aA
Prisipažinsiu, kad pyragų kepti nelabai mėgstu, nes jie man tiesiog neiškyla arba dažnai prie jų reikia daug krapštytis. Tačiau rudens vakarais žiūrėdama kostiuminį serialą „Dauntono abatija“, kur darganotą, vėsią popietę damos geria arbatą užkąsdamos spalvingais miltiniais skanėstais, o namuose kaip tik pilna įvairaus skonio vaisių, nieko kito nelieka, kaip pasirūpinti juos suvartoti.
Obuolių pyragas
© Recepto autorė

Dabar slyvų, obuolių, kriaušių metas, ir nieko nėra geriau už uogienes, džemus ir, žinoma, gardžius pyragus. Ne mažiau skanus ir visai nekaloringas, tačiau primirštas puikus desertas – kepti obuoliai.

Štai keli paprasti receptai, tad nors kasdien kepkite ir kvieskite svečius vakarinei arbatėlei arba praktikuokitės belaukdami vėsesnių rudens savaitgalių. Šių desertų gamyba, jei mokate suktis greitai, o ne žiūrėdami televizorių valandą ką nors pjaustote, tetruks gerą pusvalandį su trupučiu.

Popiečio pyragas su obuoliais, gardintas mango piurė arba ledais

Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
© Recepto autorė


Reikės:

  • 170 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 160 g cukraus
  • 120 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 didelių kiaušinių
  • 2–3 obuolių
  • 5–6 prinokusių slyvų (nebūtina)
  • 1 a. š. cukraus pudros
  • kelių šaukštų ledų arba 1 prinokusio mango (ką labiau mėgstate)
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
© Recepto autorė


Gaminimas:

  1. Nulupame obuolius ir supjaustome vienodomis skiltelėmis.
  2. Iš slyvų išimame kauliukus ir perpjauname pusiau.
  3. Su cukrumi išplakame minkštą sviestą (arba jį ištirpiname ant lėtos ugnies). Įmušame kiaušinius, išplakame.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame druskos ir viską sumaišome. Į miltų masę supilame sviestą su cukrumi ir viską gerai sumaišome dar kartą.
  5. Šią tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, paskirstome ją tolygiai. Ant viršaus išdėliojame obuolių skilteles, slyvų puseles. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 25–35 min., kol neliks tąsios tešlos ant į pyragą smeigiamo įrankio.
  6. Ant viršaus užbarstome šiek tiek cukraus pudros, patiekdami lėkštėje dedame šaukštą mėgstamų ledų arba užliejame pyragą šaukštu kokteilių plaktuve susmulkinto minkšto mango piurė.

Kepti obuoliai su saldumo apsiaustu

Kai pintinės lūžta nuo obuolių: greiti ir itin paprasti skanėstai vos per pusvalandį
© Shutterstock


Kepti obuoliai, sakoma, net gydo ligas, labai gerai valo organizmą. Todėl norėdami ramia sąžine suvalgyti gardų desertą išsikepkite obuolių. Jei turite krosnį sodyboje – dar skaniau ir geriau! Ir ramiai pasigardinkite keptus obuolius saldesniu priedu – ledais arba mėgstamo saldaus pyrago gabalėliu.

Reikės:

  • 10 rūgštesnių obuolių
  • 1–2 a. š. cukraus pudros arba 1–2 a. š. skysto medaus
  • kelių šaukštų ledų (vanilinių, karamelinių)
  • žiupsnelio cinamono (nebūtinai)

Gaminimas:

  1. Obuolius nuplaukite ir išpjaukite sėklas, pirmiau nupjovę viršutinę kepurę.
  2. Įjunkite orkaitę ir kepkite obuolius 180 laipsnių temperatūroje, kol jie pradės minkštėti.
  3. Patiekite šiltus, gausiai apibarstytus cukraus pudra arba apipiltus skystu medumi, su šaukštu vanilinių arba karamelinių ledų ir papuoštus cinamonu.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Po reido miške: grybais užversta virtuvė ir itin paprasti receptai (34)

Kelionės į mišką saulėtą rudenį yra vienas smagiausių dalykų. O miške galime ir šiaip...

Burokėliai – ne tik barščiams ir mišrainėms: ką iš jų siūlo pasigaminti tikri profesionalai (28)

Apie tai, kokia stebuklingai sveika daržovė yra burokėlis, girdėjome ne kartą, tad apmaudu, kai...

Vilniečiai plūsta į miesto centrą apsipirkti: štai kokios kainos šių metų Tautų mugėje (287)

Šį savaitgalį žingsniuojant pagrindinėmis sostinės gatvėmis galima pasidžiaugti ne tik geru...

Savaitgalio meniu – iš miško ir sodų gėrybių: antienos confit su voveraitėmis ir uogų desertas

Kai miškuose pilna grybų ir soduose dar galima rasti įvairiausių gėrybių, neretai...

Kaip žiemai skaniai paruošti rudens gėrybes: ūkininkų ir turgaus prekiautojų patarimai (3)

Kiekvieną rudenį vaisių ir daržovių derlius priverčia sukti galvą, ką daryti su staiga...

Top naujienos

Žmonės suplūdo į Katedros aikštę: belaukiant popiežiaus – tikinčiųjų maldos nuolat pildoma (645)

Popiežiaus Pranciškaus lankomoje Lietuvos sostinėje gyventojai užplūdo gatves - vieni rikiuojasi,...

Žmonių gelbėjimo drama Baltijos jūroje: sudužo jachta, kapitonas nuskendo ieškoma dar vieno vyro (52)

Šeštadienį Klaipėdoje gelbėtojai išskubėjo į pagalbą skęstantiems žmonėms. Pranešama apie...

Dalia Popiežių pirmą kartą išvydo prie oro uosto: prisiminimas išliks visam gyvenimui nuolat pildoma (173)

Nuo 15 val. įėjimas į Aušros vartų gatvę uždarytas. Susirinkusieji kartu su Popiežiumi...

11 metų Velse dirbantis gydytojas: mums įprasta pacientui prisistatyti ir paklausti, ar galima jį paliesti (58)

Intervencinis kardiologas Eduardas Šubkovas (48 m.) jau 11 metų dirba Šiaurės Velso Glan Clwyd...

Arūno Valinsko sūnus – apie vaikystę garsioje šeimoje ir kodėl dar neskuba vesti savo vaikelio mamos (94)

Šou verslo ryklių Ingos ir Arūno Valinskų sūnus Arūnas Valinskas jaunesnysis (28) rugsėjo...

Į mokyklą tėvai vaikus išlydi su baime: iki mirtinos tragedijos – vos žingsnis (17)

Prasidėję naujieji mokslo metai ir besitęsiantis Panevėžio gatvių remontas atnešė iššūkių...

Išskirtinę dieną – retai kartu matomos Adamkų šeimos pasirodymas (33)

Popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje nepraleido ir pastaruosius mėnesius viešumoje retai...

Gerais norais ir pragaras grįstas: „sveikas“ maistas mokyklose virto „jokio“ maisto? (18)

Jau praėjo trys mokslo metų savaitės. Trys savaitės, kai mokiniai mokyklose turi būti maitinami...

Po ištisus dešimtmečius tvyrojusios įtampos Vatikanas skelbia apie svarbų susitarimą papildyta (7)

Vatikanas šeštadienį paskelbė su Kinija sudaręs „preliminarų susitarimą“ dėl vyskupų...

Batai, kuriuos įsigiję akimirksniu suteiksite įvaizdžiui prabangos (1)

Vasarą, kai vyravo pigaus (tik ne blogąja prasme) stiliaus tendencijos, turėjome progą puoštis...