Šis nepaprasto grožio tortas populiarus visame pasaulyje, ir ne tik dėl išskirtinės biskvito spalvos. Paragavus sunku pamiršti nuostabų jo skonį. Joks kitas desertas nenusipelno labiau būti karūnuojamas Valentino dienos gardumynu nei šis klasikinio recepto skanėstas. Taigi įrodykite savo meilę „Raudoną aksomą“ pagaminę patys.
Tortas „Raudonas aksomas“
© Shutterstock

Produktai:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 300 g smulkaus cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 250 g sijotų miltų kepiniams
  • 240 g pasukų
  • 1 šaukštelis baltojo acto
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos
  • 60 g maisto dažų
  • 10 g nesaldintų kakavos miltelių
  • 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0,5 stiklinės riebalų konditeriniams gaminiams ir dekoracijoms gaminti

Produktai kremui:

  • 225 g minkšto tepamo sūrio
  • 0,5 stiklinės nesūdyto sviesto arba maskarponės (115 g)
  • 455 g cukraus pudros
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Taip pat reikės: dviejų apvalių 23 cm skersmens ar trijų apvalių 20 cm skersmens kepimo formų.

Tortas „Raudonas aksomas“
Tortas „Raudonas aksomas“
© Shutterstock


Kaip gaminti:

1. Įstatykite į orkaitės vidurį groteles. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių Celsijaus. Dvi didesnes kepimo formas (arba tris mažesnes) patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
2. Pasigaminkite tešlą – nedideliame dubenyje sumaišykite maisto dažus su kakava, supilkite vanilės ekstraktą.
3. Dideliame dubenyje su plaktuvu apie 5 min. maišykite riebalus konditeriniams gaminiams ir cukrų, kol pasidarys puri vientisa masė.
4. Po vieną įmuškite kiaušinius.
5. Sulig kiekvienu įmuštu kiaušiniu kruopščiai išplakite masę.
6. Suberkite kakavos su dažais masę ir druską, išmaišykite.
7. Paeiliui suberkite miltus (per keturis kartus) ir supilkite pasukas (per tris kartus) – miltai, pasukos ir t.t.
8. Supilkite actą į sodą (jie turi suputoti), greitai pamaišykite ir įmaišykite į tešlą.
9. Iš karto padalinkite tešlą į kepimo formas ir pašaukite kepti į orkaitę.
10. Kepkite apie 30 min. didesnėse skardose (apie 25 min. mažesnėse skardose). Įkišus medinį pagaliuką į centrą ir ištraukus jis turi būti švarus. Biskvitai paspaudus turi atšokti. Tik neperkepkite, nes bus labai sausi.
11. Palikite biskvitus pravėsti kepimo formose, po 15 min. nuimkite kraštus ir leiskite galutinai atvėsti – mažiausiai pusantros valandos.
12. Kad sluoksniai būtų plonesni, biskvitus galima dantytu peiliu perpjauti horizontaliai. Biskvito sluoksnius galima apvynioti maistine plėvele ir laikyti kambario temperatūroje iki dviejų dienų arba šaldiklyje – iki dviejų mėnesių. Užšaldžius ar atšaldžius biskvito sluoksnius lengviau juos pertepti kremu, nes tada netrupa, nelūžta.
13. Pasigaminkite kremą. Vidutinio dydžio dubenyje su plaktuvu apie minutę plakite tepamą sūrį ir sviestą.
14. Palaipsniui suberkite cukraus pudrą, plakite apie 4 min., kol masė taps puri, vientisa. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
15. Jei perpjovėte du biskvito lakštus horizontaliai perpus, dabar turite keturis lakštus. Uždėkite apatinį sluoksnį ant padėklo, ant jo užtepkite kremo. DĖMESIO – keturių sluoksnių tortui reikės daugiau kremo, taigi kremą gaminkite iš 1,5 normos produktų.
16. Ant kremo dėkite antrą lakštą – ir taip toliau, kol susluoksniuosite visus lakštus.
17. Uždėkit viršutinį lakštą. Jį ir torto šonus aptepkite kremu. Laikykite tortą šaldytuve iki savaitės.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pavilionienė: ištekėjau 2 kurse, o po pusantrų metų išprašiau tą žmogų (73)

Profesorė, žmogaus teisių gynėja, buvusi Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė pratinasi...

Lietuvės darbas už 7 tūkst. eurų prabangiausioje jachtoje Europoje: ištvėrė mėnesį (130)

Nuolatinis žeminimas ir patyčios, kone alpulį kelianti konkurencija, intrigos, kerštas, nevaldomas...

Švelnesnių orų nesitikėkite: arktinis šaltis gali dar labiau nustebinti (15)

Prieš smogiant dar stipriau šaltis šeštadienio naktį truputį sušvelnės, kai kur pasnigs,...

Neringa Venckienė įkalinta neįprastame Čikagos kalėjime (865)

Garsioji Lietuvos bėglė Neringa Venckienė yra įkalinta gana neįprastai atrodančiame, bet savo...

Ar lietuviams įkandamos bilietų į kiną kainos? (189)

Bilietų į kino teatrą kainų augimą lemia tobulėjančios technologijos, kurias reikia įsigyti,...

Paskambinus į greitąją – pritrenkianti dispečerės reakcija (282)

Moteris, kuri nusprendė padėti šaltyje gulinčiam žmogui, iš greitosios medicinos pagalbos...

Duoną ūkininkui uždirba sliekai (27)

Mindaugas Kulakauskas laisvu nuo darbo metu ūkininkauja, bet jo augintinių, įkurdintų buvusioje...

„Aukso vertės“ pergalės pradžiugintas Jasikevičius dar nepasiruošęs skaičiuoti viščiukų (16)

Pasinaudojęs išretėjusiomis autsaiderio Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) gretomis, Kauno...

Vilniuje automobilių kaktomuša, avarijos kaltininko mašinoje rasta narkotikų sužaloti 3 žmonės (24)

Vėlų penktadienio vakarą, kiek prieš 23 val., Vilniuje, Apkasų g., kaktomuša susidūrė...

Legendinis Johnny Eckas: įveikęs save, bet nenugalėjęs žmogiškojo žiaurumo (18)

„Jei užsimanysiu pamatyti išsigimėlių, pažvelgsiu pro langą“, – gyvenimo pabaigoje viešai...