aA
Atšalus orams vis dažniau norisi ko nors saldaus, šilto ir ypatingo. Mėgstantiems pasmaližiauti, tačiau nenorintiems daug laiko sugaišti virtuvėje ar padauginti cukraus, yra gerų naujienų: visame pasaulyje sparčiai populiarėja desertai puodelyje. Jie labai greitai paruošiami ir, pasirinkus tinkamus produktus, gali tapti sveikuoliškais skanėstais. Prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič pataria, kaip desertą puodelyje paversti ypatingu ir pasigaminti jį vos per kelias minutes.
Pyragėlis be glitimo
© Gamintojo archyvas

Tobuli desertai – akimirksniu

N. Juchnevič pasakoja, kad ruošiant desertus puodelyje nereikia nei ypatingo pasiruošimo, nei įmantrių ingredientų. Be to, tokius skanėstus gali paruošti kiekvienas, gaminti nemėgstantis ar tiesiog tam laiko nerandantis žmogus.

„Viskas, ką reikia padaryti, tai – sumaišyti nurodytus ingredientus, o visą procesą ypač palengvina tai, jog galima kepti tiesiog mikrobangų krosnelėje. Tereikia vos kelių minčių ir jau galite mėgautis kvapniu desertu puodelyje. Taip pat jį galite puošti turimomis uogomis ar vaisiais“, – sako N. Juchnevič.

Tokiam desertui gali būti naudojami kiekvienoje virtuvėje randami produktai: miltai, kiaušiniai, jogurtas. Nesunkiai galima rasti ir išrankiems valgytojams tinkamų variantų: gaminti desertus be glitimo ar gyvulinės kilmės produktų.

Rinkitės kokybiškus ir natūraliai saldžius ingredientus

„Ruošiant desertą geriausia naudoti kuo mažiau ingredientų ir kuo daugiau natūralaus cukraus vaisių, riešutų, saulėgrąžų, uogų. Tuomet nereiks sielotis dėl didelio skanėstų kaloringumo. Geriau pridėkite cinamono, migdolų ar kitokių kvapnių prieskonių, kurie ne tik suteiks nuostabų skonį, bet ir pakvepins namus, sukurs mažos šventės nuotaiką. Šia taisykle vadovaujamės ir gamindami mūsų parduotuvių asortimente esančius kepinius, kuriuose dominuoja natūralūs saldikliai ir aukštos kokybės ingredientai. Pastebime, kad tą ypač vertina pirkėjai, ieškantys sveikesnės sudėties gaminių, todėl konditerija – ne išimtis“, – mintimis dalijasi kepyklų vadovė.

Pasak N. Juchnevič, desertai puodelyje yra puikus sprendimas ir kruopščiai skaičiuojantiems kalorijas ar atidžiai besirūpinantiems savo mityba. Gaminimui naudojant natūralų jogurtą, vaisius, uogas ir įbėrus maistingomis medžiagomis patiekalą praturtinančių mėgstamų riešutų ar sėklų, desertą galima paversi ir skaniu, ir sveiku.

„Viskas, ko reikia tokiam desertui – akiai patrauklus indelis ir mėgavimasis akimirka. Vienam puodeliui reikia vos po vieną arbatinį šaukštelį ingredientų, kuriuos sumaišius rezultatas džiugins ne tik skoniu, bet ir estetika“, – sako kepyklų vadovė ir dalijasi gardžių desertų puodelyje receptais.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(9 žmonės įvertino)
3.4444

Kava ir desertai: ar žinote, kaip reikia juos derinti (10)

Kava jau seniai nebėra tik gėrimas, skirtas numalšinti kasdienį kofeino poreikį. Ja vaišiname...

Ali Gadžijevo receptas: citrininis pyragas su itališku morengu (6)

Konditerijos šefas Ali Gadžijevas laidoje „Gardu Gardu“ pagamino desertą su itališku...

DELFI Pyragų diena: po saldžios dienos – štai jums nesaldaus pyrago receptas (4)

Lapkričio 6-oji – Pyragų diena , kuri kasmet švenčiama darbovietėse, mokyklose ir...

Švenčiame Pyragų dieną – į tradicinius kepinių receptus pažvelkite iš naujo (3)

Kasmet minimą Pyragų dieną kviečiama paragauti pačių įvairiausių skonių: nuo purių...

Tobulas pyragas pagal Liuciną – 6 patarimai ir 3 netikėti receptai (8)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje jau tampa tradicija minėti Pyragų dieną, tačiau kasmet daugelis...

Top naujienos

Kaip lietuvis ruošiasi transformuoti didžiųjų iššūkių drebinamą NATO? (28)

Būrio vadas, vieno didžiausio tarptautinio banko viceprezidentas, viceministras, o dabar vienas...

Lietuviai atsakė, kokį nekilnojamo turto mokestį mokėtų (20)

Gyventojai sako nepritariantys visuotiniam nekilnojamo turto (NT) mokesčio įvedimui ir tikina, kad...

Artinasi žiema: jau šią savaitę prasidės orų permainos (18)

Pirmadienio dieną Lietuva pateks į šiltąjį ciklono sektorių. Padangė išliks debesuota, tik...

Vertingi Sujetos patarimai mitybai: jais pasinaudoję būsite kur kas sveikesni

Jeigu žmogus per visą parą negali surasti nei vienos valandos sportui – kažkas tikrai yra labai...

Sunkios ligos kamuojamas Jurgis atsidūrė beviltiškoje padėtyje: nežinau, ką man reiks pasakyti savo dukrai (169)

„Laivas skęsta, bet mane išmetė pirmąjį“, – laidoje „ DELFI diena “ sakė cukriniu...

Justinas Jarutis – atvirai apie alkoholio sukeltas bėdas ir psichologo pagalbą: po visko man būdavo žiauriai gėda

Dainininkas, roko grupės „ Freaks on Floor“ lyderis Justinas Jarutis džiaugiasi sėkminga...

Macronas ir Merkel įtraukti į naują šaltąjį karą (1)

„Technologinis suverenumas“ yra vienas iš šiais laikais madingesnių terminų, reiškiantis...

Šis pasaulio pabaigos lėktuvas turėjo atlaikyti net atominę ataką, tačiau jį pražudė – paukštis (2)

Štai kaip atrodo tikrų tikriausia gėda. JAV laivyno vadinamasis pasaulio pabaigos lėktuvas, esą,...

Kiek degalų per valandą sunaudodavo sovietiniai traktoriai (2)

Daugelis prisiekusių automobilistų, prisimindami gūdų sovietmetį, būtinai atkreipia dėmesį į...

3 priežastys, kodėl visada reikia išskalbti naujus drabužius

Iš parduotuvės parsinešėte naują suknelę, kelnes ar apatinį trikotažą. Nepatingėkite prieš...