12 keksiukų reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės cukraus (250 ml)
- 1 ¼ stiklinės miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- ½ stiklinės alyvuogių aliejaus
- ½ stiklinės natūralaus jogurto
- 1 arb.š. džiovinto arba 2 arb.š. šviežio rozmarino
Kremui:
- 120 g kambario temperatūros sviesto
- 1 1/3 stiklinės cukraus pudros
- 1 arb.š. vanilės ekstrakto
- pusės citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
- žiupsnelio druskos
Keksiukų gaminimas:
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
- Miltus sumaišyti su druska, rozmarinais ir kepimo milteliais.
- Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų ir jogurtą, gerai išmaišyti.
- Drėgną masę sumaišyti su miltų mišiniu.
- Į keksiukų formeles įtiesti sijonėlius, juos užpildyti tešla (maždaug 2/3) ir šauti į orkaitę 12 minučių.
- Prieš išimant, įbesti dantų krapštuką, jei jis neaplipęs tešla – keksiukai iškepę. Juos visiškai ataušinti.
Kremas: Elektriniu plaktuvu, kambario temperatūros sviestą gerai išplakti su likusiais ingredientais. Kremas turi išeiti vientisas ir purus. Atvėsusius keksiukus juo puošti konditeriniu maišu arba tiesiog aptepti peiliu.