Aš pyragą kepiau 2 mažose formelėse, bet drąsiai galite kepti vienoje formoje arba dvigubinti ingredientų kiekį ir kepti didelėje kepimo formoje. Pyragas gana nemažai iškyla, išsipučia, dėl to, jei norite, kad kremas lygiai padengtų pyragą, galite pyrago viršų šiek tiek nupjauti išėmę pyragą iš kepimo formos. Jei nemėgstate, kai ant pyragų būna daug grietinėlės, tuomet kremo porciją sumažinkite perpus.

Pyragui reikės:

  • 185 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 280 g konservuotų ananasų saldžiame sirupe (sirupo nenupilkite)
  • 1 kiaušinio
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

Kremui:

  • 280 g konservuotų ananasų saldžiame sirupe (sirupo nenupilkite)
  • 200 ml šaltos plakamosios grietinėlės
  • 2,5 valg. š. cukraus pudros
Ananasų pyragas su grietinėlės kremu

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
  2. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais. Aš naudojau 2 nedideles kepimo formas (kiekviena 13 cm x 13 cm).
  3. Ananasus, skirtus pyrago masei, sutriname kokteilinėje. Trinti ananasai turi išlikti su skystimu, bet jei susidarė labai daug skysčio, tuomet šiek tiek nupilame.
  4. Viename inde sumaišome miltus, cukrų ir kepimo sodą. Po to įmaišome vanilės ekstraktą, trintus ananasus ir kiaušinius. Maišome, kol gauname vientisą masę.
  5. Tada supilame į kepimo formą ar formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį – jei ištraukus krapštukas švarus, tuomet išimame pyragą iš orkaitės, jei ne, tada dar pakepame šiek tiek ilgiau. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti.
  6. Kremas – grietinėlę sumaišome viename inde su cukraus pudra ir plakame elektriniu plaktuvu, kol grietinėlė sustandėja (nebekrenta nuo plaktuvo šluotelių). Grietinėlę pabaigoje plakite atsargiai, kad neperplaktumėte ir ji nesušoktų į gumulėlius.
  7. Ananasus sutriname kokteilinėje, nukošiame sietelyje, kad neliktų skysčio, ir šaukštu įmaišome į grietinėlę. Paliekame kremą šaldytuve bent 15 min.
  8. Ant pyrago viršaus užtepame grietinėlės kremą. Jei pyrago viršus labai iškilo, galima ji lygiai nupjauti išėmus iš kepimo formos. Pyragą galite papuošti ananasais ar kitais vaisiais.

Skanaus!