Jei nemėgstate padažų su majonezu, tuomet galite rinktis alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių užpilą.

2–3 porcijoms reikės:

  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 2 saujų vidutinio dydžio raudonų ridikėlių

Padažui:

  • 3 valg. š. majonezo
  • 0,5 arb. š. vyno acto
  • 0,5 arb. š. smulkaus cukraus
  • 0,5 arb. š. česnako miltelių
  • 1 arb. š. susmulkintų šviežių petražolių
  • žiupsnio druskos
  • žiuspnio baltųjų pipirų
  • saujos susmulkintų svogūnų laiškų

Gaminimas:

  • Nupjauname ridikėlių šakneles, sutarkuojame stambia tarka, sudedame į dubenį.
  • Morkas nulupame, sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome su ridikėliais.
  • Sumaišome visus padažo ingredientus, uždedame ant salotų arba galima iškart sumaišyti su salotomis. Apibarstome svogūnų laiškais.

Pastaba. Jei visų salotų vienu kartu nesuvalgysite, tuomet salotas ir padažą šaldytuve laikykite atskiruose indeliuose.