Šis nepaprasto grožio tortas populiarus visame pasaulyje, ir ne tik dėl išskirtinės biskvito spalvos. Paragavus sunku pamiršti nuostabų jo skonį. Joks kitas desertas nenusipelno labiau būti karūnuojamas Valentino dienos gardumynu nei šis klasikinio recepto skanėstas. Taigi įrodykite savo meilę „Raudoną aksomą“ pagaminę patys.
Tortas „Raudonas aksomas“
© Shutterstock

Produktai:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 300 g smulkaus cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 250 g sijotų miltų kepiniams
  • 240 g pasukų
  • 1 šaukštelis baltojo acto
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos
  • 60 g maisto dažų
  • 10 g nesaldintų kakavos miltelių
  • 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0,5 stiklinės riebalų konditeriniams gaminiams ir dekoracijoms gaminti

Produktai kremui:

  • 225 g minkšto tepamo sūrio
  • 0,5 stiklinės nesūdyto sviesto arba maskarponės (115 g)
  • 455 g cukraus pudros
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Taip pat reikės: dviejų apvalių 23 cm skersmens ar trijų apvalių 20 cm skersmens kepimo formų.

Tortas „Raudonas aksomas“
Tortas „Raudonas aksomas“
© Shutterstock


Kaip gaminti:

1. Įstatykite į orkaitės vidurį groteles. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių Celsijaus. Dvi didesnes kepimo formas (arba tris mažesnes) patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
2. Pasigaminkite tešlą – nedideliame dubenyje sumaišykite maisto dažus su kakava, supilkite vanilės ekstraktą.
3. Dideliame dubenyje su plaktuvu apie 5 min. maišykite riebalus konditeriniams gaminiams ir cukrų, kol pasidarys puri vientisa masė.
4. Po vieną įmuškite kiaušinius.
5. Sulig kiekvienu įmuštu kiaušiniu kruopščiai išplakite masę.
6. Suberkite kakavos su dažais masę ir druską, išmaišykite.
7. Paeiliui suberkite miltus (per keturis kartus) ir supilkite pasukas (per tris kartus) – miltai, pasukos ir t.t.
8. Supilkite actą į sodą (jie turi suputoti), greitai pamaišykite ir įmaišykite į tešlą.
9. Iš karto padalinkite tešlą į kepimo formas ir pašaukite kepti į orkaitę.
10. Kepkite apie 30 min. didesnėse skardose (apie 25 min. mažesnėse skardose). Įkišus medinį pagaliuką į centrą ir ištraukus jis turi būti švarus. Biskvitai paspaudus turi atšokti. Tik neperkepkite, nes bus labai sausi.
11. Palikite biskvitus pravėsti kepimo formose, po 15 min. nuimkite kraštus ir leiskite galutinai atvėsti – mažiausiai pusantros valandos.
12. Kad sluoksniai būtų plonesni, biskvitus galima dantytu peiliu perpjauti horizontaliai. Biskvito sluoksnius galima apvynioti maistine plėvele ir laikyti kambario temperatūroje iki dviejų dienų arba šaldiklyje – iki dviejų mėnesių. Užšaldžius ar atšaldžius biskvito sluoksnius lengviau juos pertepti kremu, nes tada netrupa, nelūžta.
13. Pasigaminkite kremą. Vidutinio dydžio dubenyje su plaktuvu apie minutę plakite tepamą sūrį ir sviestą.
14. Palaipsniui suberkite cukraus pudrą, plakite apie 4 min., kol masė taps puri, vientisa. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
15. Jei perpjovėte du biskvito lakštus horizontaliai perpus, dabar turite keturis lakštus. Uždėkite apatinį sluoksnį ant padėklo, ant jo užtepkite kremo. DĖMESIO – keturių sluoksnių tortui reikės daugiau kremo, taigi kremą gaminkite iš 1,5 normos produktų.
16. Ant kremo dėkite antrą lakštą – ir taip toliau, kol susluoksniuosite visus lakštus.
17. Uždėkit viršutinį lakštą. Jį ir torto šonus aptepkite kremu. Laikykite tortą šaldytuve iki savaitės.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Voveraitės triskart per dieną: ir rafinuotam, ir paprastam skoniui (10)

Turiu prisipažinti, kad dievinu Dzūkijos kraštą ir visas jo gėrybes. Nuo žmonių, jų akcento...

Gurmaniški mėsainiai namuose: šefas siūlo išmėginti netikėtą lietuvišką ingredientą (18)

Tokius mėsainius, kokius esame įpratę valgyti restoranuose, namuose pasigaminsime sunkiai, sako...

Netradicinės idėjos: ką naujo kepsninėse galėtų pačirškinti veganai ir vegetarai (2)

Nesibaigianti vasara leidžia mėgautis gamta ir jos teikiamais malonumais – maistu, ruoštu...

7 originalūs būdai pusryčiams sukirsti po avokadą (15)

Visi ir ne po kartą esame girdėję apie kone stebuklingai sveikus avokadus . Juose gausu magnio,...

Sukate galvą, kuo nustebinti svečius? Metas išbandyti sūrių lentą, kuriai neatsispirs nė vienas deriniai ir pagardai (21)

Ar prie vyno, ar prie vyro, ar prie draugų, ar prie šeimos narių visuomet tiks puiki sūrių...

Top naujienos

Savaitės pradžioje Lietuvos orus lems ciklonas (5)

Pirmadienio dieną Lietuva pateks į šilčiausiąją šio ciklono dalį. Aukščiausia temperatūra...

Laikantis Viduržemio jūros regiono dietos pagerėja sveikata: egzotiška mityba lengvai suderinama su lietuviška (61)

Jeigu norite valgyti kaip tikras Viduržemio jūros regiono gyventojas, pasirodo, visai nereikia...

Parduotuvės vadovas apie krentančius pardavimus: kažkas jaučiasi, bet nežinau tik kas (344)

Tiek Lietuvoje, tiek Europoje kalbama, kad šiuo metu yra ekonominis pakilimas.

Kraupios pliušiniais žaislais nuklotos vaikų kapinės: ten patekus norisi sukalbėti visas maldas, kurias moki (15)

Ilgas žvyrkelis. Šalia jo – sena, medinė, išvirtusi tvora. Aplink matosi kelios trobelės,...

Šio diktatoriaus tironija sunkiai protu suvokiama: po masinės egzekucijos prancūzams trūko kantrybė prabangiose vilose – kraupūs radiniai (105)

Centrinė Afrikos Respublika ( CAR ), nepaisant neapsakomai gausių gamtinių išteklių, išlieka...

Kremliaus logika: baugina JAV bombonešiais Lietuvoje, bet pasienyje griaudi rusų bombos (1048)

Kodėl NATO sąmoningai kursto įtampą pasienyje su Rusija ? Kodėl Lietuvoje JAV ir...

Į legionieriaus vėlyvą atsisveikinimą smagiai reagavo ir Juškevičius, ir buvęs strategas

Dar birželio antroje pusėje Žanis Peineris raitė parašą ant sutarties su Stambulo...

Baigėsi festivalis „Karklė“: didžiausi gerbėjai jau laukia kitų metų Papildytos nuotraukų galerijos (45)

Tris dienas trukusiame festivalyje „ Karklė Live Music Beatch 2018“ nuskambėjo paskutinis šių...

Nakvynės vietos įsiminė ilgam: vienoje – įdėmus savininko žvilgsnis, kitoje – dušas kambaryje (3)

Pasiskaičiusi istorijų apie prastus ir keistus viešbučius, nutariau parašyti ir savo...

Justino Jankevičiaus nebelieka „Kitokiuose pasikalbėjimuose“: šiandien mes sukame skirtingais keliais (40)

„Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjas Mantas Bertulis socialiniame tinkle „Facebook“...