Šiuo receptu dalijasi tinklaraštis „BabyBlog“.

Reikės:

  • 1 baklažano
  • pusės paprikos
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 500 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštų arba saujos kukurūzų (konservuotų)
  • 3 šaukštų arba saujos virtų avinžirnių (nebūtina)
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 150–200 g fermentinio arba kietojo sūrio
  • 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
  • manų kruopų arba džiūvėsėlių
  • smulkintos žalumos
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Baklažaną supjaustome plonais griežinėliais ir įdedame į pasūdytą šaltą vandenį „pailsėti“ maždaug 10–15 min.
  2. Morką sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir apkepame ant keptuvės.
  3. Išplakame kiaušinius, į juos dedame varškę, smulkintą papriką, pakepintas morkas su svogūnais ir kitas daržovės. Tuomet viską gerai išmaišome.
  4. Sudedame žalumynus, pagardiname druska ir pipirais, įberiame manų arba džiūvėsėlių, įdedame sviestą ar aliejų.
  5. Kepimo indą pabarstome džiūvėsėliais ir tolygiai paskirstom
  6. Dedame kepti 200 C laipsnių orkaitėje maždaug 20 min. Tuomet apibarstome sūriu ir paliekame dar 10 min. apskrusti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)