aA
Pamaryje – gintaro arbata, Aukštaitijoje – vėžių uodegėlių sriuba, Dzūkijoje – ledai su dilgėlėmis, Suvalkijoje – pieno šampanas, Žemaitijoje – aluje brandintas kumpis. Atrasti Lietuvos regionus nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ siūlo su „GASTROliavimo gidu“.
GASTROliavimo po Lietuvą gidas
© DELFI montažas / Adobe Stock

Gastronominiam turizmui po Lietuvą skirtame stilizuotame žemėlapyje – 20 netikėtų patiekalų visoje Lietuvoje su nuorodomis, kur jų paragauti bei maisto festivalių sąrašas visais metų laikais.

„Šiame leidinyje – nedidelė dalis visos Lietuvos gastronominės dėlionės, bet intriguojanti keliauti ir ragauti. Juk gastronominės patirtys praturtina kiekvieną kelionę. Galbūt jau žinome, kad Pamaryje privalu paragauti žuvienės, Žemaitijoje – cibulynės, o Suvalkijoje – zanavykiškos kopūsto galvos iš krosnies. Tad norime paskatinti dar aktyviau atrasti regionus bei išnaudoti galimybes paskanauti ne tik tradicinių, bet ir netradicinių krašto virtuvės patiekalų, sudalyvauti maisto šventėse ir taip geriau pažinti vietovės papročius, bendruomenę“, – teigia „Keliauk Lietuvoje“ Turizmo produktų ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

GASTROliuojantys turistai susipažinti su interaktyviu žemėlapiu gali svetainėje www.lithuania.travel. Šią vasarą jie platinami ir kartu su kulinariniu žurnalu „Beatos virtuvė“. Taip pat „GASTROliavimo gidai“ bus dalijami Turizmo gatvėje Jūros šventėje Klaipėdoje, Sostinės dienose Vilniuje bei tarptautinėje turizmo parodoje ADVENTUR 2020.

GASTROliavimo po Lietuvą gidas
GASTROliavimo po Lietuvą gidas
© Organizatorių nuotrauka

Pagal vietinio turizmo tyrimą, Lietuvos gyventojai, keliaujantys po šalį, maistui vidutiniškai skiria trečdalį kelionės išlaidų, tai yra apie 38 eurus. 35 proc. vietinių turistų tarp pagrindinių veiklų, kuriomis užsiima keliaudami, nurodo būtent kavinių ir restoranų lankymą.

Pasak Pasaulio turizmo organizacijos, gastronominis turizmas yra sparčiausiai auganti turizmo šaka pasaulyje. Ji šiuo metu jau apima ne tik patiekalų ragavimą, bet ir vietos ūkininkų lankymą, maisto festivalius, kulinarines pamokas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(8 žmonės įvertino)
5.0000

Braškių tiramisu: pagaminę šį desertą tikrai neprašausite pro šalį (4)

Braškinis tiramisu – tai tikrų tikriausias vasaros desertas. Ypatingai braškių sezono metu....

Lietuvoje itin populiarėja amerikietiškas gardėsis: lietuviai jį pamėgo dėl daugybės naudingų medžiagų (53)

Riešutų sviestas tampa vis populiaresnis tiek JAV, tiek didelėje dalyje Europos, o tuo pačiu –...

Šlovė šokoladui: keturi ypatingi desertų receptai

Vakar saldumynų mėgėjai šventė Tarptautinę šokolado dieną, kuri pirmąsyk paminėta dar 1995...

Minima pasaulinė šokolado diena: kas šio gaminio suvartoja daugiausiai (1)

Sekmadienį minima pasaulinė šokolado – vieno populiariausių ir plačiai vartojamų konditerijos...

Pats skaniausias naminis varškės pyragas „Draugystė“: skanu ir ekonomiška (5)

Šio pyrago išeina pakankamas kiekis pasimėgauti keletui dienų dviems žmonėms, bet jei...

Top naujienos

Pasipiktino internetinių parduotuvių „administraciniu mokesčiu“: gal greitai turėsime mokėti ir už orą? (35)

„Pastebėjau, kad „ Pigu.lt “ pradėjo taikyti mistinį „Administracinį mokestį“ (2.99...

Po Rasos Kazėnienės kritikos prokurorai sureagavo: tikrins, ar pagrįstai nutraukta byla dėl milijono eurų žalos Pravieniškėse (76)

Didelės visuomenės kritikos po nutraukto ikiteisminio tyrimo dėl valstybei galimai padaryto...

Vijūnėlės dvaras jau pradėtas ardyti (18)

Savaitgaliais į Druskininkus suvažiuojantys poilsiautojai skuba gal jau paskutinį kartą pamatyti...

Gatvę perbraižė, kliūtį paliko – KET pažeidėjais tapo visi, važiavę pro šalį (21)

Vieną Vilniaus gatvę kelininkai perbraižė ir pakeitė jos žymėjimą. Tačiau ryškiomis...

Vasara trumpam sugrįžta: vėl bus +29 (39)

Penktadienį mūsų regione stiprės aukštesnio slėgio sritis, bet rytinė šalies pusė dar jaus...

Dėl pagrindinės Rusijos vandens arterijos skambina pavojaus varpais: gresia sudėtingi scenarijai (49)

Rusijos centriniame Uljanovsko mieste vietinių itin pamėgto miesto paplūdimio lankytojai priversti...

Neįtikėtina IT specialisto istorija: mėnesį praleido su Amazonės gentimi ir tai jo gyvenimą apvertė aukštyn kojom

Sedariusas Perrotta – generalinis „Shelf“ direktorius – vadovavo ir įkūrė technologijų...

Labai paprasti ir gardūs tofu ir daržovių iešmeliai

Šis receptas patiks naujų skonių ir įvairovės ieškantiems, tiems, kam pabodo šašlykai ir kiti...

„FaceApp“ skandalas: krašto apsaugos ministerija teigia, kad kūrėjai galimai naikina nelegalios veikos įrodymus (45)

Kaip perspėja už kibernetinį saugumą atsakingi Lietuvos Vyriausybės atstovai, visame pasaulyje...

Numato postūmį saulės energetikoje: tai, kiek sutaupysite, priklauso nuo vieno sprendimo (1)

Atsinaujinančios energetikos specialistai neabejoja: Lietuvoje artimoje ateityje vis daugiau namų...