Šį receptą paruošti labai paprasta, tačiau reikia pasistengti kruopščiai atskirti kiaušinių baltumus nuo trynių, kad į baltymą nepatektų nei trupučio trynio – tada baltymus bus lengviau išplakti iki tirštų putų. Šiame recepte taip pat naudojamas miltelinis, o ne įprastas cukrus, nes jį lengviau išmaišyti. Kukurūzų krakmolas ir actas naudojami kaip stabilizavimo priemonė – jie padeda išgauti į zefyrus panašų vidų ir traškią „Pavlovai“ būdingą plutelę.

Galite arba pagaminti vieną morengą, arba mišinį padalinti ir pagaminti kelis morengus, kuriuos galima sujungti uždėjus plaktos grietinėlės ir vaisių. Kaip begamintumėte, „Pavlova“ jus tiesiog sužavės. Nepraleiskite vasaros neišbandę šio dieviško deserto!

Orinis pyragas „Pavlova“

Laikas paruošti
15 min

Laikas gaminti
1 valanda

Iš viso
1 valanda 15 minučių

8 porcijoms reikės:

  • 6 kiaušinių baltymų
  • 1,5 puodelio (300 g) miltelinio cukraus
  • 2 arbat. š. baltojo acto
  • 1 valg. š. (8 g) kukurūzų krakmolo
  • 1/8 arbat. š. druskos

Įdarui ir viršui

  • 2 puodelių (500 g) plaktos grietinėlės
  • 2 valg. š. (30 g) miltelinio cukraus
  • 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
  • 500 g šviežių uogų
Orinis pyragas „Pavlova“


Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Ant dviejų kepimo popieriaus lakštų nubrėžkite 20 cm skersmens apskritimus. Apverskite ir patieskite į kepimo formą.

2. Į dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir druską ir vidutiniu greičiu plakite, kol susidarys švelnūs putų kalneliai. Pamažu įmaišykite cukrų ir plakite dar 7–8 minutes, kol putos taps tirštos, baltos ir blizgios.

3. Supilkite actą ir suberkite krakmolą. Atsargiai įmaišykite su mentele.

4. Padalinkite mišinį į dvi dalis ir šaukštu sudėkite ant paruošto kepimo popieriaus. Mentele suformuokite du 20 cm skersmens morengų apskritimus.

5. Abi formas sudėkite į orkaitę ir kepkite 1 valandą, kol paviršius išdžius, taps traškus ir įgaus gelsvą spalvą.

6. Ištraukite ir leiskite visiškai atvėsti.

7. Plakite grietinėlę, kol susiformuos minkšti kalneliai. Įmaišykite cukrų ir vanilės ekstraktą ir dar paplakite.

8. Vieną morengą padėkite ant lėkštės. Užtepkite pusę grietinėlės ir uždėkite maždaug 200 g šviežių uogų.

9. Likusį morengą uždėkite ant viršaus, užtepkite likusią grietinėlę ir sudėkite likusias uogas (maždaug 300 g). Jei norite, prieš patiekiant papuoškite mėtų lapeliais.

Orinis pyragas „Pavlova“

Maistingumas – 1 porcijoje (155 g) yra: 290 kalorijų, 9,5 g riebalų, 5,8 g sočiųjų riebalų, 0,0 g nesočiųjų riebalų, 49,2 g angliavandenių, 44,8 g cukraus, 2,1 g skaidulų, 3,8 g baltymų, 33 mg cholesterolio, 86 kalorijos iš riebalų, 109 mg natrio, 147 mg kalio, 6 % vitamino A, 21 % vitamino C, 3 % kalcio, 2 % geležies. Maistingumo klasė D-. Procentai skaičiuojami pagal 2 000 kalorijų per dieną normą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)