„Parmidžana – kažkas nuostabaus. Tai baklažanų lazanija, apkepas – tradicinis itališkas patiekalas, kuris populiarus visoje šalyje. Tik pas mus jis ne toks garsus, nes ne visi žino, kaip jį pasigaminti. Bet jei pabandysite nors vieną kartą – baklažanus įsimylėsite visam gyvenimui“, – neabejoja B. Nicholson.

Parmidžanai pagaminti prireiks namuose dažniausiai ir taip turimų ingredientų, tačiau išskirtinį skonį jai suteikia Italijos virtuvėje dažni produktai – kietasis ir mocarelos sūris, raudonėlis ir rozmarinas.


Parmidžana – baklažanų apkepas pomidorų padaže

Reikės:

  • 2 didelių baklažanų
  • alyvuogių aliejaus, druskos
  • 2 saldžiųjų paprikų (geltonos ir raudonos)
  • ½ česnako galvelės
  • 6 šaukštų balzaminio acto
  • 2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse
  • po 1 rozmarino ir raudonėlio šakelę
  • 200 g mocarelos
  • 100 g kietojo tarkuoto sūrio

Paruošimo būdas – laidos įraše.