aA
Lotynų Amerikoje šis užkandis su įdaru dažnai pardavinėjamas greito maisto užkandinėse, bet pabandykite jį pasigaminti patys. Pagal šį receptą iškepsite labai minkštą ir gardžią empanadą, kuri skani tiek karšta, tiek šalta ir gali būti ne tik kaip puikus užkandis, bet ir pagrindinis pietų ar vakarienės patiekalas. Jei nemėgstate tuno, galite jį pakeisti apkeptu mėsos įdaru.
Empanada su tunu
Empanada su tunu
© Recepto autorė

Tešlai reikės:

  • 600 g miltų
  • 300 ml šilto vandens
  • 150 ml alyvuogių aliejaus
  • 12 g sausų mielių
  • 1 kiaušinio
  • 1,5 arb. š. druskos

Įdarui:

  • 430 g konservuoto tuno (be tuno sulčių)
  • 400 g konservuotų trintų pomidorų
  • 2 raudonosios paprikos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 valg. š. pomidorų padažo
  • poros žiupsnių druskos
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • 1 suplakto kiaušinio (aptepimui)
Empanada su tunu
Empanada su tunu
© Recepto autorė


Gaminimas:

  1. Tešla. Į šiltą vandenį suberiame mieles, maišome, kol mielės ištirpsta, ir paliekame šiltoje vietoje ~15 min. Kiaušinį išplakame atskirame indelyje. Miltus suberiame į didesnį dubenį, viduryje padarome duobutę, į ją supilame mieles, lengvai išmaišome su elektriniu plakikliu, tada supilame kiaušinį, aliejų ir druską, vėl išplakame. Kai tešla tampa labai klampi – minkome rankomis. Tešla turi būti minkšta, elastinga, jei limpa prie rankų – įdėkite daugiau miltų, bet man užteko lygiai 600 g. Tešlą minkome apie 5 min., po to suformuojame rutulį, dedame į šiek tiek miltais pabarstytą dubenį, apibarstome miltais rutulio viršų, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje 1 val.
  2. Įdaras. Nulupame svogūną, supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame svogūną. Paprikas supjaustome nedideliais gabalėliais, kepiname kartu su svogūnu ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja. Tada supilame trintus pomidorus, pomidorų padažą, pagardiname druska ir išmaišome. Dar pakaitiname pora minučių. Po to įdarą supilame į dubenį, kad atvėstų.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  4. Empanadų paruošimas. Tešlą padaliname į 2 dalis (jei kepsite vieną didelę empanadą) arba į 4 dalis (jei kepsite 2 mažesnes). Aš kepiau 2 mažesnes empanadas dviejose skardose (33 cm x 24 cm). Skardą (ar skardas) išklojame kepimo popieriumi. 1 (ar 2) tešlos dalis iškočiojame tokio dydžio, koks skardos dugnas, dedame į skardą, paliekame išsikišusius šonus. Įdarą paskleidžiame ant tešlos, likusius tešlos gabalėlius taip pat iškočiojame pagal skardos dydį, uždedame ant įdaro. Jei kraštai per daug išsikišę, nupjaukite ir pasilikite empanadai papuošti. Empanados kraštus gražiai užsukame, užspaudžiame. Viršų subadome šakute, papuošiame (jei norite) ir aptepame kiaušinio plakiniu visą paviršių.
  5. Kepame įkaitintoje orkaitėje ~apie 40–50 min., kol empanada gražiai apskrunda.

Skanaus!

Pastabos. Atvėsusią empanadą laikykite šaldytuve. Kuo puikiausiai ją galite užšaldyti ir šaldiklyje – atšildyta empanada taip pat labai skani. Jei naudosite tuną aliejuje, būtinai sudėkite tuną į sietelį ir leiskite aliejui nuvarvėti.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Šlapias aguoninis bananų pyragas, kuriame sunaudosite ir bananų žieves (19)

Alfas Ivanauskas sugriovė mitą, kad valgyti bananų žievės negalima. Parodė labai skanaus,...

Delfi Pyragų diena: gardžiausias kolegų pyrago receptas (6)

Lapkričio 6-oji – Lietuvoje minima Pyragų diena , kuri kasmet švenčiama įvairiose įmonėse...

Tradicinis šeimos obuolių pyrago receptas – išbandykite (16)

Šiandien minima jau tradicija tapusi „ Pyragų diena “. Šią dieną visa Lietuva kepa pyragus,...

Prieš karantiną londoniečiai mėgavosi paskutine vakariene

Trečiadienio vakarą daugelis Londono restoranų buvo sausakimši – tirpo paskutinės minutės iki...

Pirštus apsilaižysite: kaip pasigaminti sultingą obuolių pyragą (12)

Manote, kad obuolių pyragas jau nebenustebins? Pagalvokite dar kartą. Šefas Alfas Ivanauskas...

Top naujienos

Kandidato į Seimą Gedimino Jauniaus pateikta įspūdinga biografija subliuško: etikos komisija pripažino, kad rinkėjai buvo klaidinami

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje nerimstant diskusijoms dėl įgyto išsilavinimo, tikrai rimtų...

Kasiulevičius palaiko mokytojų prašymą: tikslingiausia būtų bent 6 savaitėms pereiti tik į nuotolinį mokymą (172)

Šeimos gydytojas, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius...

Eugenija Grižibauskienė | D+ nariams

Jonavoje gimstančios medžiagos žavi ne tik vietinius: hercogienės užsidėta suknelė padės metus baigti be nuostolių

Dešimtį kilometrų besidriekiantys lino audiniai – tokius įspūdingus kiekius baltos lino...

Profesorius Kalibatas paaiškino, kas gali įspėti apie koronavirusą, jeigu specifinių simptomų nėra (122)

Neseniai man šeimos gydytoja papasakojo įdomią istoriją. Jos gydyta pacientė jai paskambino...

Dulkys: rekomenduočiau išvažiuojant iš namų prie eglutės parašyti du laiškus pildoma (359)

Kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus Arūnas Dulkys pristatė prezidentui Gitanui Nausėdai...

Darbuotoją stebina neviešinami susirgę kolegos: NVSC turi paaiškinimą

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ( NVSC ), reaguodamas į pastabas, kad informuojama ne...

Kilus pasipiktinimui dėl eglučių įžiebimų – Vilniaus savivaldybės atsakas: matome, kad padarėme klaidų (49)

Nepaisydami karantino ir raginimo stebėti Kalėdų eglių įžiebimus nuotoliniu būdu, savaitgalį...

Armonaitės vizitas pas Nausėdą: aptarta ir komanda, ir trys pagrindiniai tikslai (100)

Kandidatai į ministrus tęsia susitikimus su šalies vadovu Gitanu Nausėda. Pirmadienio vakarą su...

Jau mėnesį su koronavirusu kovojanti profesorė: nuo skausmo nepadeda niekas

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos profesorei Irminai Matonytei koronaviruso simptomai...

|Maža didelių žinių kaina