aA
Kartais vaikštinėjant po Vilniaus senamiestį gali pasijausti kaip gamtoje, kur nosį kutena laužo dūmai ir rūkytos mėsos kvapas. Čia pat Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme įsikūrė kasmetinis vienos dienos burgerių festivalisVilnius Burger Fest“.
Burgerių festivalis
© DELFI / Modesta Meškė

Festivalyje apsilankyti gali visi, įėjimas nieko nekainuoja. Per ketvirtadienio pietus kiemelis buvo pilnas žmonių, atvykusieji net neturėjo kur prisėsti.

Burgerių festivalis
Burgerių festivalis
© DELFI / Modesta Meškė

Ši burgerių šventė Vilniuje vyksta jau ketvirtą kartą. Kuo ypatingas burgerių festivalis? Galima paragauti ne tik skirtingų šefų vis kitaip ruoštus burgerius, bet ir pamatyti, kaip čia pat juos gamina iš vietos ūkininkų tiekiamų šviežutėlių produktų.

Burgerių gamintojai stengiasi greitai paruošiamam maistui pritaikyti lėto maisto gaminimo technologiją – rauginimą, marinavimą, rūkymą.

Daugelis burgerių festivalyje gaminami su jautiena, bet galima rasti ir su kiauliena, vištiena, antiena, o išrankiausiam skoniui – net ir su lietuviška arkliena iš Valkininkų rajono. Tačiau pasak pardavėjų, tokią mėsą išdrįsta ragauti ne kiekvienas. Lietuvių skoniui dažnesnis – tradicinės mėsos skonis.

Burgerių festivalis
Burgerių festivalis
© DELFI / Modesta Meškė

Taip pat šventės metu gaminami ir vegetariški burgeriai. Tokie kaip – indiško stiliaus daržovių burgeris brioche bandelėje su pomidorų čatniu bei agurkų, mėtų ir jogurto padažu. Kitas – su avinžirnių falafeliais.

Burgeriai šventės metu tieisog šluojami, vidutinė burgerio kaina – 6 – 7 eurai, už brangiausią „Wagyu“ jautienos burgerį su omaro uodega, patiekiamą brioche bandelėje su trumų majonezu ir šviežiais vasaros trumais žmonės moka net 30 eurų.

Vienas įdomesnių specialiai šiam festivaliui sukurtas burgeris – „Rožinis karvės laižiakas“, kurį sudaro 12 valandų cirkuliuotas jaučio liežuvis ir 3 valandas rūkytas ant juodalksnio dūmo. Visa tai įvyniota į jų firminę bandelę su specialiais padažais ir pagardinta ridikų garbanėmis, dažytomis burokų sultimis.

Tarp išrankiausių skonių lankytojų, atsiranda ir tokių, kurie piktinasi prastai paruoštu maistu. Vienam vyrui buvo patiektas visiškai neiškeptas burgeris. Kepėjai pripažino, kad pastarasis buvo tikrai nevykęs ir pagamintas netinkamai, pinigai pirkėjui buvo grąžinti.

Burgerių festivalis
Burgerių festivalis
© DELFI / Modesta Meškė
Burgerių festivalis
Burgerių festivalis
© DELFI / Modesta Meškė



Kai kurie burgerių festivalio dalyviai apgalvoja net mažiausias smulkmenas, kurios gali iškilti valgant lauke, todėl šventės metu buvo dalinamos vienkartinės pirštinės, kurios apsaugo nuo neplautų rankų ir leidžia jų neišsitepti maisto padažais.

Šiais metais burgerius ir desertus festivalyje ruošė įvairiausios kulinarinės studijos: „Boom Burgers“, „Burger Kiosk“, „City Chef“, „Čiop Čiop“, „Drama Burger“, „Gaspar‘s“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Meatbusters“, „Meat Lovers Pub“, „Paradice“, „Peri Peri“, „Piano Man Pub“, „Viking The Chef“, „Wing‘is“ ir kiti.

Atrodo, kad burgerių manija vilniečiams niekur nedingo, nes beveik kiekvieno restorano meniu galima atrasti šį visų taip mėgiamą patiekalą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Braškių tiramisu: pagaminę šį desertą tikrai neprašausite pro šalį (4)

Braškinis tiramisu – tai tikrų tikriausias vasaros desertas. Ypatingai braškių sezono metu....

Lietuvoje itin populiarėja amerikietiškas gardėsis: lietuviai jį pamėgo dėl daugybės naudingų medžiagų (53)

Riešutų sviestas tampa vis populiaresnis tiek JAV, tiek didelėje dalyje Europos, o tuo pačiu –...

Šlovė šokoladui: keturi ypatingi desertų receptai

Vakar saldumynų mėgėjai šventė Tarptautinę šokolado dieną, kuri pirmąsyk paminėta dar 1995...

Minima pasaulinė šokolado diena: kas šio gaminio suvartoja daugiausiai (1)

Sekmadienį minima pasaulinė šokolado – vieno populiariausių ir plačiai vartojamų konditerijos...

Pats skaniausias naminis varškės pyragas „Draugystė“: skanu ir ekonomiška (5)

Šio pyrago išeina pakankamas kiekis pasimėgauti keletui dienų dviems žmonėms, bet jei...

Top naujienos

Ilgai slėptoje apklausoje – tikroji rinkėjų nuomonė apie Vyriausybės darbus (29)

Lietuvos gyventojai labiausiai ant dabartinės Vyriausybės pyksta dėl vaistų ir švietimo reformų,...

Pasakiškus atlyginimus gaunantys jūrininkai: kai viską suskaičiuoji, tie keli tūkstančiai eurų nebeatrodo daug (2)

„Lietuvos jūrininkai bėga iš Lietuvos dėl prastos mokesčių sistemos“, – taip DELFI teigė...

Stalo žaidimų bumas ir 2700 dolerių kainuojantys stalai

Kai Chrisas Stagno susirenka su draugais pažaisti, dažniausiai jie pliekia „Tekančią saulę“...

Milijonas amerikiečių šturmuos legendinę „Area 51” – kariuomenė perspėja neiti į teritoriją, kurioje yra ginkluotų karių (151)

Daugiau nei milijonas žmonių nusprendė surasti Jungtinėse Amerikos Valstijose esančią „ Area...

Siuntos pristatymas pavirto detektyvu: kurjeris nurūko iš pat panosės

Panevėžiečių šeima, iš Lenkijos užsisakiusi brangių, per 1 000 eurų kainavusių, pirkinių,...

Išleistuves švenčiantys sostinės abiturientai – tarsi nulipę nuo raudonojo kilimo (162)

Trečiadienio popietę Šv. Kotrynos bažnyčioje džiaugsmingai suskambo varpai – šiandien...

Orai: lietus traukiasi lėtai, bet užtikrintai (3)

Ketvirtadienio naktį debesys daug kur užtemdys Lietuvos padangę. Daugelyje šalies rajonų trumpai...

JAV mokslininkės nužudymo Kretoje detalės šokiruoja: du kartus tyčia partrenkta automobiliu, paskui išprievartauta ir palikta (57)

Graikijoje nužudyta amerikiečių mokslininkė Suzanne Eaton buvo išprievartauta, antradienį...

Baltijos jūroje – pavojus, apie kurį žino retas lietuvis: nepastebėjus ženklo gali kainuoti gyvybę (93)

Nors šiuo metu oras jau visai neprimena birželį alinusių karščių, tačiau poilsiautojų...