aA
Tiek anuomet, tiek šiomis dienomis per didžiąsias metų šventes šeimininkės ant stalo stengiasi padėti ir kažką neįprasto, dar neragauto. Kuo tokiu įstabiu dar galima nustebinti namiškius, artimuosius ir svečius? 3 naujais šventinių patiekalų receptais dalijasi „Maxima“ maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas.
Sumuštiniai su mocarela ir pomidorais
© Organizatorių nuotr.

„Šiems patiekalams pagaminti nereikės nei daug laiko, nei itin didelių kulinarinių sugebėjimų, tačiau jų skonis pamalonins kiekvieną gomurį“, – tikina jis.

Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais

Šiam patiekalui reikės:

  • viso grūdo ruginės duonos arba bandelių
  • 200 g mocarelos sūrio
  • 80 g ožkų pieno arba česnakinio sviesto
  • 2 didelių pomidorų
  • 10 baziliko lapelių

Gaminimas:

  1. Ant duonos riekelių arba bandelių tepkite sviestą, uždėkite ant viršaus griežinėliais pjaustytus pomidorus ir mocarelos sūrį.
  2. Tokius nedidelius sumuštinius kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol išsilydys sūris ir apskrus duona.
  3. Išėmus iš orkaitės papuoškite sumuštinius bazilikų lapeliais. Tokie sumuštiniai bus skaniausi dar šilti, tačiau jie ne ką blogesni ir atvėsę.
Olivjė salotos
Olivjė salotos
© Organizatorių nuotr.


Olivjė salotos arba tiesiog įmantresnė bulvių mišrainė

„Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip pats pagrindinis patiekalas“, – teigia pašnekovas.

Šioms salotoms reikės:

  • 4 bulvių
  • 1 morkos
  • 2 kiaušinių
  • 2 raugintų arba marinuotų agurkų
  • 100 g konservuotų žirnelių
  • 100 g virtos mėsos
  • 1 svogūno
  • 4 šaukštų majonezo
  • grietinės ar jogurto
  • 2 šaukštų krienų
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą.
  2. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišykite su krienais ir užkrėskite ant smulkintų produktų, pagardinkite druska ir pipirais. Mišrainę gerai išmaišykite.

A. Poleninas teigia, kad salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos ganėtinai stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.

Tuno salotos
Tuno salotos
© Organizatorių nuotr.


Sočios tuno salotos

Šioms salotoms reikės:

  • 80 g tuno pjausnių
  • 100 g pomidorų
  • 3 valgomųjų šaukštų kukurūzų
  • 2 kiaušinių
  • 100 g ožkų pieno sūrio
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite juos skiltelėmis. Stambiais kubeliais supjaustykite sūrį ir pomidorus, viską suberkite į dubenį.
  2. Tuno pjausnį šakute suplėšykite smulkesniais gabalėliais.
  3. Salotas pagardinkite konservuotais kukurūzais, druska ir pipirais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską išmaišykite ir papuoškite šviežiais žalumynais.

A. Poleninas teigia, kad šios salotos puikiai pasitarnaus realizuojant nesuvalgytus margučius, o ir pavakariams tokios salotos labai tiks.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Itin lengva pasigaminti: orinis pyragas „Pavlova“ su uogomis (9)

Oriniam pyragui „ Pavlova “ su uogomis atsispirti tiesiog neįmanoma. Tai – vienas...

„Milenialsams“ bet kokie maisto produktai neįtinka: ką jie valgo? (34)

Y karta , vadinamieji milenialsai , dažnai pavadinami išrankiais, išlepintais ar net...

Arbūzų „pica“: ir lengva, ir skanu (6)

Ar kada nors norėjote savo virtuvėje tapti „Instagram“ žvaigžde? Dabar galite tai padaryti...

Pyragas su uogų ir grietinės įdaru: tirps burnoje ir neliks akimirksniu (10)

Tai labai vasariškas uogų pyragas , kuriam nereikia daug ingredientų ir galima naudoti...

Naminis aviečių šerbetas: nuodėmė nepasigaminti (7)

Kokia vasara be ledų? Beveik niekas vasaros be ledų neįsivaizduoja.

Top naujienos

Pamirštos Baltijos kelio istorijos: kaip Landsbergis su Brazausku varė iš proto ir galiausiai išdūrė Maskvą (71)

Turiu labai įdomių, neskelbtų dalykų, istorikams, tikriausiai, neįdomu. Taip su nedideliu...

Vilniuje – per brangu: vyksta ir šimtus kilometrų tik apsikirpti (63)

Vilniuje gyvenantys netaupydami laiko renkasi kai kurias paslaugas regionuose. Pagrindinė to...

Namuose atsilaikiusi „Sūduva“ savo likimą spręs Vengrijoje (270)

Marijampolės „Sūduvą“ nuo istorinio patekimo į UEFA Europos lygos grupių etapą galimai...

Kiek kainuos šiemet išleisti vaiką į mokyklą? kai kurios šeimos gali gauti vasltybės paramos (3)

Kaip ir kiekvienais metais vaikus į mokyklą ruošiantys tėvai artėjant rugsėjo pradžiai dar...

Rytų Europos augimas – lyg šviesos spindulys smunkančios ES bloko ekonomikos fone (15)

Europos Sąjungos ( ES ) rytinės ekonomikos atlaikė pasaulį alinančius sunkumus, kurie iš...

„Oskarui“ nominuoti, tačiau žiūrovus kvailinę dokumentiniai filmai: kai kuriais melais tikėta net 60 metų (13)

Sako, kad geriau vieną kartą pamatyti nei tūkstantį kartų išgirsti. Sunku būtų ginčytis –...

Gydytojas Morozovas: jaučiatės blogai ar nepakankamai gerai? Bus dar blogiau, jei nieko nekeisite (5)

„Daktare, man silpna / aš esu nuolat pavargęs / man svaigsta galva / man nevirškina skrandis /...

30 metų po Baltijos kelio: Mauricas parodė, kaip toli už nugarų palikome kitas posovietines valstybes (893)

Baltijos šalys yra vienintelės iš anksčiau Tarybų Sąjungai priklausiusių šalių, kurių...

Svarbu žinoti vairuotojams: A2 magistralėje šiandien laukia dideli eismo ribojimai (2)

Penktadienį, rugpjūčio 23-iąją, visoje Lietuvoje minimas Baltijos kelio 30-metis. Tądien...

Blogos žinios tiems, kuriuos kamuoja nemiga: šis sutrikimas padidina insulto riziką

Žmonėms, kurie kenčia nuo nemigos , gali padidėti koronarinių arterijų ligų, širdies...