Šiuo receptu dalijasi tinklaraštis „BabyBlog“.
Reikės:
- 1 baklažano
- pusės paprikos
- 1 nedidelio raudonojo svogūno
- 500 g varškės
- 3 kiaušinių
- 2 šaukštų arba saujos kukurūzų (konservuotų)
- 3 šaukštų arba saujos virtų avinžirnių (nebūtina)
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 150–200 g fermentinio arba kietojo sūrio
- 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
- manų kruopų arba džiūvėsėlių
- smulkintos žalumos
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Baklažaną supjaustome plonais griežinėliais ir įdedame į pasūdytą šaltą vandenį „pailsėti“ maždaug 10–15 min.
- Morką sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir apkepame ant keptuvės.
- Išplakame kiaušinius, į juos dedame varškę, smulkintą papriką, pakepintas morkas su svogūnais ir kitas daržovės. Tuomet viską gerai išmaišome.
- Sudedame žalumynus, pagardiname druska ir pipirais, įberiame manų arba džiūvėsėlių, įdedame sviestą ar aliejų.
- Kepimo indą pabarstome džiūvėsėliais ir tolygiai paskirstom
- Dedame kepti 200 C laipsnių orkaitėje maždaug 20 min. Tuomet apibarstome sūriu ir paliekame dar 10 min. apskrusti.
Skanaus!