime...

Ar iš tiesų kaime sunku rasti darbo? (5)

Skurdas, nedarbas, alkoholizmas – tokiais žodžiais dažnai apibūdinamas šiandieninis Lietuvos...

Po 30 metų į Lietuvą grįžusi moteris atvira: nuskurusiame sovietiniame mieste esama šio to nauja (174)

„Iš Lietuvos su meile“. Taip savo straipsnį, publikuotą svetainėje „Roads &Kingdoms“,...

Į Lietuvą veržiasi šaltis ir sniegas – gruodžio mėnuo bus kitoks nei įprasta (54)

Nors ruduo dar nesibaigė, daugeliui smalsu, kokia laukia žiema. Kai kurių klimatologų teigimu,...