Tiesą sakant, dirbdami sugaišite vos 15 minučių – tiek truks, kol prikimšite paprikas, o tada teliks sudėti jas į lėtpuodį (puodą, kuriame maistas gaminamas žemesnėje temperatūroje nei įprastais metodais) ir ramia galva iškulniuoti, pvz., į darbą.

Grįžę namo akimirksniu turėsite paruoštus pietus. Prie šiuo būdu pagamintų paprikų labai tinka kokios nors salotos ir bulvių košė, nurodoma thespruceeats.com.

Šeimininkės, kurios ne kartą vadovavosi šiuo receptu, yra sumanę ne vieną būdą jį bent kiek pakeisti: naudoti kitokios rūšies ryžius, padažus arba skaninti sezoniniais prieskoniais. Keletas dėmesio vertų patarimų pateikta po toliau surašytomis gaminimo instrukcijomis.

Gaminimo trukmė: 6 val. 15 min.
Paruošimas: 15 min.
Troškinimas: 6 val.
Kiekis: 4 porcijos

Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio žalių paprikų (spalva gali būti ir kitokia)
  • 500 g maltos jautienos (mėsa turi būti liesa)
  • 0,4 puodelio smulkiai sukapoto svogūno
  • 1,5 puodelio virtų ryžių
  • 1 arbatinio šaukštelio prieskoniais pagardintos druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • Beveik litro spagečių arba jūreiviško padažo

Gaminimas

1. Pasiruoškite visus produktus.

2. Sudėkite į dubenį maltą jautieną, smulkiai sukapotą svogūną, virtus ryžius bei prieskonius ir gerais viską išmaišykite.

3. Nupjaukite paprikų viršūnėles (galą su koteliu), pašalinkite iš jų sėklas ir vidines pertvaras.

4. Prikimškite paprikas lygiomis dalimis padalytu jautienos faršo ir ryžių įdaru.

5. Išdėliokite farširuotas paprikas puode ir pripilkite į jį spagečių padažo.

6. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite žemoje temperatūroje (6–7 val.) arba aukštesnėje (3–4 val.), kol jautiena bus visiškai iškepusi, o paprikos – suminkštėjusios.

7. Norėdami patikrinti, ar gana troškinti, į įdaro vidurį įbeskite maisto termometrą. Jo ekrane turėtų būti rodomas mažiau kaip 71 laipsnis. (Jei įdarui naudojote maltą kalakutieną, ne mažiau kaip 74 laipsniai.)

8. Patiekite ir skanaukite!

Įdarytos paprikos

Patarimas

Gaminant pagal šį receptą geriausia rinktis liesą jautieną.

Recepto pakeitimai

Vietoj virtų ryžių galima naudoti nevirtus, bet specialius, greitai išverdančius baltuosius arba ruduosius ryžius.

Įdarui galima rinktis ne tik jautienos, bet ir kalakutienos faršą.

Spagečių padažą galima pakeisti skardine konservuotų pomidorų ir skardine kondensuotos pomidorų sriubos. Sumaišykite šiuos produktus dubenyje ir gautu mišiniu užpilkite paprikas.

Smulkiai supjaustytas nupjautas paprikų dalis galima įmaišyti į įdarą arba įberti į padažą.

Jei norite, kad paprikos įgautų meksikietiškiems patiekalams būdingo skonio, vietoj spagečių padažo naudokite su aitriosiomis paprikomis konservuotus pomidorus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)