aA
Pastaruoju metu aš tiesiog apsėsta vanilinės chai latės – noriu pradėti ir baigti savo dieną karštu puodeliu šio nuostabaus gėrimo. Taigi nusprendžiau pabandyti šį skonį paversti maistu – ir štai nuostabiausi chai ledai! Vanilinės chai ir kreminis karamelizuotų graikinių riešutų skonis yra tiesiog tobulas.
Vaniliniai chai ledai
© Recepto autorė

Jei ir jūs dievinate chai, pasiruoškite savo arbatos ir paragaukite nuostabiausių ledų.

Reikės:

  • 1 sunokusio banano
  • 2 chai arbatos pakelių
  • ½ šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 5 graikiškų riešutų
  • 2 šaukštų klevų sirupo

Gaminimo būdas:

  1. Užpilkite arbatos maišelius 1/2 puodelio karšto vandens ir palaikykite pusę valandos, kad gautumėte stiprų chai arbatos skonį. Prieš pradedant maišyti ledus, arbatą reikia atvėsinti (tai truks apie 30 minučių). Jei jūsų chai vis dar šilta, galite arbatą atvėsinti šaldytuve – palikite ją ten 10 minučių.
  2. Susmulkinkite graikinius riešutus į mažesnius gabalėlius ir sumaišykite kartu su klevų sirupu. Kepkite keptuvėje ant mažos ugnies. Kruopščiai maišykite apie 10 minučių, kol jie taps karamelizuoti. Leiskite riešutams atvėsti.
  3. Sutrinkite bananą, vanilės ekstraktą, cinamoną ir chai arbatą elektriniu trintuvu.
  4. Jei turite ledų gaminimo aparatą, supilkite mišinį į jį ir maišykite 25 minutes, pridėkite susmulkintų graikinių riešutų ir maišykite 3 minutes.
  5. Jei neturite ledų gaminimo aparato, supilkite mišinį į indelį ir apibarstykite smulkintais karamelizuotais graikiniais riešutais. Palikite šaldiklyje 3–4 valandoms.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Trys labai skanių sumuštinių receptai, kuriuos norėsite neštis net į darbą (13)

Prasidėjus Kalėdų laukimui, esame užsiėmę ne tik darbais, bet ir šventiniais rūpesčiais, tad...

Anglišką gardumyną pamėgo ir lietuviai: nesunkiai pasigaminsite ir patys 3 skirtingi receptai (7)

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, dažnas intensyviai galvojame ne tik kokiomis dovanomis...

Norintiems pasimėgauti ypatingu desertu – 3 sveikesnių pyragų receptai (8)

Net ir tradicinis obuolių pyragas gali būti pagamintas bent šiek tiek sveikiau, o sąžinė,...

Kaune – nemokama maisto mugė (19)

Šventiniam laikotarpiui įsibėgėjant, mintys sukasi apie vieną svarbiausių šventinių dalių –...

Maisto ekspertė pasakė, kaip išsirinkti geriausią silkę šventėms (35)

Nors pastarųjų kelerių metų tendencijos rodo, jog lietuviai vis drąsiau išbando naujus gaminius,...

Top naujienos

Išparduotuvė sostinės širdyje vilioja net žinomas moteris, tačiau stilistės verdiktas negailestingas (5)

Pastaraisiais metais miesto pakraščiuose viena po kitos duris atveria įspūdingų gabaritų...

Rajono mokykloje dirbanti mokytoja atvira: ne vienas mokinys savo vietą mato užsienio braškių lysvėje (22)

1000 – tokių skaičių mokinių dar pamena mokykloje mačiusi Lazdijų Motiejaus Gustaičio...

Ultimatumas Lietuvai: nesusipratimų virtinė ir keistos pasekmės sugriovė seną mitą (296)

Šimtmečius gyveno kaip vyras su žmona. Buvo visko – ir barnių, ir susitaikymų. Tačiau staiga...

Karolinos Liukaitytės vyras susidūrė su rimtais nemalonumais: verslininkas nuteistas dėl milijoninės aferos (55)

Antradienį Generalinė prokuratūra paviešino informaciją apie laisvės atėmimo bausmę, kuri...

Seimo narys Robertas Šarknickas – Santaros klinikose (69)

Seimo narys Robertas Šarknickas pirmadienio vakarą atsidūrė Vilniaus universitetinės...

Snygis baigėsi, vairuotojų problemos ne – automobiliu geriau niekur nevažiuoti (141)

Vilniaus vairuotojams prieššventinė savaitė, panašu, taps rimtu išbandymu nervams. Antradienį...

Didžiausio Ukrainos uosto darbuotojai po Rusijos agresijos: taip blogai nebuvo dešimtmečiais (27)

Mariupoliui , pagrindiniam Ukrainos prekybiniam uostui, atėjo sunkūs laikai, rašo BBC. Išties...

Iš visos Lietuvos atvažiuoja apžiūrėti vilkaviškiečių šeimos papuošto namo: antro tokio tikrai nėra (78)

Galima pamanyti, kad šiuose namuose įsikūręs pats Kalėdų senelis. DELFI redakciją pasiekė...

Ekspertė apie kalėdinę antį: kepant svarbiausia ne receptas anties su figomis receptas (4)

Neabejotina Kalėdų stalo puošmena – kepta antis . Vis daugiau lietuvių nebeįsivaizduoja...