Pamokos, kaip pasigaminti tikrų tikriausią rizotą pagal Italijos Modenos regiono tradicijas arba nustebinti artimuosius savo gamybos populiariausia pasaulyje šokoladine lazdyno riešutų užtepėle, kurią pagaminti mokys šokolado meistras Ali Gadžijevas, – TV3 laidoje „Gardu Gardu“ , žadama organizatorių pranešime spaudai.

Rizotas (daugiaryžis) su balzaminiu actu

Reikės:

  • 250 g „Carnaroli“ ryžių
  • 300–400 ml verdančio vandens
  • 1 svogūno
  • 200 g kietojo parmidžano sūrio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • balzaminio acto

Gaminimas:

  1. Į keptuvę įpilti aliejaus ir ant silpnos ugnies pakepinti itin smulkiai supjaustytus svogūnus, kol jie suminkštės.
  2. Tada į keptuvę su svogūnais suberti ryžius ir nuolat maišant kepinti, kol ryžiai taps skaidrūs su balta šerdele viduryje.
  3. Užpilti šlakelį balzaminio acto, išmaišyti ir užpilti 200 ml verdančio vandens. Nuolat pamaišant virti apie 7 minutes, vėl užpilti šlakelį balzaminio acto ir jei dar reikia – verdančio vandens. Viso virimo proceso, trunkančio maždaug 20 minučių, metu masė turi nuolat burbuliuoti.
  4. Baigus virti, suberti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir puodą uždengti. Palikti pastovėti porą minučių ant išjungtos viryklės.
  5. Tada nudengti ir gerai išmaišyti.
  6. Įdėjus rizotą į lėkštę, galima dar kartą pašlakstyti balzaminiu actu.
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas

Šokoladinė lazdyno riešutų užtepėlė su bretoniškais sausainiais

Užtepėlė:

  • 200 g grietinėlės
  • 250 g pieninio šokolado
  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 g natūralios lazdyno riešutų pastos
  • 100 g auksaspalvio cukraus sirupo
  • 150 g sviesto
  • 250 g miltų
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • 70 g cukraus pudros
  • 40 g kiaušinių masės (1 kiaušinis)

Gaminimas:

  1. Kartu ištirpinti pieninį ir juodąjį šokoladus nuolat pamaišant, kad nepridegtų.
  2. Atskirame inde užvirti grietinėlę ir į ją supilti cukraus sirupą.
  3. Nukelti nuo ugnies ir gerai išmaišyti, kol sirupas ištirps.
  4. Tada supilti grietinėlės masę į ištirpintą šokoladą, išmaišyti ir sudėti riešutų pastą.
  5. Viską atsargiai išmaišyti trintuvu iki vientisos masės ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
  6. Kambario temperatūros sviestą plakikliu išplakti kartu su cukraus pudra iki purios baltos masės.
  7. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto masę. Gerai išmaišyti.
  8. Supilti kiaušinių masę arba išplaktą kiaušinį ir viską plakikliu gerai permaišyti iki vientisos masės.
  9. Gautą tešlą sudėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve pastovėti.
  10. Iškočioti 4–5 mm storio tešlą ir išpjaustyti norimos formos sausainius.
  11. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.
  12. Užtepėlę tepti ant pravėsusių sausainių ir mėgautis burnoje tirpstančiu gardumynu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją