Bruscare itališkai reiškia padeginti, apskrudinti. Svarbu, kad duona perdaug nesukietėtų.

Smarkiai įkaitiname ketaus keptuvę, duoną būtinai išdėliojame įsitrižai, kad atsispaustų grotelės. Vos duona parudavo ją apverčiame ir vieną pusę lebai švelniai perbraukiame skiltele česnako.

Pats paprasčiausias cucina povera – varguolių virtuvės patiekalas tai – bruschetta pagardinta tik stambia druska ir tyru alyvuogių aliejumi. Taip kiekviename aliejaus ūkyje išspaudus naują derlių aliejus degustuojamas.

Tuo tarpu trattoria – užeigoje mums ruošia bruschetta su įvairiais priedais. Viena romiečių mėgstamiausių yra labai primityvi, bet aromatinga. Ji ruošiama su pomidorais, supjaustytais kubeliais, bei bazilikų lapeliais. Sudėję pomidorus ant pakepintos duonos patiekalui aromato suteikiame pecorino romano – avies sūrio drožlėmis.

Sultinga yra ir su paprikomis paruošta bruschetta. Paprikas galima pakaitinti orkaitėje 300 laipsnių temperatūroje arba lengvai pakaitinti tyrame alyvuogių aliejuje.

Visų trijų rūšių cucina povera – varguolių virtuvės bruschetta dar smarkiai apšlakstome aliejumi, kad suminkštėtų duona.

Estetiškai akiai malonus patiekalas – tai šiltas antipasto, belūkuriuojant kitų vakarienės patiekalų. Juo lengvai numalšiname alkį.

Brusketos

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai 4 asm.:

  • 3 riekės duonos
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 pomidorai
  • 3 paprikos
  • bazilikai
  • pecorino romano sūris
  • tyras alyvuogių aliejus
  • stambi druska

Gaminimas:

- susmulkinkite pomidorus ir papriką

- supjaustykite duoną lygiomis riekėmis, perpjaukite pusiau

- dėkite duoną ant grotelių, pakepinkite, apverskite

- lengvai vieną duonos pusę perbraukite česnako skiltele

- pomidorus sumaišykite su smulkintu baziliku, pasūdykite

- keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų, pakepinte paprikas

- sudėkite ant duonos pomidorus ir paprikas

- bruschetta su pomidorais pagardinkite avies sūrio drožlėmis

- pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)