Jeigu turite artėjantį draugų susibūrimą, vakarėlį ar gimtadienį, pagaminę šio tiramisu tikrai neprašausite pro šalį. Kadangi deserto išeina tikrai daug, tad puikiai užteks didesniam žmonių būriui pavaišinti. Geriausia dalis – deserto nereikia kepti. Pasiruošiate iš vakaro ir pamirštate iki tol, kol jau reikės nešti ant stalo. Kaip ir tradicinį tiramisu, taip ir šį, galite sluoksniuoti atskiruose, individualiuose indeliuose ar desertinėse taurelėse.

12 porcijų

Reikės:

Maskarponės kremui

  • 1 kg braškių
  • 500 g maskarponės (kambario temperatūros)
  • 400 g damų pirštelių
  • 7 valg. š. cukraus
  • 6 kiaušinių
  • 1 valg. š. likerio/romo ar brendžio (pasirinktinai)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnio druskos


Braškių padažui

  • 500 g braškių
  • 125 ml šalto vandens
  • 50 g cukraus


Gaminimas:

1. Braškių padažas – visus braškių padažui skirtus ingredientus sutriname trintuvu, supilame į gilesnę lėkštę ir atidedame į šoną.

2. Braškes, skirtas kremui, nuplauname, nupjauname kotelius ir nusausiname. 2 saujas braškių atidedame į šalį. Likusias braškes smulkiai supjaustome.

3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius plakame su cukrumi iki kol masė pabąla ir tampa standi (geriausia naudoti elektrinį mikserį). Įmaišome vanilės esenciją ir pasirinktą alkoholinį gėrimą (jei naudojate).

4. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų (kol apvertus dubenį baltymai iš jo nekrenta).

5. Trynių masę sumaišome su maskarpone. Maišome, kol nelieka gumulėlių. Po to labai atsargiai, naudodami šaukštą, įmaišome kiaušinių baltymus.

6. Maskarponės kremą atsargiai sumaišome su braškių gabalėliais.

7. Stačiakampėje formoje (~25×35 cm) dėliojame braškių padaže pamirkytus damų pirštelius (apvilgome padaže ir ištraukiame). Kai išdėliojame pusę sausainių formoje, tuomet užtepame pusę maskarponės masės, po to vėl sausainių sluoksnis, ir vėl maskarponė. Išlyginame paviršių, uždengiame maistine plėvele.

8. Tiramisu dedame į šaldytuvą. Paliekame stengti bent 3 valandas ar per naktį. Likusias braškes supjaustome plonais griežinėliais ir papuošiame.

Skanaus!

Braškių tiramisu