12 keksiukų reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus (250 ml)
  • 1 ¼ stiklinės miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • ½ stiklinės alyvuogių aliejaus
  • ½ stiklinės natūralaus jogurto
  • 1 arb.š. džiovinto arba 2 arb.š. šviežio rozmarino

Kremui:

  • 120 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 1/3 stiklinės cukraus pudros
  • 1 arb.š. vanilės ekstrakto
  • pusės citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
  • žiupsnelio druskos

Keksiukų gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  2. Miltus sumaišyti su druska, rozmarinais ir kepimo milteliais.
  3. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų ir jogurtą, gerai išmaišyti.
  4. Drėgną masę sumaišyti su miltų mišiniu.
  5. Į keksiukų formeles įtiesti sijonėlius, juos užpildyti tešla (maždaug 2/3) ir šauti į orkaitę 12 minučių.
  6. Prieš išimant, įbesti dantų krapštuką, jei jis neaplipęs tešla – keksiukai iškepę. Juos visiškai ataušinti.

Kremas: Elektriniu plaktuvu, kambario temperatūros sviestą gerai išplakti su likusiais ingredientais. Kremas turi išeiti vientisas ir purus. Atvėsusius keksiukus juo puošti konditeriniu maišu arba tiesiog aptepti peiliu.