aA
Braškinis tiramisu – tai tikrų tikriausias vasaros desertas. Ypatingai braškių sezono metu. Gaivus, lengvas, ne per saldus ir toks skanus. Tai tradicinis tiramisu, tik braškių skonio.
Braškių tiramisu
© Recepto autorė

Jeigu turite artėjantį draugų susibūrimą, vakarėlį ar gimtadienį, pagaminę šio tiramisu tikrai neprašausite pro šalį. Kadangi deserto išeina tikrai daug, tad puikiai užteks didesniam žmonių būriui pavaišinti. Geriausia dalis – deserto nereikia kepti. Pasiruošiate iš vakaro ir pamirštate iki tol, kol jau reikės nešti ant stalo. Kaip ir tradicinį tiramisu, taip ir šį, galite sluoksniuoti atskiruose, individualiuose indeliuose ar desertinėse taurelėse.

12 porcijų

Reikės:

Maskarponės kremui

  • 1 kg braškių
  • 500 g maskarponės (kambario temperatūros)
  • 400 g damų pirštelių
  • 7 valg. š. cukraus
  • 6 kiaušinių
  • 1 valg. š. likerio/romo ar brendžio (pasirinktinai)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnio druskos


Braškių padažui

  • 500 g braškių
  • 125 ml šalto vandens
  • 50 g cukraus


Gaminimas:

1. Braškių padažas – visus braškių padažui skirtus ingredientus sutriname trintuvu, supilame į gilesnę lėkštę ir atidedame į šoną.

2. Braškes, skirtas kremui, nuplauname, nupjauname kotelius ir nusausiname. 2 saujas braškių atidedame į šalį. Likusias braškes smulkiai supjaustome.

3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius plakame su cukrumi iki kol masė pabąla ir tampa standi (geriausia naudoti elektrinį mikserį). Įmaišome vanilės esenciją ir pasirinktą alkoholinį gėrimą (jei naudojate).

4. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų (kol apvertus dubenį baltymai iš jo nekrenta).

5. Trynių masę sumaišome su maskarpone. Maišome, kol nelieka gumulėlių. Po to labai atsargiai, naudodami šaukštą, įmaišome kiaušinių baltymus.

6. Maskarponės kremą atsargiai sumaišome su braškių gabalėliais.

7. Stačiakampėje formoje (~25×35 cm) dėliojame braškių padaže pamirkytus damų pirštelius (apvilgome padaže ir ištraukiame). Kai išdėliojame pusę sausainių formoje, tuomet užtepame pusę maskarponės masės, po to vėl sausainių sluoksnis, ir vėl maskarponė. Išlyginame paviršių, uždengiame maistine plėvele.

8. Tiramisu dedame į šaldytuvą. Paliekame stengti bent 3 valandas ar per naktį. Likusias braškes supjaustome plonais griežinėliais ir papuošiame.

Skanaus!

Braškių tiramisu
Braškių tiramisu
© Recepto autorė
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(7 žmonės įvertino)
4.4286

Braškių tiramisu: pagaminę šį desertą tikrai neprašausite pro šalį (4)

Braškinis tiramisu – tai tikrų tikriausias vasaros desertas. Ypatingai braškių sezono metu....

Lietuvoje itin populiarėja amerikietiškas gardėsis: lietuviai jį pamėgo dėl daugybės naudingų medžiagų (53)

Riešutų sviestas tampa vis populiaresnis tiek JAV, tiek didelėje dalyje Europos, o tuo pačiu –...

Šlovė šokoladui: keturi ypatingi desertų receptai

Vakar saldumynų mėgėjai šventė Tarptautinę šokolado dieną, kuri pirmąsyk paminėta dar 1995...

Minima pasaulinė šokolado diena: kas šio gaminio suvartoja daugiausiai (1)

Sekmadienį minima pasaulinė šokolado – vieno populiariausių ir plačiai vartojamų konditerijos...

Pats skaniausias naminis varškės pyragas „Draugystė“: skanu ir ekonomiška (5)

Šio pyrago išeina pakankamas kiekis pasimėgauti keletui dienų dviems žmonėms, bet jei...

Top naujienos

Bakas: Skvernelis yra Seimo valdančiųjų partijų lyderių įkaitas

Praėjusią savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų ( LVŽS ) frakcijos durimis Seime trenkęs...

Milžinų keliais Šiaurės Airijoje keliavę lietuviai: sunku patikėti, kad tai sukūrė gamta

Pirmoje pasakojimo apie Šiaurės Airiją dalyje pasakojau, kad šią Jungtinės Karalystės...

Europos Parlamentas išrinko Ursulą von der Leyen naująja Europos Komisijos vadove (54)

Vokiečių politikė Ursula von der Leyen antradienį užsitikrino Europos Parlamento palaikymą ir...

Patarėjai prisiminimus apie darbą su Grybauskaite išliejo feisbuke (213)

Dešimt metų Lietuvai vadovavusi Dalia Grybauskaitė penktadienį perdavė naujajam prezidentui...

Kodėl Merkel vis nevalingai dreba: lietuvių gydytoja turi savo spėjimą (92)

Visa Europa jau kurį laiką svarsto, kodėl dreba Vokietijos kanclerė Angela Merke l. Užsienio...

Prieš 30 metų išvyko į Sibirą ir grįžo su 120 lietuvių karstų: palaikus vyniojo į drobules ir dėjo į mažas dėžutes (33)

Artėjant liepos 17 dienai, kada „ Misija Sibiras ‘19“ komanda išvyks į Kazachstaną,...

Lazdijų rajone kontrabandininkų „VW Passat“ taranavo pareigūnų automobilius (9)

Antradienio vakarą , apie 18 val. Krosnoje, Lazdijų r. pareigūnai, turėdami informacijos, kad...

Feisbuke plinta zoologijos sodo gyvūnų nuotraukos: lankytojai sako, kad situacija baisesnė nei cirke (33)

Reaguodamas į socialiniame tinkle „Facebook“ plintantį vaizdo įrašą, kad Klaipėdos...

Vos 13 sulaukusi Ingos Paksaitės-Stumbrienės dukra Estela tapo žinomo žurnalo rubrikos redaktore (2)

Naujausias „Verdu ir kepu" žurnalas sulaukė žaismingo pastiprinimo savo komandoje – nuolatinę...

Komunikacijos ekspertas: privatus verslas pamiršo suprasti žmones

Krizių komunikacijos, rizikos valdymo ir skaitmeninės komunikacijos ekspertas, Tarptautinės ryšių...