aA
Jeigu norite nustebinti išskirtinio grožio bei skonio bandelėmis, tad rekomenduojame išbandyti šį receptą. Be to, moliūgų kalnai patys nesusivalgys, ar ne?
Mieliniai moliūgėliai
© Recepto autorė

Bandelių tešlai reikės (19-20 bandelių):

  • 120 g sojų pieno
  • 145 g moliūgo tyrės (moliūgo, iškepto orkaitėje ir sutrinto iki vientisos, kreminės masės)
  • 30 g augalinio sviesto
  • 50 g cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 1 v. š. sausų mielių
  • 350 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų

„Varškiniam“ įdarui reikės:

  • 100 g veganiško sūrio su žolelėmis ir česnaku
  • 180 g (1 pakelio) natūralaus skonio tofu sūrio
  • 2-3 v. š. kmynų
  • 3 v. š. moliūgų tyrės
  • 2 v. š. mėgstamų žolelių prieskonių (pvz. džiovintų svogūnų ir pomidorų)

Ką daryti?

1. Dubenyje sumaišykite sojų pieną, moliūgų tyrę ir ištirpintą augalinį sviestą.
2. Į šį mišinį suberkite cukrų, druską, sausas mieles.
3. Suberkite miltus ir išmaišykite, lengvai paminkykite.
4. Tešlą padėkite šiltai 20-čiai minučių.
5. 10 minučių minkykite metodu „ištempti - sulenkti“.
6. 15-20 minučių mėtykite tešlą į stalą.
7. Tešla turi būti tąsi, minkšta, bet nelipti prie rankų!
8. Į dubenį įpilkite šlakelį aliejaus, išvoliokite jame tešlą. Atidėkite valandai uždengus rankšluostėliu, kad tešla pakiltų.
9. Pasigaminkite įdarą: tofu sutrinkite šakute, sūrį supjaustykite smulkiais kubeliais, viską sumaišykite su prieskoniais ir moliūgų tyre.
10. Tešlai pastovėjus, paminkykite ją porą minučių ir supjaustykite 35-40 g gabaliukais. Galite šiuos kamuoliukus šiek tiek pamiltuoti, jei limpa.
11. Gabalėlį tešlos pirštais suminkykite į blynelį, įdėkite apie 2 a. š. įdaro ir užlankstykite ir stipriai sulipinkite.
12. Bandutes apvyniokite siūlu.
13. Kol apvyniosite, jos dar pakils. Jeigu norite paprastų, apvalių bandelių ir nevyniosite siūlais, tuomet dar pakildinkite jas apie 20 minučių.
14. Kepkite iki 170℃ įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių be vėjelio. Stebėkite bandelių spalvą!
15. Atriškite siūlus, kol bandelės dar karštos. Į viduriukus įdurkite po karijų riešuto gabalėlį - moliūgo kotelį.
Skanaus!

Receptu dalijasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(9 žmonės įvertino)
4.2222

Močiutės obuolių pyragas (15)

„Tai mano močiutės obuolių pyrago receptas. Niekur nesu mačiusi panašaus. Jis visada man bus...

Varškės sausainiai (9)

Žinote, padariau tikrai nemažą nuodėmę, oi ne, net keletą. Pirmoji tai, kad tik dabar...

Žaibiškai pagaminamas medaus tortas (34)

Gardutėlis minkštas medaus tortas yra tikras smaližių rojus. Manote, kad tokį tortą...

Šokolado nauda: 7 moksliškai pagrįsti faktai, kad jis mums reikalingas (10)

Juodajame šokolade gausu sveikatai naudingų maistingų medžiagų. Iš kakavos pupelių gaminamas...

Tinginių Napoleonas (10)

Šį tinginį visi, ko gero, seniai išbandė ir skonį pamiršo, o aš tik dabar padariau šeimai.

Top naujienos

Už kovą „Žalgirį“ gyręs Jasikevičius mojo ranka į nokautuojantį Jameso dūrį: man tai neįdomu specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (66)

Antrus metus iš eilės Maskvos „Megasport“ arenoje Kauno „Žalgiriui“ teko žaisti...

RAND ataskaitoje – dar vienas įspėjimas NATO: šios temos Baltijos šalys vengia ne veltui (314)

NATO viršūnių susitikimą Londone prezidentas Gitanas Nausėda pavadino puikiu ir net fantastišku....

Lietaus debesys išplis po visą šalį – siautės itin stiprus vėjas (1)

Penktadienį pietvakarių vėjas pasidarys dar gūsingesnis.

Juodžiausias Jasikevičiaus ruožas: ugnimi į ugnį atsakiusį „Žalgirį“ palaidojo Jameso tritaškis (638)

Kauno „Žalgirio“ (3-9) krepšininkų pastangos nutraukti pralaimėjimų seriją Eurolygoje...

Katastrofos zonoje gyvenusi moteris: ekskursijos į šią vietą turi būti ne pramoga, o galimybė išvysti kvailumo pasekmes (29)

Pagaliau atėjo metas apžvelgti įdomiausią Černobylio zonos objektą – Pripetės miestą....

Latvijos miestas pasipuošė kaip pasakoje: tapo tikra Kalėdų sensacija (77)

Kalėdoms artėjant Latvijos miestai tampa vis gražesniais. Štai ir Uogrė pavirto tikru kalėdiniu...

Rūta Steponavičienė

Vyras papasakojo, kaip jam pavyko nutraukti saitus su alkoholiu: kada joks kodavimas nepadės? (6)

Alkoholizmas – turbūt viena iš opiausių Lietuvos problemų. Tik ar pagalvojame, kad ši...

Rapšys nesulaikomas – apgynė Europos čempiono titulą ir iškovojo antrą aukso medalį (66)

Lietuvos plaukimo žvaigždė Danas Rapšys Glazge (Jungtinė Karalystė) vykstančiose Senojo...

Pasitikrinkite, ar jums tai negresia: 5 nepastebimi dalykai, kurie veda santykius į pražūtį (38)

Labai daug santykių nutrūksta – tokia realybė, kad ir kaip sunku būtų ją pripažinti. Dauguma...