Reikės:

  • ~200 g kuskuso
  • skardinės konservuotų avinžirnių
  • jaunos cukinijos
  • kelių svogūnų laiškų
  • ryšulėlio šviežios kalendros
  • pusės granato sėklų
  • saujos razinų
  • 1 a.š malto kumino
  • 1/3 a.š cinamono
  • 1/3 citrinos sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 a.š. balzamiko acto
  • druskos
  • parmezano
  • 3 kiaušinių
  • paprasto acto

Gaminimas:

  1. Cukiniją supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir dėti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Pakepti porą minučių ant vidutinės ugnies. Ten pat suberti nusunktus avinžirnius, užbarstyti kumino ir cinamono. Kepti dar keletą minučių. Razinas užpilti karštu vandeniu, kad išbrinktų.
  2. Kuskusą berti į indą ir užpilti ~200 ml verdančio vandens. Pasūdyti ir uždengus palaikyti bent 5 minutes.
  3. Taip pat užvirinti vandenį kiaušiniams. Pilti truputį paprasto acto (actas padeda kiaušiniams neiširti vandenyje) ir šaukštu išsukti vandenį, kad susidarytų sūkurys. Į jo vidurį atsargiai po vieną įmušti kiaušinius ir virti 3 su puse minutės.
  4. Svogūnų laiškus ir kalendras supjaustyti. Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis ir balzamiko actu.
  5. Keptas cukinijas su avinžirniais, svogūnų laiškus, kalendras (pasilikti kelis lapelius papuošimui), mirkytas razinas ir granato sėklas berti ant karšto kuskuso, taip pat užpilti pasiruoštu užpilu ir gerai viską išmaišyti.
  6. Padalinti salotas į dubenėlius, dėti ant viršaus po kiaušinį, užtarkuoti trupuį parmezano ir papuošti kalendromis.