Reikės:

  • 250 g minkštų lipnių datulių
  • 1 v. š. aliejaus
  • 60 g tahini pastos
  • ½ a. š. jūros druskos
  • 3 stiklinių pūsto burnočio sėklų (galima gaminti ir su kitais pūstais grūdais, pvz., bolivine balanda, ryžiais)
  • mėgstamų riešutų (nebūtina)
  • juodojo šokolado (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Į maisto smulkintuvą dedame datules ir sutriname jas iki vientisos karamelinės tekstūros masės. Jei naudojate ne minkštas lipnias datules, tuomet jas 10 min. išmirkykite ir sutrinkite prieš tai gerai nusausinę.
  2. Dedame tahini pastą, pilame aliejų, beriame druską ir dar patriname maisto smulkintuvu.
  3. Gautą masę perkeliame į dubenį, beriame pūstą burnotį ir gerai išmaišome.
  4. Imame ne pačią didžiausią skardą (aš naudojau apvalią apie 15 cm skersmens), išklojame ją kepimo popieriumi.
  5. Masę perkeliame į skardą ir gerai suspaudžiame.
  6. Ant viršaus įspaudžiame riešutus.
  7. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas gerai sustingtų.
  8. Jei norite dar gražesnio rezultato, apliekite lydytu juoduoju šokoladu.